网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2451440[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>The Internet has led to a huge increase in credit – card fraud. Your card information could even be for sale in an illegal Web site. Web sites offering cheap goods and services should be regarded with care. On-line shoppers who enter their credit-card information may never receive the goods they bought. The thieves then go shopping with your card number — or sell the information over the Internet.?
Computers hackers have broken down security systems, raising questions about the safety of cardholder information. Several months ago,25 000 customers of CD Universe, an on-line music retailer(批发商),were not lucky. Their names, addresses and credit-card numbers were posted on a Web site after the retailer refused to pay US $157 828 to get back the information.?
Credit-card firms are now fighting against on-line fraud. MasterCard is working on plans for Web-only credit card, with a lower credit limit. The card could be used only for shopping on-line.
However, there are a few simple steps you can take to keep from being cheated.?
Ask about your credit-card firm's on-line rules: Under British law, cardholders are responsible for the first US $78 of any fraudulent spending.?
And shop only at secure sites: Send your credit-card information only if the Web site offers-advanced secure system.?
If the security is in place, a letter will appear in the bottom right-hand corner of your screen. The Web site address may also start with https:// — the extra “s” stands for secure. If in doubt, give your credit-card information over the telephone.?
Keep your password safe: Most online sites require a user name and password before placing an order. Treat your passwords with care.?
What do most people worry about the Internet according to this passage??
A.A lot of stolen credit-cards were sold on the Internet.?
B.Fraud on the Internet.?
C.Many Web sites are destroyed.?
D.Many illegal Web sites are on the Internet.
What is the meaning of “fraud”??
A.cheating B.sale C.payment D.safety
How many pieces of advice does the passage give to you??
A.Four. B.Three. C.Five. D.Six.
You are shopping on the site: http://www.shopping.com,and you want to buy a TV set, what does this article suggest doing?
A.Order the TV set at once.?
B.Do not buy the TV set on this site.?
C.E-mail the site your credit-card information.?
D.Tell the site your password and buy the TV set for you.
查看习题详情和答案>>The Internet has led to a huge increase in credit-card (信用卡) fraud. Your card information could even be for sale in an illegal web site(非法网站).
Web sites offering cheap goods and services should be regarded with care.
On-line shoppers who enter their credit-card information may never receive the goods they thought they bought. The thieves then go shopping with your card number—or sell the information over the Internet. Computers hackers (黑客) have broken down security(安全)systems, raising questions about the safety of cardholder information. Several months ago, 25,000 customers of CD Universe, an on-line music retailer (零售商) , were not lucky. Their names, addresses and credit-card numbers were posted on a Web site after the retailer refused to pay US $157,828 to get back the information.?
Credit-card firms are now fighting against on-line fraud. MasterCard is working on plans for Web-only credit card, with a lower credit limit. The card could be used only for shopping on-line. However, there are a few simple steps you can take to keep from being cheated (欺骗).?
Ask about your credit-card firm’s on-line rules: Under British law, cardholders have to pay the first US $78 of any fraudulent (欺骗性的) spending.
And shop only at secure sites; Send your credit-card information only if the Web site offers advanced secure system.?
If the security is in place, a letter will appear in the bottom right-hand corner of your screen. The Web site address may also start https: // - the extra “s” stands for secure. If in doubt, give your credit-card information over the telephone.
Keep your password(密码)safe: Most on-line sites require a user name and password before placing an order. Treat your passwords with care.?
What is the meaning of “fraud”??
A. Cheating. B. Sale. C. Payment. D. Safety.?
How can the thieves get the information of the credit card??
A. The customers give them the information.?
B. The thieves steal the information from Web sites.?
C. The customers sell the information to them.?
D. The thieves buy the information from credit card firms.?
How many pieces of advice does the passage give to you??
A. Four. B. Three. C. Five. D. Six.
You are shopping on the site: http: // www. Shopping. com, and you want to buy a TV set, what does this article suggest to do??
A. Order the TV set at once. ?
B. Do not buy the TV set on this site.?
C. E-mail the site your credit-card information.?
D. Tell the site your password and buy the TV set for you.?
查看习题详情和答案>>The Internet has led to a huge increase in credit-card(信用卡) fraud. Your card information could even be for sale in an illegal Web site(网站).Web sites offering cheap goods and services should be regarded with care. On-line shoppers who enter their credit-card information may never receive the goods they bought. The thieves then go shopping with your card number—or sell the information over the Internet.?
Computers hackers(黑客) have broken down security(安全) systems, raising questions about the safety of cardholder information. Several months ago,25 000 customers of CD Universe, an on-line music retailer(批发商),were not lucky. Their names,addresses and credit-card numbers were posted on a Web site after the retailer refused to pay US $157 828 to get back the information.?
Credit-card firms are now fighting against on-line fraud. MasterCard is working on plans for Web-only credit card, with a lower credit limit. The card could be used only for shopping on-line.
However, there are a few simple steps you can take to keep from being cheated.?
Ask about your credit-card firm's on-line rules: Under British law, cardholders are responsible?(对……负有责任的) for the first US $78 of any fraudulent spending.?
And shop only at secure sites: Send your credit-card information only if the Web site offers-advanced secure system.?
If the security is in place, a letter will appear in the bottom right-hand corner of your screen. The Web site address may also start with https://—the extra “s” stands for secure. If in doubt, give your credit-card information over the telephone.?
Keep your password safe: Most online sites require a user name and password before placing an order. Treat your passwords with care.?
What do most people worry about the Internet according to this passage??
A. A lot of stolen credit-cards were sold on the Internet.?
B. Fraud on the Internet.?
C. Many Web sites are destroyed.?
D. Many illegal Web sites are on the Internet.
What is the meaning of “fraud”??
A. cheating B. sale C. payment D. safety
How can the thieves get the information of the credit-card??
A. The customers give them the information.?
B. The thieves steal the information from Web sites.?
C. The customers sell the information to them.?
D. Both A and B.
How many pieces of advice does the passage give to you??
A. Four. B. Three. C. Five. D. Six.
查看习题详情和答案>>In the northeast of the USA there are six small states. Together they are called New England. The most important state of New England is Massachusetts. Its capital city is Boston, with a population of just over half a million, which is the biggest city in New England. Greater Boston is make up of 78 cities and towns. It has a population of nearly 3 million, which is half the population of Massachusetts.
Boston was founded in 1630. The American Revolution began here when the people of Boston took up their arms to fight their English rulers.
The Boston tea is famous in America. Americans were very fond of tea, and much tea was brought to the port of Boston. The British government was looking for more ways to get money out of America. So it put a big tax on tea. They made the Bostonians angry. They rushed to the port and then onto a ship there. They threw all the tea into sea. This led to a war between the people of Boston and the British soldiers.
Thus the American Revolution began.
(1) What do you think Greater Boston is?
[ ]
A.Another name for Boston City.
B.Another city in Massachusetts.
C.An area in Massachusetts where Boston is.
D.A city that is greater than the city of Boston.
(2) The state of Massachusetts has a population of ________.
[ ]
(3) The British government put a big tax on tea because ________.
[ ]
A.it could greatly benefit from it
B.the American people liked tea very much
C.the people of Boston often drank tea
D.tea was too expensive at that time
(4) The American Revolution began when ________.
[ ]
A.Boston was founded in 1630
B.the Bostonians did not take their fate lying down
C.the people of Boston had no tea to drink
D.tea was first brought to the pert of Boston
查看习题详情和答案>>