题目内容

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(如果所用的答题卡没有EFG选项,则选EAB,选FAC,选GAD.)

How do you stay true to yourself when you're surrounded by friends and/or family that have an opinion on everything you do? It's not easy! ? 1.?? Here are 4 tips which can help you live a dynamic life

? 2.??

Stay true to yourself by listening to the only opinions that really matter - your own and those from people who believe in and encourage youDeep down you know yourself better than anybody else

Don't fear people

??? ?????? 3.???? The reason most people don't take risks, or live on the edge is the fear of what others might think of themIf you want to live the life you truly deserve, you must give up the need to be liked by everybody

? ? Value yourself and your choices

When you do, others will tooOwn the choices you make in your life???? 4.?? When you believe in yourself, in time, others will believe in you tooShow confidence in your choices, and what you stand for whether others agree or not

?? Focus on appreciation

No matter what the circumstances are, there is always something to be grateful forAll successful people ask, What am I grateful furl How can / improve my situation and use these tough times to inspire others? 5. These steps, if applied, will help you transform your peace of mind, lifestyle, and

productivity

AFocus on your own talents and strengths

BNever let others' opinions guide your choices

CTreat every person like they are important

DWhen you doubt yourself, others will doubt you

EStay fearless in everything you will have to do

FBe thankful to life and be helpful to others, and you’ I lead a successful life

GHowever, there are great possibilities that you can lead the life you really want

 

【答案】

1.G

2.B

3.E

4.D

5.F

【解析】

试题分析:当你和家人、朋友在一起的时候,想要坚持按照自己的信念去做事是不容易的。那怎么办呢?作者在本文中给大家提出了四点建议。一、不要让别人的观点来左右你的选择。二、不要害怕别人。三、珍视自己和自己的选择。四、关注自己喜欢的事情。

1.G上文提到当和别人在一起的时候,坚持按自己的信念办是不容易的。而后文又给出了几条关于如何过充满活力、自主生活的建议,由此判断此空为过渡句,纵观选项,G项内容恰好能起到承接上下文的作用,答案选G

2.B本段内容是建议人们要忠实于自己的选择判断,倾听那些相信你、鼓励你的人的建议,由此判断作者劝告人们不要随便听别人的建议,不要受别人的影响,故答案选B

3.E。根据本段标题: Don't fear people可知此处建议人们不要惧怕需要做的事情,E选项内容符合语境,能引领下文。

4.D本段首先提出人们要相信自己、相信自己的选择,然后在下文进行解释论证,而在所有选项中D选项和空后的句子内容相反,构成正反的对比,来支持论点,故答案选D

5.F根据上文人们提出的问题What am I grateful forlHow can I improve my situation and use these tough times to inspire others可知此处是作者对这两个问题的回答F选项内容恰好能承接上文F

考点:考查信息匹配。

练习册系列答案
相关题目

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

    1   Such as runny noses, sore throats, nothing quite like the common cold to make you feel miserable.But experts believe that there is no link between cold weather and catching colds.  2  

  Internal Medicine expert, Dr Meenakshi Jain of Max Hospital says, “One reason could be that people are likely to stay indoors, so the virus can spread easily.  3  

  The common cold is a viral infection that can be caused by any of up to 250 strains of virus, the most common group of which are the rhinovirus that hit the nose.

    4   “They are transmitted through the nose respiratory passages, by touch, and by contact with airborne particles that are created by sneezing or coughing,” says Dr Jain.

  There is no cure for the common cold and antibiotics are of no help.However, there are some precautions which can help:

    5   In this case, you can protect your hands from getting germs.

  Don’t touch your eyes, nose and mouth, which can limit your chances of infection.

  Don’t share drinking glasses or utensils with anyone as this will prevent the spread of the virus.

  Make sure to eat enough fruits to boost your immune system.
A.Also the virus thrives in humidity.

B.Drink lots of fluids to avoid dehydration.

C.They are responsible for anywhere between a third and half of all common colds.

D.Get enough sleep and you’ll certainly feel better.

E.So why are we particularly vulnerable(脆弱的)this season?

F.Wash your hands regularly.

G.It’s winter and you have probably noticed germs are everywhere.

任务型阅读。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项,

  Do you sweat, chew your pencil, and feel butterflies in your stomach as your teacher hands out a test? A lot of people get upset when it’s time to take a test.  1   In fact, sometimes a little stress is a good thing for you.

  Here are some tips for taking tests:

  ●  2   It sounds like a no-brainer(不用动脑的事), but if you’re sure of the information, you’ll have less reason to be worried.

  ●Get enough sleep the night before the test.  3   In a scientific study, people who got enough sleep before taking a math test did better than those who stayed up all night studying.

  ●  4   Once you have the test paper in front of you, read over the entire test, checking out how long it is and all the parts that you are expected to complete.This will allow you to estimate how much time you have for each part and ask the teacher any questions.If something seems unclear before you start, don’t worry:ask.

  ●Relax.  5   Of course you can’t get up and move around in the middle of a test, but you can wiggle(扭动)your fingers and toes, take four or five deep breaths, or picture yourself on a beach or some calm place.

  These tips should help most people, but some can get serious test-taking error.If you’re one of them, you may need to talk to a parent or teacher for help.

A.Read the test through first.

B.Be sure you’ve studied properly.

C.Focus on dealing with each question personally.

D.It’s natural to feel some stress about taking tests.

E.Your memory will be much better if you’ve had enough rest.

F.As the teacher hands out the test, be sure you know what’s expected of you.

G.If you’re so nervous that you can’t think of anything, you might need a mini-break.

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.

  Have you ever seen an animal being mistreated(虐待)? Seeing a pet or wild animal get hurt might make you sad, angry, or afraid.1.________ In fact, the good news is that everyone-including you-can be a helping hand for animals.

  Keep your eyes and ears open.2.________ Watch for changes in the way they look or act.Look out for animals who:

  ★have cuts or other bruises(伤痕)

  ★avoid or attack people when they come close

  ★are too thin

  ★are missing fur

  ★are almost always left outside

  These signs don't necessarily mean a pet has been hurt on purpose, but they shouldn't be ignored.If you see any of these signs, set them down.3.________ What did you see or hear? Where? When? Were other people around?

  4.________ Never move an injured animal! Ask a parent, teacher, or other adult you trust for help.Find out whether the injured animal in your town can be saved by animal shelters or police.Keep their phone numbers at hand.If the person mistreating animals is a friend or family member, tell an adult you trust.

  Speak up.Let other kids know what to do if they see an animal being hurt.Using the information above, make posters to hang or flyers(传单)to hand out at school.Include the phone numbers of the police department or animal shelters who can save the injured animals.

  5.________ They need us to speak up for them.

A.Report it.

B.Ask others for help.

C.Animals are friends of human beings.

D.Get to know pets in your neighborhood.

E.You might think there's nothing you can do.

F.Remember, animals can't speak for themselves.

G.Or if you see someone hurting an animal, write down the details.

  根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项.

What to do if you and your teacher don’t get along

  If you’re having problems with a teacher, try to find out why.   1. 

  Before you try to get out of a class you don’t like, here are a few things you can try to make you feel better.

  ●   Meet with the teacher and try to talk to him or her.  2.   For example, “ I can’t learn in class when I feel like that I can’t take part it.” See if you can work it out between the two of you.

●     Ask yourself, “ What can I learn from this teacher?” You have to remember that he or she is very helpful and really know something in a certain field.   3. 

●     Talk to the students who are doing well in the class and ask them for some advice. If you’re too shy to talk to another student, try to follow his or her actions in the classroom.

●     If your relationship problems can’t be solved in school, tell your parents.  4.  

Teachers are there for more than just homework, and they know more than just their subjects.   5.   There will always be a few teachers that you will always remember and who might change your life forever.

A.  They are very considerate.

B.  Tell his or her what’s on your mind.

C.  They will tell you how to act as a student.

D.  Do you hate the subject or just dislike the teacher?

E.  Let them meet with your teacher to try to work it out. 

F.  Try to understand and accept your teacher’s personality.

They can help you to become a lifelong learner

 

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  In 1990 a report was published about what the earth might be like 20 years from then on. 71 According to the report,the picture of the earth in the year 2010 is not a pleasant one. 72 The population could be as large as 6300 million,almost 2150 million more than in 1985.More people would move into cities ,especially cities in developing countries.Cities like Cairo and Jakarta probably would each have 15 million by then.

   73 Farmers will grow 90% more food than they did in 1985,but most of the increase would be in countries that already produce enough food for their people. 74 Poor farming ways are destroying large areas of crop land,changing farms into deserts.More farmland is lost as cities become larger and more houses are built.Air pollution will get worse as industrial countries burn more coal and oil.Many of the world's forests could disappear as more and more trees are cut down.Energy will continue to be a serious problem. 75 They only workde out the situation that exists today.By changing the situation,by settling the problems,the picture can be changed.There is still time for the nations of the world to work out a plan of action.But they warned that waiting too long to make de cisions would greatly reduce the chances of success.

A.Food production will increase,but not enough to feed all the people.

B.The report was a result of a three - year study.

C.Later on,more reports came out one by one.

D.The world will be more crowded because the population will continue to grow.

  E.Experts believe enough food will be produced in developing countries very soon.

  F.The experts say their picture of the earth for the year 2010 may be wrong.

G.Little increase is expected in South Asia,Africa and the Middle East.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网