题目内容
Mr. Scott lived in a small town. He had studied in a famous university and learned a lot there before he returned to his hometown where his father had a few factories. He began to manage them and they were all developed. In a few years he became one of the richest men there. He was often asked to the important meetings and talked voluby or bombastically. The people in the small town respected him and often asked him for some advice. So he always thought himself clever and right.
One autumn morning Mr. Scott went to the capital on business. On his way there he wanted to visit some places of interest. He drove well and got to the biggest city in his country successfully. And after he finished his work, he began to call on some of his old friends who worked there. They were happy to see each other and drank much. On his way to his hotel, he drove his car fast and knocked an old woman down who was crossing the street. The old woman was sent to a hospital and he was sent to the police station. A policeman asked him several questions and left him in a cold and wet room alone in order to make him regain consciousness(清醒). About two hours later he began to shout loudly in the room. The policeman let him out.“I didn't think I would be insulted here!”Mr. Scott called out angrily.“Where are you usually insulted, then?”asked the policeman.
1.The phrase“talked voluby or bombastically”means ________.
[ ]
2.Mr. Scott went to the capital ________.
[ ]
3.Mr. Scott knocked the old woman down because ________.
[ ]
A.he had drunk much by then
B.he didn't drive very well
C.there were lots of people in the street
D.he hurried to get to hotel
4.The policeman left Mr. Scott in the cold room because ________.
[ ]
A.he had something important to do
B.the man was too drunk to answer him
C.the man wouldn't answer his questions
D.he wanted to insult the man
解析:
|
1.B 提示:Mr.Scott在他的故乡春风得意,是一个了不起的人物,因此总喜欢卖弄自己,故选B。 2.D 提示:从第二段“He drove well and got to the biggest city in his country successfully”来看,他是自己开车去的,D是正确答案。 3.A 提示:从第二段They were happy to see each other and drank much.一句可知,A为正确答案。 4.B 提示:从第二段A policeman asked him several questions and left him in a cold and wet room alone in order to make him regain consciousness.能够看出,应选B。 |