题目内容
Butterflies________a sweet liquid produced by flowers,which bees and other insects collect.????????????? ????????????? ????????????? ????????????? ????????????? ????????????? ????????????? ????????????? ????????????? ????????????? ????????????? (2013·湖北,25)
A.carry on? B.feed on
C.put on D.focus on
【解析】B
解析 句意为:蝴蝶以花中的一种甜蜜的液体为主食,这种液体也是蜜蜂和其他昆虫要采集的。A项意为“经营;继续”;B项意为“以……为主食”;C项意为“穿上;上演”;D项意为“致力于……;对……注意”。由句意可知答案为B项。
(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Two brightly colored butterflies have just flown by. They seems to be exactly alike, but actually one is a little larger than the other. 1. The smaller one has a wingspread of less than three inches and also a black line on its back wings.
At first sight, it is hard to tell them apart. Would you guess from this that they are different-sized butterflies of the same species? 2. If you said yes to either question, you would be wrong, for these look-alikes belong to quite different families.
The larger insect is the monarch butterfly (黑脉金斑蝶). As a baby insect, the monarch feeds on milkweed, which seems to give the monarch a disagreeable taste and smell. 3. Birds that eat butterflies soon recognize the monarch and quickly learn to leave it alone.
4. Birds would find this insect tasty, but because it looks like the monarch, birds keep away from it. The viceroy’s similarity to the monarch gives it some protection from its enemies and helps it survive.
There are other pairs of look-alike butterflies, bees and moths. In each case, one either has a disagreeable taste or smell, or can give a painful sting (叮咬). The larger is called the model. 5. (词数206)
|
A.The smaller insect is the viceroy (副王峡蝶), which feeds on the leaves of trees. |
|
B.The larger insect has a wingspread (翼长) of up to four inches. |
|
C.The bright coloring of the monarch acts as a warning sign to its enemy. |
|
D.Birds protect their babies from eating such dangerous enemies. |
E. The insect that imitates this model for protection is called the mimic(保护色).
F. Or that they are different species of butterflies but close relatives belonging to the same family?
G. Do you like this kind of special species?
Valentine’s Day is on Feb. 14, and Chinese call it “lovers day”. I don’t think the translation is an accurate one, since it doesn’t only belong to lovers. Valentine’s Day is for expressing affection of all sorts. But it is uniquely for the romantically involved who shine the brightest, who spend the most money, whose hearts are the most engaged.
When I was b boy, my mother would buy enough cheap cards with ugly drawings of butterflies and little rabbits and honeybees for me to give one to every kid in my class, about 20 or so. The cards came in bags, and each card had a few foolish words-“Be Mine” or “I like you” or “You’ve Got My Heart” or the uninteresting words, “Hi, Valentine!” I would sign my name on the cards quickly and the name of one of my classmates on each easily-broken envelope. I would lick (舔)each one shut, but they were so cheap that the envelopes rarely had enough glue. On Valentine’s Day, I would take the cards to school-everyone did. We would have a party in our classroom, with cupcakes(杯形蛋糕)and juice and tiny candy hearts, which also had Valentine messages printed on them-“You’re sweet” or “Cupid(爱神丘比特)”or “Love”.
Ah, love! That’s the Valentine’s Day message: love. No one knows for certain the origin of the holiday. Several, Catholic victims were named Valentine, but it’s difficult to separate legend from fact. One story tells of a priest(牧师)named Valentine who was imprisoned and may have been stoned to death around 270 for performing marriages in going against the orders of the Roman Emperor Claudius II. But it’s hard today to find any religious connection.
1.From the first paragraph, why does the author say that we Chinese call Valentine’s Day “lovers’ day ”is not accurate?
|
A.Because only lovers would spend it. |
|
B.Because it is only spent on Feb. 14. |
|
C.Because it doesn’t only belong to lovers. |
|
D.Because only those rich people could enjoy it. |
2.A priest named Valentine was stoned to death for the sake of .
|
A.his not attending a ceremony on time. |
|
B.his stealing something from the church |
|
C.his rude words to Roman Emperor Claudius II |
|
D.his not obeying the orders by Roman Emperor Claudius II |
3.According to the passage, we can know Valentine’s Day may be related to .
|
A.religion |
B.sports |
C.entertainment |
D.art |