题目内容
阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项.
Even a child knows that nodding(点头) the head means “Yes”. But some people will probably be puzzled when they first come to India. When they talk to an Indian, he often shakes his head. They might think that the Indian does not like what he said, but on the contrary, he is ex pressing agreement.
The Indians have a habit(习惯)of shaking their head slightly(轻微的) when they talk to somebody. It doesn't mean “No”, but “Yes”.
If a person doesn't know this, it might cause misunderstandings.
At one time a foreigner in India told his driver who was an Indian to take him to his office. The driver shook his head. The foreigner repeated his request and the driver shook his head again. At last, the man shouted angrily,“Drive me to my office at once!”The driver said in a low voice, “Yes, Sir.”smiling and shaking his head again at the same time.
1.1f someone in India agrees with you, he will ________.
[ ]
2.Why did the Indian driver shake his head when the foreigner asked him to drive him to his office? Because ________.
[ ]
A.the Indian driver has something important to do
B.the foreigner would give him only a little money
C.the driver felt sick at that time
D.in India shaking the head sometimes means agreement
3.Why did the foreigner become angry? Because ________.
[ ]
A.the Indian driver didn't want to take him to his office
B.he misunderstood what the driver did
C.he asked the driver to take him to his office, but the Indian driver didn't say anything
D.the Indian driver asked him for too much money
4.The phrase“on the contrary”means ________.
[ ]
A.just the opposite
B.clear difference between two things
C.doing what you want to do
D.on the other hand
解析:
|
1.B 导解:文章第一自然段已交代. 2.D 3.B 导解:文中有the driver shook his head. 4.A 导解:文中有he is expressing agreement. |