题目内容
If you want to learn anything at school, you need to listen to your teachers. Unfortunately, millions of kids can’t hear what their teachers are saying. And it’s not because these students are goofing off. Often, it’s the room’s fault. Building architecture and building design can create echo(回声)-filled classrooms that make hearing difficult.
Children with hearing impairments(损伤)suffer most from noisy classrooms. They sometimes can’t hear questions that other students ask in class. Compared with kids with healthy hearing, they have a harder time picking up new vocabulary words by hearing them in talking.
Even kids with normal hearing have a harder time in the classroom when there’s too much noise. Younger children in particular have trouble separating important sounds – like a teacher’s voice – from background noise. Kids with learning disabilities and speech impediments(障碍)and kids for whom English is a second language also have a harder time learning in noisy situations.
In recent years, scientists who study sound have been asking schools to reduce background noise, which may include loud air-conditioners and pipes. They’re also targeting outdoor noises, such as highway traffic. Noise reduction is a big deal. Why? Because quieter classrooms might make you smarter by letting you hear your lessons better.
“It’s so obvious that we should have quiet rooms that allow for access to the lesson,” says Dan Ostergren, a hearing scientist. “Sometimes it surprises me that we spend so much time discussing this topic. I just want to go. Why is this hard for anyone to grasp?”
1.The underlined part “goofing off” in the first paragraph can be replaced by “ ”.
A.lazy |
B.intelligent |
C.sleepy |
D.foolish |
2.Who is most affected by noisy classrooms?
A.Children with learning disabilities. |
B.Children with speech impairments. |
C.Children with hearing impediments. |
D.Children with normal hearing. |
3.Why should noise be reduced in classrooms?
A.Quiet classrooms are suitable for kids to have discussions. |
B.Quiet classrooms help kids recover from hearig impairments. |
C.Kids can’t separate sounds of air-conditioners and pipes. |
D.Kids can become smarter after hearing lessons better. |
4.What would be the best title for the passage?
A.Classroom design |
B.Noisy classrooms |
C.The sense of hearing |
D.Disabled kids |
1.A
2.C
3.D
4.B
【解析】
试题分析:
1.A 推理题。根据本句And it’s not because these students are goofing off. Often, it’s the room’s fault.说明学生听不清不是学生的错,可能是教室设计的不合理。该词应该是指学生懒惰,不学习。故A正确。
2.C 细节题。根据第二段第一行Children with hearing impairments(损伤)suffer most from noisy classrooms.说明C正确。
3.D 细节题。根据第四段最后两行Because quieter classrooms might make you smarter by letting you hear your lessons better.说明安静的教室对学生有很大的好处,所以才要减少教室里的噪音,故D正确。
4.B 主旨大意题。本文主要讲述的就是教室里的噪音对学生学习的影响,故B说法与文章想适合。故B正确。
考点:考查科普类短文阅读
点评:本文主要讲述的就是教室里的噪音对学生学习的影响。本文要求考生关注文章的中心思想关注文章的主题段和主题句,合理的判断,准确定位。