题目内容

阅读理解

  Tech-Camp

  6 Devon Road, Kowloon Tong, Hong Kong

  a technology day camp for students 12-17

  About Tech-Camp

  Tech-Camp is a day camp with a focus on computers and electronics technology.We offer 2-week summer programmes for students of 12 to 17 years of age.We have a computer lab with the latest and fastest equipment, an electronics lab, and a video production studio.Our staff is special, too.Our programme leaders are experts in computers and electronics, of course, but they are also people who care about children and enjoy working with them.

  The benefits of Tech-Camp in all of our programmes are we show students how to work in teams and how to solve problems by themselves.We encourage them to think creatively.What students will do at Tech-Camp:

  Each day Tech-Camp is filled with useful, interesting and challenging activities.For example, in the Computer Programme, students learn basic computer programming, and how to use the Internet.In the high-tech Programme, they make radio-controlled model cars and produce their own short videos.

  Fee:HK $ 2000 per student

  (10% discount(打折)available for groups of l0 or more students)

  For more information about Tech-Camp, please contact Director of Summer Programmes, Ms Julia Brown, by phone, fax or e-mail.

  Telephone:26548898 Fax:26948850

  E-mail:juliab@ techcamp.com.hk

(1)

Which of the following is not mentioned in the brochure(手册)?

[  ]

A.

The age of students who can attend the Tech-Camp programmes.

B.

The number of students each session can admit.

C.

The programmes the Camp can offer.

D.

The way of contacting the Camp.

(2)

What would you probably like to ask about if you phone Ms.Julia Brown after reading the brochure?

[  ]

A.

The deadline for application.

B.

The fee each attendant should pay.

C.

The e-mail address of the Tech-Camp.

D.

The activities the students will have.

(3)

From the brochure we can infer that ________.

[  ]

A.

the Camp offers students accommodation during their two-week stay at the camp

B.

High school teachers are in charge of the Camp

C.

Students at the Tech-Camp mainly benefit from the knowledge about the high-tech through lectures given by the experts

D.

Students will learn how to work with their friends and how to think and solve problem creatively through a lot of activities

答案:1.B;2.A;3.D;
解析:

(1)

细节理解题。参加科技夏令营的学生的年龄、夏令营提出的活动项目和报名参加的联系方式在文中都已给出,只有招收学生的数量没有说明。

(2)

B、C、D三项的信息在广告中都已明确给出,所以不应该是我们询问的内容,而是申请参加夏令营的截止时间。

(3)

夏令营的持续时间为一天,所以没有必要提供accommodation,故A项错;根据“Our programme leaders are experts in computers and electronics, of course, but they are also people who care about children and enjoy working with them.”可知B项错;广告提供了夏令营两中学习内容:即:basic computer program and high-tech programme,所以C项错。


练习册系列答案
相关题目

阅读理解

  One of the goals of American education officials is to have all public schools connected to the Internet computer system and have computer for all students.Government studies show that in 1994 only thirty-five percent of American public schools were connected to the Internet.Last year, that number reached eighty-nine percent.

  Virginia Polytechnic Institute of State University is a large university in the southern state of Virginia.Officials at Virginia Tech say computers are very important to a student’s education.All students at Virginia Tech have been required to have a computer since 1998.

  Each student’s living area at Virginia Tech has the necessary wires to link a computer to the Internet.The students can send and receive electronic mail, use the World Wide Web part of the Internet and link with other universities, all without leaving their room.They can also use their computers to send electronics copies of their schoolwork to their teachers.And they can search for books in the school’s huge library.

  Most major American universities and colleges strongly urge or require new students to have a computer.Most colleges and universities also have large rooms where students can use computers for class work.

  American high schools also have computers.Many have their own areas on the World Wide Web.If you have a computer you can learn about Fremont Union High School in Sunnyvale, California, for example.Its Web site provides information about the school, the teachers and their electronic mail addresses.It also lists student events and organizations.

  Young children also use computer in school.Smoketree Elementary School in Lake Havasu, Arizona has given us a good example.The school also has a World Wide Web site.It tells about the school and the teachers and has a area for young children.These young children use computer in school to learn numbers and letters.They also learn how to use the computer they will need later in their education.

(1)

From the passage we know ________.

[  ]

A.

how to use computer to connect to the Internet

B.

students in Virginia Tec can use computer to send electronic copies of their homework

C.

how to connect students and teachers by computers

D.

how the teachers use computer to give their lesson

(2)

What is NOT mentioned in the passage?

[  ]

A.

Every student in Virginia has access to the Internet.

B.

All students at Virginia Tech have been required to have a computer.

C.

Students at Virginia Tech can search for books in their school library in their own room.

D.

If you want to learn about Fremont Union School, you can read information in its Web site.

(3)

Which of the following statements is NOT right according to the report?

[  ]

A.

It is required that new university students have a computer of their own.

B.

Pupils in Smoketree Elementary use computer to learn arithmetic.

C.

Every pupil in Smoketree Elementary School knows how to send electronic mail.

D.

Many high schools have their own areas on the Word Wide Web.

(4)

Which is the best title of the newspaper report?

[  ]

A.

Every Student Should Have A Computer

B.

Computer Is Used By University Students

C.

Every School Has Connected to the Internet

D.

Computer Use In American Schools

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网