摘要:D 本题旨在考查“每隔-- 这一习惯表达.every other line意为“每隔一行 .every other day意为“每隔一天 .

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2498297[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

D

  In the atmosphere,carbon dioxide actd rather like a one-way mirror or the glass in the roof of a greenhouse which allows the sun's rays to enter but prevents the heat from excaping.

  According to a weather expert's prediction,the atmosphere will be 3 warmer in the year 2050 than it is today, if man continues to burn luels at the present rate. If this warming up took place,the ice caps in the poles would begin to melt,thus raising sea level several meters and severely flooding coastal cities.Also,the increase in atmospheric temperature would lead to great changes in the climate of the northern hemisphere(半球),psooicbly resulting in an alteration of earth's chief food growing zones.

  In the past,concern about a man - made warming of the earth has concentrated on the Arctic because the Antarctic is much colder and has a much thicker ice sheet.But the weather experts are now paying more attention to West Antarctic,which may be affected by a warming on the scale that will possibly take place in the next fifty years from on burning of fuels.

  Satellite pictures showthat large areas of Antarctic ice are already disappearing.The evidence available suggests that a warming has taken place.This fits the theory that carbon dioxide warms the earth.

  However,most of the fuel is burnt in the northern hemisphere,where temperatures seem to be falling.Scientists conclude,therefore,that up to now natural influences on the weather have exceeded those caused by man.The question is:Which natural cause has most effect on the weather?

  One possibility is the variable behavior of the sun.Astronomers at one research station have studied the hot spots and cold spots(that is,the relatively less hot spots) on the sun. As the sun rotates(旋转),every 27.5 days,it presents hotter or colder faces to the earth,and different aspects to different parts of the earth.This seems to have a considerable effect on the distribution of the earth's atmospheric pressure,and consequently on wind circulation.The sun is also variable over a long term:its heat output goes up and down in cycles,the latest trend being downward.

  Scientists are now finding mutual relations between models of solar weather interactions and the actual climate over many thousands of years ,including the last Ice Age.The problem is that the models are predicting that the world should be entering a new Ice Age and it is not.

  One way of solving this theoretical difficulty is to assume a delay of thousands of years while the solar effects overcome the inertia(不活动,惰性) of the earth's climate.If this is right,the warming effect of carbon dioxide might thus be serving as a useful counter balance to the sun's diminishing heat.

  68.It can be concluded that a concentration of carbon dioxide in the atmosphere would ___.

   A.mean a warming - up im the Arctic

   B.raise the temperature of the earth's surface

   C.prevent the sun's rays from reaching the earth's surface

   D.account for great changes in the climate in the northern hemiphere

  69.Although the fuel consumption is greater in the northern hemisphere,temperatures there seem to be falling.This is _______.

   A.mainly because the levels of carbon dioxide are rising

   B.partly due to variations in the output of solar energy

   C.possibly because the ice caps in the poles are melting

   D.exclusively due to the effect of the inertia of the earth's climate

  70.On the basis of their models,scientists are of the opinion that ________.

   A.the climate of the world should be becoming cooler

   B.the new Ice Age will be delayed by the greenhouse effect

   C.the man - made warming effect helps to increase the solar effects

   D.it will take thousands of years for the inertia of the earth's climate to take effect

 

查看习题详情和答案>>

A qualified doctor who rarely practiced but instead devoted his life to writing. He once said: “Medicine is my lawful wife, and literature is my lover.” Russian writer Anton Pavlovich Chekhov, was a great playwright and one of the masters of the modern short story.

When Chekhov entered the Moscow University Medical School in 1879, he started to publish hundreds of comic short stories to support his family. After he graduated, he wrote regularly for a local daily newspaper.

As a writer he was extremely fast, often producing a short story in an hour or less. Chekhov’s medical and science experience can be seen through the indifference(冷漠) many of his characters show to tragic events. In 1892, he became a full time writer and published some of his most memorable stories.

Chekhov often wrote about the sufferings of life in small town Russia. Tragic events control his characters who are filled with feelings of hopelessness and despair.

It is often said that nothing happens in Chekhov’s stories and plays. He made up for this with his exciting technique for developing drama within his characters. Chekhov’s work combined the calm attitude of a scientist and doctor with the sensitivity(敏感) of an artist.

Some of Chekhov's works were translated into Chinese as early as the 1940s. One of his famous stories, The Man in a Shell, about a school teacher’s extraordinarily orderly life, was selected as a text for Chinese senior students.

Anton Pavlovich Chekhov ________.

A. had a lawful lover                          B. was an illegal writer

C. used to be a lawyer                         D. was a competent doctor

In 1880, Chekhov ________.

A. became a full-time writer 

B. studied medicine in Moscow University

C. practiced medicine in his hometown

D. published his most memorable stories

Which of the following adjectives can’t be used to describe Chekhov?

A. Sensitive.                                            B. Cool.

C. Quick-minded.                                     D. Warm-hearted.

Which of the following is the right order of the events?

A. became a doctor                      B. became a full time writer

C. started to publish comic short stories     

D. wrote regularly for a local daily newspaper.

e. entered the Moscow University Medical School

A. e→c→a→d→b                B. d→a→b→c→e               

C. e→c→b→a→d           D. a→e→c→b→d

查看习题详情和答案>>

James Cleveland Owens was the son of a farmer and the grandson of black slaves. His family moved to Cleveland when he was 9.There, a school teacher asked the youth his name.

"J.C., "he replied.

She thought he had said "Jesse", and he had a new name.

Owens ran his first race at age 13.After high school, he went to Ohio State University. He had to work part time so as to pay for his education. As a second?  year student in the Big Ten games in 1935, he set even more records than he would in the Olympic Games a year later.

A week before the Big Ten meet, Owens accidentally fell down a flight of stairs. His back hurt so much that he could not exercise all week, and he had to be helped in and out of the car that drove him to the meet. He refused to listen to the suggestions that he give up and said he would try, event by event. He did try, and the results are in the record book.

The stage was set for Owens victory at the Olympic Games  in Berlin the next year,  and his success would come to be regarded as not only athletic but also political. Hitler did not congratulate any of the African?American winners.

"It was all right with me, "he said years later."I didn’t go to Berlin to shake hands with him, anyway."

Having returned from Berlin,  he received no telephone calls from the president of his own country,  either. In fact, he was not honored by the United States until 1976, four years before his death.

Owens? Olympic victories  made little difference to him. He earned his living by looking after a school playground, and accepted money to race against cars, trucks,  motorcycles and dogs.

"Sure, it bothered me, "he said later." But at least it was an honest living. I had to eat."

In time,  however,  his gold medals changed his life."They have kept me alive over the years, "he once said. "Time has stood still for me. That golden moment dies hard."

1.

 Owens got his other name "Jesse" when.

A. he went to Ohio State University    

B. his teacher made fun of him

C. his teacher took "J. C."for "Jesse"

D. he won gold medals in the Big Ten meet

2.

 In the Big Ten meet,Owens

A. hurt himself in the back           B. succeeded in setting many records

C. tried every sports event but failed   D. had to give up some events

3.

 We can infer from the text that Owens was treated unfairly in the US at that time because.

A. he was not of the right race

B. he was the son of a poor farmer

C. he didnˊt shake hands with Hitler

D. he didnˊt  talk to the US president on the phone

4.

 When Owens says "They have kept me alive over the years ",he means that the medals.

A. have been changed for money to help him live on

B. have made him famous in the US

C. have encouraged him to overcome difficulties in life

D. have kept him busy with all kinds of jobs

5.

 What would be the best title for the text?

A. Jesse Owens,  A Great American Athlete

B. Golden Moment — A Life?time Struggle

C. Making A Living As A Sportsman

D. How To Be A Successful Athlete

 

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网