题目内容
阅读理解
Everyone has an ambition to travel. But those who cannot do so themselves might find it interesting to work in a travel agency, arranging journeys for other people. Brian Lawley does this, working in a small travel agency in an industrial city. Most of his work is concerned with holidays, both at home and abroad. Every autumn, the agency sends out hundreds of booklets full of attractive, colored photographs, describing the holidays their customers will be able to have the next year. Soon, people begin to come into the office to book their holidays:perhaps a week's skiing in Austria in January, perhaps a cruise(巡游) to the Caribbean in February, perhaps a seaside holiday in Spain in May, or a tour of North Africa. Brian often has to advise people on what holidays will be suitable for them, and they always have a lot of questions. Last year, for example, a lady of eighty-two wanted to book for a mountaineering holiday in Alps(阿尔卑斯), and Brian had great difficulty in persuading her that it would not suitable. In the end, she decided to go for a Mediterranean cruise instead.
Arranging journeys for people who have travel abroad on business is often very complicated, but Brian enjoys this work. For example, last spring Mr. Perry, a director of a local chemical firm, went on a business trip, and Brian arranged it all for him. First Mr. Perry traveled to London by train, and stayed overnight in a hotel near the airport, because his plane left early the next morning. He flew to Frankfurt, Germany, where he spent the morning, discussing business. Then he went on by train to Zurich(苏黎世), where he stayed for the night. After a meeting the next morning, he caught a plane for Tokyo and spent two days there before going on to America. He had business in Seattle(西雅图), Chicago and New York, and stayed one day in each of those places. From New York, he flew back to London and then home by train. The next day, he telephoned the agency to thank Brian for arranging everything so well for him.
1.Who would like to work in a travel agency?
[ ]
A.People who live in an industrial city.
B.People who would like to travel but cannot.
C.Ambitious people.
D.The people who go on holidays abroad.
2.When do the customers come into the office to book their holidays?
[ ]
A.Early in the morning.
B.Every year.
C.In January.
D.Shortly after receiving the booklets.
3.How long do you suppose Mr. Perry's journey lasted?
[ ]
A.It lasted about five days.
B.It lasted about eight days.
C.It was about eleven days.
D.It was about a fortnight.
4.What country is Mr. Perry's home place?
[ ]
5.Mr. Perry telephoned the agency to thank Brian because ________.
[ ]
A.Mr. Perry got everything he needed in the journey
B.Brian arranged everything so well for him
C.the agency sent Mr. Perry abroad on business
D.Brian helped him in the travel agency
解析:
|
1.B 事实认定题。第一段第2句含有此意。 2.D 句意理解题。从第二段第5,6句中可判断。 3.B 段落理解题。通读第二段后可做出此判断。 4.C 依据第二段第 3,8句中所述travel to London by train做出判断。 5.B 事实认定题。依据文中最后一句内容。 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||