题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Woman Uses Daughter's Key to "Steal" Car
Charlie Vansant, a college student of Athens, Ohio, who reported that his car was stolen, got a surprise when he learned a woman had mistaken it for her daughter's car and taken it — using her key.
Kate Anderson became an accidental car thief when picking up her daughter's car near an Ohio University building last week. Anderson spotted the Toyota Camry(丰田凯美瑞)and used her daughter's key to unlock the car, start the engine and drive home — without realizing that the car wasn't her daughter's.
When Charlie Vansant left class a short time later, he found only an empty parking spot. He first assumed the car had been towed, but when the police couldn't find a record of it, they took a theft(偷窃) report.
The morning after Anderson took the car, her daughter discovered the Camry in the driveway wasn't hers. Anderson said she was able to find Vansant's name on paperwork in the glove compartment and look up his phone number on the website for the university.
When Anderson told Charlie the car was in her driveway, "It sounded really suspicious at first, as she wanted to hold the thing for ransom (赎金) , ” said Vansant. He eventually went to the house with a police officer, where he was reunited with his car. According to the police report, the case was closed "because of mistaken car identity", and Anderson wasn't charged.
Vansant seemed to blame the car company more than the "thief". "Her key fit not only my lock, but my ignition(点火装置)as well — so high-five for Toyota, I guess." he said.
(1)What does the underlined word "towed" mean in paragraph 3?
A.sold
B.damaged.
C.remove
D.stolen.
(2)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Mrs. Anderson's daughter discovered the car her mother drove was not hers.
B.Mrs. Anderson stole Charlie's car at the request of her daughter.
C.Charlie had thought he had to give Anderson money to get his car back.
D.Mrs. Anderson used her daughter's key to unlock Charlie's car and drive home.
(3)What does Charlie mean by "high-five for Toyota"?
A.He should thank Toyota for returning his car.
B.He thinks highly of Toyota for producing large quantities of cars.
C.He wants to celebrate with Toyota for getting his car back.
D.He is blaming Toyota for the poor quality of car keys.
(4)What is likely to happen next according to the passage?
A.Mrs. Anderson was charged with stealing a car.
B.Charlie blamed Mrs. Anderson for mistakenly taking his car.
C.The Toyota Company would give Charlie a new car as compensation.
D.Charlie would ask the Toyota Company to give him an explanation.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)D
【解析】本文属于记叙文,讲述了一位母亲用女儿的车钥匙开走了另一人的丰田汽车的故事。
(1)C 词义猜测题。根据划线词后句when the police couldn't find a record of it可知“警察没有找到记录”,可知开始的时候Charlie Vansant还以为是警察把他的车子拖走了。故C项正确。
(2)B 细节理解题。根据文章第一段Charlie Vansant, a college student of Athens, Ohio, who reported that his car was stolen, got a surprise when he learned a woman had mistaken it for her daughter's car and taken it — using her key.可知这位母亲只是错误地用女儿的车钥匙把Charlie Vansant的车开走了,并不是故意偷车的。故B项说法是错误的。
(3)D 推理判断题。根据最后一段第一句Vansant seemed to blame the car company more than the "thief".可知Vansant认为丰田公司的汽车质量很差,同一个钥匙甚至可以打开两辆汽车。所以该句表示同样的含义。故D项正确。
(4)D 推理判断题。根据文章最后一段可知Vansant认为丰田公司的汽车质量差,一把钥匙竟然可以开两辆汽车。那么接下来他应该向丰田公司投诉这一情况,要求对方给出合理解释。故D项正确。