题目内容

2.From:Wendy and Jack Brown
Date:September 22,2014
To:8th and 9th graders at R.L.S.Junior School
Subject:Bonjour!
Bonjour!(That means hello in French.)
We hope you all had a great summer.Ours was a lot of fun.We have seen so many new things and met so many wonderful people.The French gave us a warm welcome and helped us get used to living here soon.We have so many things to share with all of you.We are going to send you more emails,but here are the best parts of our holiday in France so far.
We had a fantastic time seeing the Tour de France this summer.It is the most famous bicycle race in the world.The riders travel more than two thousand miles in about a month!We got a quick look at the riders as they sped past!After the race,our family rented bikes,and rode along part of the route that the cyclists used.
A few of you asked whether the French really eat snails(蜗牛).The answer is yes.We went out to dinner the other day,and our parents ordered some.We each tried one and it didn't taste too bad.The snails,called escargots,are served with lots of butter.They feel a little rubbery when you bite into them,but they don't really have much taste.Mum's favorite food here is the French pastries.Dad loves the red wine.Our favorite is the fresh bread from the shop down the street.
We went to visit the Eiffel Tower a few weeks ago.We went all the way to the top.It was a sunny day,so we could see for miles and miles into the distance.Dad doesn't like heights,so he stayed at the bottom of the tower and took pictures from the ground.
We miss all of you a lot.Write back to us and let us know what is new at home.
Au revoir!(Can you guess what that means in French?)
Wendy and Jack Browners at R.L.S.Junior School
Subject:Bonjour!
Bonjour!(That means hello in French.)

46.What do the Browns think of French people?A
A.Friendly.  B.Funny.  C.Welcome.  D.Popular.
47Jack's favourite food in France is.C
A.tasty snails  B.French pastries  C.fresh bread  D.red wine
48.Which of the following is NOT true according to the email?D
A.Wendy and Jack got used to the life in France soon.
B.Tour de France is the best-known bicycle race in the world.
C.The Browns have seen many wonderful things in France.
D.The Browns went to the top of the Eiffel Tower together.
49.Wendy and Jack wrote this email to.B
A.tell a story about riding bicycles in France
B.tell a story about their experiences in France
C.advise the readers to try escargots in France
D.advise the readers to visit France in summer.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者一家人在法国的一些经历及感受,建议读者夏天去旅游法国.

解答 46.A 细节理解题.题意:布朗一家认为法国人怎么样?A.Friendly.友好;B.Funny.有趣; C.Welcome.欢迎的;D.Popular.受欢迎的.从短文第一自然段的"The French gave us a warm welcome and helped us get used to living here soon."(法国人热烈欢迎我们并帮助我们很快习惯于住在这儿)可以推断出,法国人"友好"friendly.故选A.
47.C 细节理解题.题意:杰克在法国最喜欢的食物是什么?A.tasty snails味道好的蜗牛;B.French pastries法国的糕点;C.fresh bread新鲜的面包;D.red wine红酒.从短文这句"Our favourite is the fresh breadfrom the shop down the street."可知,最喜欢的是fresh bread.故选C.
48.D 推理判断题.题意:根据邮件内容下面哪一个不对?A.Wendy and Jack got used to the life in Francesoon.文迪和杰克很快习惯了法国的生活; B.Tour de France is the best-known bicycle race in the world.环法自行车赛在全世界最著名;C.The Browns have seen many wonderful things in France.布朗一家在法国看了许多奇妙的东西.D.The Browns went to the top of the Eiffel Tower together.布朗一定一起去的埃菲尔铁塔的顶部.根据短文,布朗先生恐高,未上埃菲尔铁塔.故D错.
49.B 推理判断题.题意:文迪和杰克写这封邮件的目的是什么?A.tell a story about riding bicycles in France讲述在法国骑车的故事;B.tell a story about their experiences in France 讲述他们在法国的经历;C.advise the readers to try escargots in France建议读者尝试法国的蜗牛;D.advise the readers to visit France in summer建议读者夏天去旅游法国.本文主要写的是作者一家在法国的一些经历.故选B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
13.London taxis,with their friendly drivers who actually know where they are going,are ranked best in the world,according to an annual taxi poll (民意调查).
The survey by travel website hotels.com found London taxis,despite being the most expensive,beat others across the globe to head the list for the third consecutive (连续的) years,scoring a total of 59 percent in votes on several categories by travelers.
London taxi drivers were voted both friendly and most knowledgeable,Drivers in the English capital must pass an examination called The Knowledge to earn their taxi license.
New York's yellow taxis came second in the list,scoring 27 percent which was up 10 percentage points from last year even though Manhattan's cab drivers were tied with Parisian taxi drivers as the rudest.Travelers said New York had the most available taxis.
Cabbies in Rome were voted the worst drivers in the world with almost one in 10 travelers thinking the Italian capital had the world's worst taxi drivers when it came to the quality of driving.
"Traveling by taxi is one of the first experiences that many travelers have upon arrival in a new city.In fact,the research found that cabs are by far the most popular method of traveling from the airport to their hotel."a spokesman for hotels.com said in a statement.
The global poll scored city taxis for their levels of cleanliness,value,quality of driving,knowledge of the area,friendliness,safety and availability.
Rounding out the top five were Tokyo with total score of 26 percent,Berlin with 17 percent,and Bangkok famed for its scoring 14 percent.
68.Why were London taxi drivers voted the best in the world?BecauseA.
A.they were the friendliest                                
B.taxi'fares were the lowest there
C.London had the most available taxis          
D.they were the most hardworking
69.What was the score of New York's yellow taxis last year?A
A.17 percent                
B.26 percent        
C.27 percent         
D.59 percent
70.The worst drivers in the world were from Rome because ofC.
A.being dirty                                         
B.irregular charges
C.the poor quality of driving                       
D.lacking knowledge of the area.
71.What are the top five in the annual taxi poll?B
A.London--New York--Rome--Tokyo--Berlin
B.London--New York-Tokyo--Berlin--Bangkok
C.London--New York--Tokyo--Paris--Bangkok
D.London--New York--Tokyo--Bangkok--Berlin.
10.Two boys were walking down a road.They noticed a man (31)A in the field.The younger boy looked at his friend and said,"Let's hide his shoes (32)D he won't be able to find them.It must be funny!"The (33)C boy thought for a moment and said,"The (34)B looks poor.Have you seen his(35)A?Let's do this instead:Let's hide a silver coin in each shoe and (36)D how he deals with them.
The younger boy (37)C.They placed a silver coin in each shoe and hid nearby.Soon the farmer finished his work and came out.He put on a shoe and immediately felt the money(38)B his foot.He held the coin in his hand,looked at it in(39)C and wanted to know who had put it in his shoe.Then he (40)A to see who had done it,but no one was there.He then put on the(41)A shoe and felt the second coin.The man was so (42)B when he found one more coin in his shoe.
He then (43)D to his knees and said something.The boys could (44)C hear it as they were very close.The poor farmer (45)B in gratitude (感激).He spoke of his (46)A wife and his boys in need of food.He was thankful for the (47)D from an unknown person.
After the farmer (48)C,the boys came out from their hiding place and slowly started their long walk home.They felt (49)B inside.They learnt how wonderful it was to (50)D others.

31.A.workingB.thinkingC.readingD.singing
32.A.ifB.orC.howeverD.so
33.A.smallerB.largerC.elderD.taller
34.A.boyB.manC.friendD.solider
35.A.clothesB.eyesC.handsD.houses
36.A.showB.askC.knowD.see
37.A.listenedB.refusedC.agreedD.shouted
38.A.inB.underC.onD.between
39.A.joyB.sadnessC.surpriseD.anger
40.A.looked aroundB.took offC.walked awayD.joined in
41.A.otherB.restC.singleD.new
42.A.calmB.excitedC.frightenedD.tired
43.A.gotB.cameC.roseD.dropped
44.A.honestlyB.hardlyC.easilyD.sincerely
45.A.watchedB.criedC.ranD.shared
46.A.sickB.shortC.youngD.beautiful
47.A.parcelB.adviceC.foodD.money
48.A.checkedB.sleptC.leftD.understood
49.A.selfishB.happyC.upsetD.grateful
50.A.inviteB.teachC.callD.help
17.Elizabeth Blackwell was born in England in 1821,and moved to New York City when she was ten years old.One day she decided that she wanted to become a doctor.That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century.After writing many letters asking for admission(录取) to medical schools,she was finally accepted by a doctor in Philadelphia.She was so determined that she taught school and gave music lessons to get money for the cost of schooling.
   In 1849,after graduation from medical school.she decided to further her education in Paris.She wanted to be a surgeon(外科医师),but a serious eye problem forced her to give up the idea.
   Upon returning to the United States,she found it difficult to start her own practice because she was a woman.By 1857 Elizabeth and her sister,also a doctor,along with another woman doctor,managed to open a new hospital,the first for women and children Besides being the first woman physician and founding her own hospital,she also set up the first medical school for women.
32.What main obstacle(障碍) almost destroyed Elizabeth's chances for becoming for a doctor?A
A.She was a woman.
B.She wrote too many letters.
C.She couldn't graduate from medical school.
D.She couldn't set up her hospital.
33.How many years passed between her graduation from medical school and the opening of her hospital?A
A.Eight years      
B.Ten years       
C.Nineteen years           
D.Thirty-six years
34.According to the passage,all of the following are"firsts"in the life of Elizabeth Blacekwell,except that sheB.
A.became the first woman physician
B.was the first woman doctor
C.and several other women founded the first hospital for women and children
D.set up the first medical school for women
35.Eilzabeth Blackwell spent most of her life inC.
A.England       B.Paris      C.the United States      D.New York City.
3.The passengers on the subway who caught a glimpse of me may have thought I was strange.In particular a gentleman sitting opposite me was always staring at me,looking at the cheese bread on the floor in front of me and then staring back at me.A passenger probably dropped it by mistake and got off at a previous stop.but the gentleman might not think so.Next stop,St.Patrick Station-my stop was quickly coming up.I had few minutes to either take the cheese bread,which nobody else was claiming,or left it there.
In those few minutes I felt my pride getting in the way."What would others on the subway think of me if I took the cheese bread?Would they think that l was poor and hungry?Would they think that l was stealing?''The ignorant thing to do was say"yes"to any of those self-imposed questions.Actually,they were just my own thoughts.Though I would leave the subway,walk a block to my office,get settled at my desk,and sit comfortably in my office for the whole day,I couldn't get rid of the enormous sense of guilt and regret.
My thoughts once pushed me towards pride,but finally I had to admit I was wrong.This missing cheese bread could be a gift for a homeless person who suffered from cold and hunger.So why not overcome a little bit of my pride and pass along so much kindness?
Just as the doors opened at my stop,I grabbed the cheese bread and left the subway.It felt awesome,but I didn't care if people were looking at me of what they were thinking.Instead of going directly to my office as usual.I walked a few more blocks up to Queen's park,where I often saw a homeless man sitting outside.I always wanted to give him something,but only today I walked toward him,who wrapped himself in a sleeping bag.I was full of satisfaction,and so did the homeless man.I thought.

56.The gentleman kept staring at the author becauseD.
A.he wanted to talk to the author    B.the author appeared too nervous
C.the author was going to get off    D.he might think the author dropped the bread
57.The underlined word"self-imposed"in paragraph 2probably means"B".
A.easily obtained      B.deliberately created
C.strongly supported   D.completely unaccepted
58.Why did the author grab the cheese bread when he got off?C
A.He noticed that no one was looking at him.
B.He didn't want to see the cheese bread to go to waste.
C.He valued kindness more than his own pride.
D.He remembered a homeless man at that very moment.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网