摘要:D 本题考查say的特定含义.客观的解说instructions的内容.用say(= to give information).

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2472683[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>


Filmmakers Michele dive into an eerie (怪诞的) world. The usually colorful corals are a ghostly white. Most of the fish, crabs, and other animals have disappeared. The reef is sick and dying.
Coral reefs are often called “the rainforests of the sea” because of their abundance of life forms. A great diversity of animals finds food and shelter in every crack and crevice.
Today’s reefs are about 10,000 years old. Found in sunny, shallow water in warm seas all over the world, reefs are made up of the hard shells of millions of corals. As corals live and die, they create a giant, rocky honeycomb. Only a thin top layer is living coral.
A reef grows only about as fast as your fingernails—three-quarters of an inch a year. But coral reefs are huge, and in time a healthy reef can be thousands of miles long.
Millions of people around the world rely on reef fish and other animals for food. And reefs provide protection from storms at sea. Without thousands of miles of reefs surrounding coastal areas, many beaches and even whole islands could be destroyed by the pounding of powerful ocean waves.
“Let’s say a grazing animal like the parrot fish is overfished,” Michele explains. “Without them, the kind of algae (海藻) that the fish feed on could grow like weeds and take over the reef. The competition for space and sunlight could then starve the coral.”
Nearly 27 percent of the world’s coral reefs have been lost or damaged. But there is hope. Many reefs around the world—including the Great Barrier Reef in Australia and the reefs off the Florida Keys in the United States—are now protected areas where scientists study how to keep reefs healthy. They determine how many and which kinds of fish can be taken for food without hurting the reef’s delicate balance.
There is hope, too, that people will learn to be good partners to the reefs. “We want our film to inspire people to help coral reefs,” says Michele. “For me, even though I may not go back to the South Pacific, just knowing the reefs are there and thriving brings a sense of contentment (满足) to my spirit.”
【小题1】What is the main purpose of the author in writing the passage?

A.To describe what coral reefs are.
B.To tell people to protect coral reefs.
C.To introduce a film to people.
D.To ask people to visit coral reefs.
【小题2】From the passage we can infer that          .
A.coral reefs grow very fast
B.there are few huge coral reefs
C.coral reefs appear mostly in deep water
D.it takes a long time to make a coral reef
【小题3】By mentioning the parrot fish, Michel wants to tell us        .
A.coral reefs need sunlight to survive
B.the biggest enemies of reefs are weeds
C.the parrot fish feed on a kind of algae
D.it is easy to destroy coral reefs
【小题4】What is the author’s attitude towards the protection of reefs?
A.OptimisticB.Disappointed.C.Uncertain.D.Pessimistic (悲观的).

查看习题详情和答案>>

TOKYO, Japan (AP) – Japan is very serious about robotics (机器人技术). If the androids are going to fit in, they probably need to learn the Japanese custom of serving tea. Fortunately, researchers at the University of Tokyo are exploring just that. In a show this week, an android(有人特点的)with camera eyes made by Kawada Industries Inc. poured tea from a bottle into a cup. Then another robot on wheels delivered the cup of tea in an experimental room that has sensors(感应器)embedded in the floor and sofa as well as cameras on the ceiling, to simulate(模仿)life with robot technology.
“A human being may be faster, but you’d have to say ‘Thank you,’” said University of Tokyo professor Tomomasa Sato. “That’s the best part about a robot. You don’t have to feel bad about asking it to do things.”
Sato believes Japan, a rapidly aging society where more than a fifth of the population is 65 or older, will lead the world in designing robots to care for the elderly, sick and bedridden(卧床不起的). Already, monitoring technologies, such as sensors that automatically turn on lights when people enter a room, are becoming widespread in Japan.
The walking, child–size Asimo from Honda Motor Co. greets people at showrooms. NEC Corp. has developed a smaller companion robot on wheels called Papero. A robot available since 2004 can entertain the elderly and others in need of companionship.
Sato says his experimental room is raising awareness about privacy questions that may arise when electronic devices(设备)monitor a person’s movements down to the smallest detail.
On the bright side, the tea – pouring humanoid has been programmed to do the dishes.
【小题1】What is the best title of this passage?

A.“Thank You” Will Never Be Needed in Japan
B.Monitoring Technologies Are Widespread in Japan
C.Robot Is Designed to Care for the Elderly.
D.Robot technologies are widespread in Japanese daily life.
【小题2】The underlined word “embedded” in the first paragraph probably means      .
A.fixedB.establishedC.settledD.rooted
【小题3】According to Professor Sato,       .
A.the robot serves tea much faster than a human being
B.the robot does anything like human beings
C.tea – serving robot helps to form laziness of the aging society
D.tea – serving robot doesn’t need any reward for the service
【小题4】Which of the following statements is NOT true?
A.A robot can imitate people to complete complicated tasks.
B.A robot has been programmed to clean the dishes.
C.All the problems in the aging society can be solved by robots.
D.The number of aging people is increasing rapidly in Japan.
【小题5】We can infer from the passage that        .
A.people are afraid of being monitored by robots.
B.the technology of robots has been highlighted(强调) in Japan.
C.robots can completely take the place of human beings.
D.people’s privacy should be strictly protected

查看习题详情和答案>>

TOKYO, Japan (AP) – Japan is very serious about robotics (机器人技术). If the droids are going to fit in, they probably need to learn the Japanese custom of serving tea. Fortunately, researchers at the University of Tokyo are exploring just that. In a show this week, a humanoid(有人特点的)with camera eyes made by Kawada Industries Inc. poured tea from a bottle into a cup. Then another robot on wheels delivered the cup of tea in an experimental room that has sensors embedded in the floor and sofa as well as cameras on the ceiling, to simulate(模仿)life with robot technology.

“A human being may be faster, but you’d have to say ‘Thank you,’” said University of Tokyo professor Tomomasa Sato. “That’s the best part about a robot. You don’t have to feel bad about asking it to do things.”

Sato believes Japan, a rapidly aging society where more than a fifth of the population is 65 or older, will lead the world in designing robots to care for the elderly, sick and bedridden(卧床不起的).

Already, monitoring technologies, such as sensors that automatically turn on lights when people enter a room, are becoming widespread in Japan.

The walking, child–size Asimo from Honda Motor Co. greets people at showrooms. NEC Corp. has developed a smaller companion robot–on –wheels called Papero. A seal robot available since 2004 can entertain the elderly and others in need of fuzzy companionship.

Sato says his experimental room is raising awareness about privacy questions that may arise when electronic devices(设备)monitor a person’s movements down to the smallest detail.

On the bright side, the tea – pouring humanoid has been programmed to do the dishes.

1.The underlined word “embedded” in the first paragraph probably means       .

A.rooted           B.settled            C.fixed             D.established

2.According to Professor Sato,       .

A.the robot serves tea much faster than a human being

B.the robot does anything like human beings

C.tea – serving robot helps to form laziness of the aging society

D.tea – serving robot doesn’t need any reward for the service

3.We can infer from the passage that        .

A.people are afraid of being monitored by robots.

B.robots can completely take the place of human beings.

C.the technology of robots has been highlighted in Japan.

D.people’s privacy should be strictly protected

4.What is the best title of this passage?

A.“Thank You” Will Never Be Needed in Japan

B.Monitoring Technologies Are Widespread in Japan

C.Robot Is Designed to Care for the Elderly.

D.Robot technologies are widespread in Japanese daily life.

 

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网