网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2503365[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>阅读下列各小题,根据句中的汉语提示和句末括号内所给的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。
71. On weekends I prefer going out to enjoy the beauty of nature _______________
(呆在家里). (stay)
72. She __________________ (发现很难安身)and calm down in the hiding place,
because she was concerned about whether they would be discovered. (settle)
73. Christmas Day is coming, and_______________________(许多人都迫不及待地)
go home a little earlier. (number, wait)
74. It is the famous painter, as well as other artists, __________________(正在筹备)
the important meeting. (organize)
75. It is thought that the local villagers have no trouble __________________________
(充分利用)the empty land on the hill. (use n.)
76. I insist _________________(你不应放弃)this chance because I don’t think you
can find another one like it. (give)
77. Seeing the funny expression on his face, everyone can’t help _______________
(突然大笑起来). (burst)
78. With the rapid development of science and technology, I can’t imagine_______
_________________(我的家乡会是什么样子)in ten years. (what)
79. This factory produces millions of cars every year, ________________________
(其中大部分卖到)abroad. (sell)
80. Anne and her family hid themselves in the Netherlands for nearly twenty-five
months ___________________(才被抓住)by the German Nazis. (catch)
查看习题详情和答案>>阅读下列各小题,根据每句后的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子.
1. Scientists have found a new solar system ____________________.(away)
科学家发现了一个一百万光年之外的新的太阳系.
2. I have invented a new merciful way to prevent insects ____________________.(come)
我发明了一种新的、仁慈的方法来阻止虫子进入房子.
3. ____________________, the structure has proved invaluable in the design of bridges.(stable)
这种结构非常稳定,被证明是桥梁设计中的无价之宝.
4. He was ____________________ on the dark rainy night that he brought his dog along.(walk)
他害怕在这样漆黑的雨夜走回家,于是便带着他的狗.
5. We were ____________________ playing computer games that we locked ourselves inside the
room. (find)
我们担心被发现在玩电脑游戏,因此把门锁上了.
6. He ____________________ overnight and in the morning he could not get the car started.(leave)
他整晚开着车灯,结果到了早上他的车怎么也发动不了.
7. I have the qualifications and work experience ____________________of the personnel of your
company.(meet)
我有满足你们公司人事需要的证书和工作经验.
8. Leave the beaten track occasionally and dive into the woods ____________________ that you have
never seen.(find)
偶尔离开平路走进树林,你会发现一些你从未见过的东西.
9. Hurry up, ____________________ the basketball match between Senior 1 and Senior 2.(be)
快点!不然你会赶不上高一和高二年级的篮球比赛的.
10. ____________________, you will miss the wonderful performance given by the international
classes.(move)
如果不快点,你就会错过国际班精彩的表演.
你校正在进行“英语读书周”活动。该活动要求学生摘录名言佳句(quote)并相互交流,以下是某同学的句子:“Your future depends on many things, hut mostly on you.”请按下列要求用英语写一篇100~120个词的短文:
1. 针对摘录句中的观点谈谈你的看法
2. 举例说明理由
注意:
短文的开头已给出(不计词数)。
In the English Reading Week, one of my classmates recommended a quote to us, which goes like this: "Your future depends on many things, hut mostly on you. "
请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词。注意:每空格只填1个单词。
The Auto Show, which is being held right now in Beijing, has risen to the top ranks of global auto industry events, as China has become the world's biggest auto market.For many Chinese youngsters, having a car has become a new lifestyle reflecting freedom and success
First, there is the thrill of individual mobility and freedom, going from one place to another in their own time, and on their own terms.
"I like the speed; I like the freedom; I can't imagine not having a car," Hou Mingxin, 39, owner of two cars, told the Financial Times.
And these youngsters don't just want freedom through car ownership, but also a larger social circle.Thanks to the Internet, car owners can band together for leisure activities, such as going strawberry picking in the countryside.It is an activity that many car lovers would never have attempted without the benefits of a car.
In China, the car is also a status symbol."It's an opportunity to declare personal success," said Michael Dunne, a Shanghai-based managing director of J.D.Power and Associates, an auto industry group."The small, environmentally-friendly models are not best sellers in China.The Chinese are crazy about big cars, a symbol of achievement," said Dunne.
Thanks to a growing middle-class, and an increasingly developed network of roads, the number of car owners in China is rapidly increasing. China last year replaced the US and became the world's largest car market with 13.6 million vehicles sold.
But the car craze(狂热) has raised environmental and traffic concerns. Many worry that car emissions could take pollution to a new level. Heavy traffic also troubles many Chinese cities.
China is discovering the romance of the road just as developed countries seem to have lost it. “The younger generation in mature markets is unwilling to buy cars, especially in Europe and Japan," says Klaus Paur, of TNS Auto in Shanghai.
In developed countries, owning a car can be expensive, with the parking fees car insurance and various taxes, said a 2008 article in US magazine Newsweek.
"Having a car is so 20th century," Kimiyuki Suda, a young white collar worker from Tokyo told Newsweek.He mostly uses subways and trains."It's not inconvenient at all."![]()