摘要: D 逻辑判断及构词法考查题.此句问David开创Computertown UK的目的何在?文章第二段最后一句to bring computers to people and make them“people-literate .显而易见A.B.C与此不符.因为文章并未涉及计算机销售C和程序设计B.况且文章清楚表明不是利用专家 A.所以答案为 D.popularising computer .popularising由popular(adj).加后缀-ise动词化并加-ing变化而来. B 这篇文章说的是小学生抽空学艺“半艺 “半读 的社会现象.同时更表露了作者对这种现象的看法.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2451432[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

Most people think that the older you get, the harder it is to learn a new language. That is, they believe that children learn more easily and efficiently than adults. Thus, at some point in our lives, maybe around age 12 or 13, we lose the ability to learn languages well. Is this idea a fact or myth(悬念)?

Is it true that children learn a foreign language more efficiently than adults? On the contrary, research studies suggest that the opposite may be true. One report, on 2,000 Danish children studying Swedish, concluded that the teenagers learned more, in less time, than the younger children. Another report, on Americans learning Russian, showed a direct improvement of ability over the age range tested; that is, the ability to learn increased as the age increased, from childhood to adulthood.

There are several possible explanations for these findings. For one thing, adults know more about the world and therefore are able to understand meanings more easily than children. Moreover, adults can use logical(逻辑的) thinking to help themselves see patterns in the language. Finally, adults have more self-discipline (self-control) than children.

All in all, it seems that the common idea that children are better language learners than adults may not be a fact, but a myth.

68. The main idea of the passage is ____.

A.  teenagers are more difficult to teach

B.  Danish teenagers can learn Swedish faster than younger children

C.  adults are more logical than children

D.  the ability to learn languages increases with age

69. According to the passage, teenagers can learn a foreign language _____ than younger children.

A. harder B. more efficiently

C. more slowly D. more carefully

70. Which of the following possible explanations for older student’s better achievement is not mentioned in the above passage?

A. Adults know more about the world.   B. Adults can use logical thinking

C. Adults have more self-discipline.   D. Adults can read better.

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网