题目内容

17.Nearly a quarter century after a German boy threw a message in a bottle off a ship in the Baltic Sea,he's received an answer.
A 13yearold Russian,Daniil Korotkikh,was walking with his parents on a beach when he saw something lying in the sand.
"I saw that bottle and it looked interesting,"Korotkikh told The Associated Press on Tuesday."It looked like a German beer bottle and there was a message inside."
It said,"My name is Frank,and I'm five years old.My dad and I are travelling on a ship to Denmark.If you find this letter,please write back to me,and I will write back to you."The letter,dated 1987,included an address in the town of Coesfeld.
The boy in the letter,Frank Uesbeck,is now 29.His parents still live at the letter's address.
The Russian boy and the German man met each other earlier ths month through an Internet video link.The Russian boy said he did not believe that the bottle actually spent 24years in the sea.He believed it had been hidden under the sand where he found it for a long time.
Uesbeck was especially happy that he was able to have a positive effect on a life of a young person far away from Germany."It's really a wonderful story,"he said."And who knows?Perhaps one day we will actually be able to arrange a meeting in person."
21.Wht is this passage mainly about?D
A.Meeting an old friend.
B.A beautiful beer bottle.
C.Travelling on a ship.
D. Message in a bottle.
22.When the German boy threw the bottle into the sea,C.
A.he was going back home
B.he was already 29years old
C.he was travelling to Denmark by ship with his dad
D.he was walking with his parents on a beach
23.According to the text,which of the following statements is TRUE?B
A.Korotkikh's parents still live in the town of Coesfeld.
B.Daniil Korotkikh and Frank Uesbeck have got in touch with each other.
C.Frank Uesbeck and Daniil Korotkikh have met each other in person.
D.The German boy did not believe that the bottle actually spent 24years in the sea.
24.Why was Uesbeck very happy when he got the information of the 24years'message bottle?B
A.Because he could have a new friend.
B.Because he could have a positive influence on a life of a young person.
C.Because he finally got what he had lost.
D.Because the two boys could surf the Internet together.

分析 本文是个记叙文.讲述25年前一个德国男孩扔了一个装有信的瓶子在大海里,被一个俄罗斯的孩子捡到.后来发生了令人意想不到的奇迹.

解答 21.D 主旨大意.本文讲述25年前一个德国男孩扔了一个装有信的瓶子在大海里,被一个俄罗斯的孩子捡到.后来发生了令人意想不到的奇迹.结合选项,故选 D项.
22.C细节题.根据第四段My dad and I are traveling on a ship to Denmark当扔漂流瓶的时候,他和父亲正在去丹麦的船上,故选择C项.
23.B细节题.根据第五段His parents still live at the letter's address是指德国男孩的父母仍然住在那个地址而不是俄罗斯的那个男孩的父母,故A项错.根据倒数第二段The Russian boy said he did not believe that the bottle actually spent 24 years in the sea是俄罗斯的孩子不相信,而不是德国孩子,故D项错.根据倒数第二段The Russian boy and the German man met each other earlier this month through an internet video link,是网络会面而不亲自见面,故C错误.故应选 B项.
24.B细节题.根据最后一段Uesbeck was especially happy that he was able to have a positive effect on a life of a young person far away from Germany.特别高兴,他能够对一个远在德国外的年轻人的生活产生积极的影响. 故选C项.

点评 本文是一个人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
7.King's College Summer School
King's College Summer School is an annual( 每年的) training program for high school students at all levels who want to improve their English.Courses are given by the teachers of King's College and other colleges in New York.Trips to museums and culture centers are also organized.This year's summer school will be from July 25to August 15.
More information is as follows:
Application (申请) date
Students in New York should send their applications before July 18,2007.
Students of other cities should send their applications before July 16,2007.
Foreign students should send their applications before July 10,2007.
 Courses
 English Language
 Spoken English:22 hours
 Reading and Writing:10 hours
 American History:16 hours
 American Culture:16 hours
Steps
A letter of self-introduction
A letter of recomme ndation(推荐)
﹡The letters should be written in English with all the necessary information.
 Cost
 Daily lessons:200
 Sports and activities:100
 Travels:200
 Hotel service:400
﹡You may choose to live with
 your friends or relatives in the same city.
Please write to:
             Thompson,Sanders
             1026 King's Street
             New York,NY 10016,USA
             E-mail:KC-Summer-School@yahoo,com
28.You can most probably read the text inA.
A.a newspaper        
B.a travel guide      
C.a textbook         
D.a telephone book
29.Which of the following is true about King's College Summer School?C
A.Only top students can take part in the program.
B.King's College Summer School is run every other year.
C.Visits to museums and culture centers are part of the program.
D.Only the teachers of King's College give courses.
30.If you are to live with your relatives in New York,you will have to pay the schoolC
A.200              
B.400              
C.500              
D.900
31.What information can you get from the text?B
A.The program will last two months.
B.You can write to Thompson only in English.
C.As a Chinese student,you can send your application on July 14,2007.
D.You can get in touch with the school by e-mail or by telephone.
5.This is the season for giving.Looking to get in touch with your generous side?Learn these four habits of truly thoughtful gift givers.
1.(36)AConsiderate gift giving is as much about planning as it is about how well you know the person.Take time to think about his or her personality and interests to figure out how he or she will get the most value.
2.They don't focus on cost.
The practice of thoughtful giving offers a wealth of benefits,but that doesn't mean givers should focus on expensive gifts.(37)D It seems that having more cash could actually reduce compassion(同情).And isn't compassion what this time of year is all about?So don't take it too hard if you don't have a lot to spend.(38)B
3.They make gifts personal.
Gifting is an opportunity to let a person know how much you appreciate and love him,and show how well you know him.(39)GBook a massage (按摩),take them to a wine tasting event,or get a couple of tickets to a concert or show.If you're buying for a parent,taking their kids for an evening could be the best gift of all.
4.They think about the presentation.
(40)ESee what you have around your house to customize packaging.You can use pretty towels to cover something like a bottle of wine.You can also tie on a decoration tha fits the theme of your gift.
A.They plan ahead.
B.Instead,get creative.
C.They enjoy giving more than receiving.
D.In fact,thoughtful gift givers don't concentrate on the cost of presents.
E.Thoughtful gift giers pay attention to detail,including how their gifts are packaged.
F.Make a list of your ideas ahead of time to make sure you find the perfect fit for everyone.
G.If you're buying for someone who seems to have everything,consider gifting an experience.
12.Guide to Stockholm University Library
Our library offers different types of studying places and provides a good studying environment.
Zones
The library is divided into different zones.The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading,and places where you can sit and work  with your own computer.The reading places consist mostly of tables and chairs.The ground floor is the zone where you can talk.Here you can find sofas and armchairs for group work.
Computers
You can use your own computer to connect to the wifi specially prepared for notebook computers;your can also use library computers;which contain the most commonly used applications,such as Microsoft Office.They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.
Groupstudy Places
If you want to discuss freely without disturbing others,you can book a study room or sit at a table on the ground floor.Some study rooms are for 23people and others can hold up to 68people.All rooms are marked on the library maps.
There are 40groupstudy rooms that must be booked via the website.To book,you need an active University account and a valid University card.You can use a room three hours per day,nine hours at most per week.
Storage of Study Material
The library has lockers for students to store course literature.When you have obtained at least 40credits (学分),you may rent a locker and pay 400SEK for a year's rental period.
Rules to be Followed
Mobile phone conversations are not permitted anywhere in the library.Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.
Please note that food and fruit are forbidden in the library,but you are allowed to have drinks and sweets with you.
29.The library's upper floor is mainly for students toA.
A.read in a quiet place
B.have group discussions
C.take comfortable seats
D.get their computers fixed
30.What condition should be met to book a groupstudy room?C
A.A group must consist of 8people.
B.Threehour use per day is the minimum.
C.One should first register at the university.
D.Applicants must mark the room on the map.
31.A student can rent a locker in the library if heD.
A.can afford the rental fee
B.attends certain courses
C.has nowhere to put his books
D.has earned the required credits.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网