题目内容
A bowl of soup a day could keep the pounds at bay.
Health experts have discovered that adding low-calorie vegetable soup to the start of a meal can actually help to lose weight. Because you tend to feel full sooner, you eat less of your main course.
The soup method was tested by researchers at Pennsylvania State University, led by Dr Barbara Rolls. They found that when participants in the study ate a first course of soup before lunch they reduced their total calorie intake by 20 per cent, compared with those who did not begin the meal with soup. But those who favour creamy soups should beware. Researchers stressed the soup must be low-calorie and based on stock, not cream.
All of the soups tested in the study were made from the same elements—chicken stock (原汁鸡汤), broccoli (菜花), potato, cauliflower (花椰菜) and carrots. They were mixed together to create four different textures and thickness from separate stock and vegetables through to pureed (蔬菜泥) soup.
Scientists thought that thick soups with thick pieces of vegetables which required chewing might be more filling, but to their surprise they found all forms had the same effect. The findings were presented to the Experimental Biology conference in Washington, DC, and the research was part funded by the National Institutes of Health.
The passage mainly discusses _____.
A. how to lose weight in a simple way B. what kind of soup to be served at a meal
C. how to form a healthy eating habit D. why eating soup could help lose weight
What does the sentence “A bowl of soup a day could keep the pounds at bay” imply?
A. Eating soup equals to swimming in a sea.
B. Eating a bowl of soup every meal is enough to keep fit.
C. Eating soup every day can help you to lose weight.
D. Making soup every day could cost you a lot of money.
Which of following is the possible result of eating soup before a meal?
A. Dropping the amount of calorie intake. B. Reducing your weight by 20%.
C. Doing good to your growing high. D. Helping you eat more.
Which of the following statements is correct in making the soup?
A. The materials for making soup must be limited to vegetables.
B. The soup must be made low- calorie.
C. The thickness of the soup makes a difference.
D. The soup must be mixed with some cream.
【小题1】D
【小题2】C
【小题3】A
【小题4】B
解析:
【小题1】根据第二段意义可知,喝汤会让你很快觉得饱了,所以正餐就能少吃点,从而摄入的总热量就会减少。所以本文阐述的是喝汤为什么会减轻体重。
【小题2】这是一篇生活类阅读材料。健康专家发现,在吃正餐之前喝一碗低热量的蔬菜汤有助于减轻体重。由全文论述的中心推测,此句意义是:一天一碗汤,脂肪全减光。
【小题3】根据第三段“他们发现,与那些饭前不喝汤的人相比,如果研究对象在午餐前先喝了一碗汤,他们这顿饭所摄入的总热量就会减少20%。”可得答案。
【小题4】根据第三段最后一句:研究人员强调,这种汤的热量必须低,要以汤为主要原料,而不是奶油。短文第四、五段提到:汤的原料有:鸡汤、菜花、马铃薯、花椰菜和胡萝卜(不包含奶油);不同质地、不同浓度的汤功效都一样,故可排除A、C、D。
Studies show that children who eat breakfast do better in school. It doesn’t take much further thought to know that adults will feel better and do better at work as well. Whether you work at home, on the farm, at the office, at school, or on the road, it is not a good idea to have no breakfast.
If we have no breakfast, we are likely to become tired when our brains and bodies run low on fuel (食物). By mid-morning, a lot of us grab a cup of coffee or eat a sugary candy bar to wake up again. This might work for a few minutes, but by lunch time we are hungry. Eating a good breakfast sets the tone for the rest of the day.
Having no breakfast is a popular way to lose weight, but not a smart one. Many people believe that they will lose weight if they have no meals, but that just isn’t true; the body expects to be refueled a few times a day, starting with a healthy breakfast. Eating breakfast is good for losing weight. In fact, people who eat breakfast are more likely to keep a healthy weight.
A healthy breakfast should have some protein (蛋白质) and some fiber (纤维). Protein can come from low fat meats, eggs, or beans. Fiber can be found in whole grains, vegetables and fruits. A good example of a healthy breakfast might be something simple like a hard boiled egg, an orange, and a bowl of whole grain cereal with low fat milk. Stay away from sugary foods and white bread because they are digested (消化) quickly and will leave you hungry and tired in several hours. Protein and fiber will keep you feeling full until lunch time.
【小题1】The first paragraph mainly tells us that ______.
| A.it is necessary to have a good breakfast every day |
| B.many adults are too busy to have breakfast every day |
| C.many adults go to work without having breakfast |
| D.many children go to school without breakfast |
| A.we need to have a cup of coffee |
| B.we don’t have a good breakfast |
| C.our brains don’t work any longer |
| D.we don’t have enough sleep at night |
| A.Having a good breakfast can help you to finish your work. |
| B.Eating a good breakfast is enough for the whole day. |
| C.Breakfast is really the most important meal in a day. |
| D.You will be happier if you have a good breakfast. |
| A.it is healthy only to have beans and eggs for your breakfast |
| B.you mustn’t have meat for your breakfast |
| C.you should eat sugary foods if you feel hungry |
| D.you should eat something which has protein and fiber for breakfast |
To test eggs, _____ them in a bowl of water: if they float they’re bad, if they sink they’re good.
|
A.put |
B.Putting |
C.to put |
D.to be putting |