题目内容

3.New Job,Same Company:Learning the Ropes
Starting a new job means learning the ropes at an unfamiliar place,but it can be harder for those faced with a new position within the same company.It's happening more these days as companies downsize.Whether you are moving from one job in your own department to another or suddenly answering to a new boss,you need to take steps to avoid the difficulties of office politics and work overload.
•Learn the new rules. Just because you are still in the same company,doesn't mean you will be playing by the same rules.Take the time to learn how things operate in your new work situation.Do not say"It's easy to think,I know the company,and I've been here for 20 years."It's really important not to think that it's the same.
•Talk it out.When moving from one job to another,you are likely to have twice the work.You might be eager to start the new job,but who will take over your old role?What are your new job responsibilities?Besides,if you're asked to take on work in addition to what you do now,ask what you should do first and find out who you will report to for the new responsibilities.
•Stay open.Reorganization usually leads to worry among employees,whether it's a favorite co-worker whose place you'll be taking or former peers who now report to you.You'll be bringing whatever old baggage you have and dealing with the worries of new colleagues.Don't be surprised by push-back from co-workers who may see your new role as a danger to them.Be open with your colleagues about your role and how it fits into the group.
•Keep relationships.While you may have a new set of colleagues,keeping relationships with old co-workers and managers is important,particularly in such a difficult work environment.But stop by to invite a former boss to coffee.You might some day go back to work with them.
1.Who is the passage written for?Those faced with anew position within the same company.
2.How much work are you likely to have when moving from one job to another?Twice the work.
3.What does reorganization usually lead to?Worry among employees.
4.Why is it important to keep relationships with your old colleagues?Because you might some day go back to work with them..

分析 对于那种在同一家公司里面对不同的职位的那种人,工作的开展是非常困难的.由此,文章为他们提出了一些建议来帮助他们解决困扰.

解答 1.Those faced with a new position within the same company.细节理解.根据文章内容…but it can be harder for those faced with a new position within the same company…you need to take steps to avoid the difficulties of office politics and work overload.对于那种在同一家公司里面对不同的职位的那种人,工作的开展是非常困难的.由此,文章为他们提出了一些建议来帮助他们解决困扰.
2.Twice the work.细节理解题.根据文章内容When moving from one job to another,you are likely to have twice the work.由此可知,当你换了工作的时候,工作量会加倍.
3.Worry among employees.细节理解题.根据文章内容Reorganization usually leads to worry among employees 重组会导致员工焦虑
4.Because you might some day go back to work with them.细节理解题.根据文章内容 While you may have a new set of colleagues,keeping relationships with old co-workers and managers is important,particularly in such a difficult work environment.But stop by to invite a former boss to coffee.You might some day go back to work with them.由此可知,因为你有可能会返回原职位上班,因此要和原来的同事保持良好的关系.

点评 做该类阅读表达时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关题目
5.We were standing at the top of a church tower.My father had brought me to this spot in a small Italian town not far from our home in Rome.I wondered why.
"Look down,Elsa,"Father said.I gathered all my courage and looked down.I saw the square in the center of the village.And I saw the crisscross(纵横交错的网络) of twisting,turning streets leading to the square."See,my dear,"Father said gently."There is more than one way to the square.Life is like that."
Now I understood why I was there.Earlier that day I had begged my mother to do something about the awful lunches that were served at school.But she refused because she could not believe the lunches were as bad as I said.
When I turned to Father for help,he would not interfere(干预).Instead,he brought me to this high tower to give me a lesson---the value of an open,searching(锐利的) mind.By the time we reached home,I had a plan.
At school the next day,I secretly poured my luncheon soup into a bottle and brought it home.Then I talked the cook into serving it to Mother at dinner.The plan worked perfectly.She swallowed one spoonful and sputtered(喷溅),"The cook must have gone mad!"Quickly I told what I had done,and Mother stated firmly that she would take up the matter of lunches at school the next day!
In the years that followed I often remembered the lesson Father taught me.I began to work as a fashion designer two years ago.I wouldn't stop working until I tried every way to my goal.
25.Father took the writer to the top of a church tower in order toD.
A.get a good view 
B.see the square in the center of the village
C.show her the way to the square
D.give her a lesson
26.What did Elsa want her mother to do according to the passage?C
A.To cook something delicious for lunch.
B.To know the lunch she did was awful.
C.To let the school deal with the awful lunches.
D.To fire the mad cook.
27.The writer's mother finally agreed with her becauseD.
A.her mother thought the cook must have been mad
B.the writer brought her something home from school
C.the writer asked her father to persuade her mother
D.the writer tried a better way to achieve her goal
28.The underlined sentence in the second paragraph"Life is like that."means"A".
A.If you can't achieve your goal in one way,try another.
B.If you can't get to the square by one road,try another.
C.If you can't make your mother believe you by this means,try another one.
D.If you don't like one dish at school,try another one.
11.
A.breed       B.common      C.limit       D.spends        E.process
F.purchased    G.tends         H.bay        I.unnecessary    J.neglected
Watching a child struggle to breathe during an asthma(哮喘) attack is frightening for any parent.So it is only natural that most moms and dads will try just about anything-including spending a lot of money-to keep an attack at (41)H.Trouble is,more than half of parents are trying strategies that simply don't work and wasting hundreds of dollars in the(42)E.
According to Dr.Michael Cabana,a pediatrician at the University of Michigan's C.S.Mott Children's Hospital,who led the study,one of the most(43)Bmistakes was to buy a mattress cover to protect against dust mites(尘螨)for a child whose asthma instead was made even worse by plant pollen.Many of those parents then (44)Jto do what would have helped a lot more:shut the windows to keep pollen out.Another was using a humidifier for a child who was allergic(过敏)to dust mites; a humidifier(45)Gto be a place where dust mites like to (46)A.With those allergies,a dehumidifier works better.
Worst of all was the number of smokers with asthmatic children who didn't even try to quit or at least(47)C themselves to smoking outdoors rather than just moving to another room or the garage.Many smoking parents(48)Fexpensive air filters that have what Cabana called"questionable utility."
Part of the problem,Dr.Cabana and his colleagues believe,is that parents are bombarded by television ads that encourage them to buy products such as air and carpet fresheners,ionizers and other remedies that are often expensive but medically (49)I.And doctors may not always take the time,or have the time,to explain to parents what will and won't work in their child's particular case.
8.When I went to England,I enjoyed my stay.But I noticed so many different traditions.
For example,you usually shake hands with people when you meet for the first time.But after that,you can just say hello.You must say Mr and Mrs when you speak to older people,but you can use first names with your friends.
One day we visited some friends and had tea.Tea is not just a drink but a light meal at around 4:00in the afternoon.You can't have tea─the meal─after 4:30.We ate sandwiches and a large fruit cake.You can only drink tea at a tea party,not coffee or juice.And you must drink tea with milk.You must pour the tea,then the milk─you can't put the milk in first,then the tea.
In buses and trains,the other passengers are very quiet,and you mustn't talk too loudly.It's very different from China!In some trains you can't even use your mobile phones!And you don't often hear people shouting in the street.
I was very lucky─I even went to a wedding.It was very different from a Chinese wedding.For example,the man and the woman can't see each other the night before the wedding.Then the woman mustn't arrive at the church on time but a few minutes late.And at the party after the wedding,the woman throws her flowers over her shoulder.The girl who catches them will be the next to marry!It was all very strange but it was great fun!
Advice for Visitors:Traditional Life in England
greeting
people
◆You must(71)shakehands for the first time.
◆You must say Mr and Mrs to(72)olderpeople.
◆You can just say hello when meeting again.
◆You can use first names to friends.
food and(74)
drink
◆You can't drink tea(73)withoutmilk at a tea party.
◆You must pour the tea first,then milk.
◆You can have tea(75)before4:30.
◆You can't drink coffee or juice but(76)teaat a tea party.
noise◆You must(77)keepquiet in buses and trains.
◆You can't shout in the street.
(78)wedding◆The man and the woman can't see each other the night before the wedding.
◆The woman must arrive at the church(79)laterthan the man.
◆It is strange but fun that after the wedding,the girl who catches the flowers the woman throws will be the next to get(80)married.
15.Fill in each blank with no more than Three words.
Millions of people from all over the world use the Internet to communicate,get information and play games.However,using Internet can have both positive and negative effects on young people.
As for positive effects,children can use it for searching useful articles and materials.Also they can do their homework on computer instead of writing down.
The Internet gives children possibilities to learn about new things in life,and discover how people live all over the world.Children can communicate with their friends and relatives who live far away.In addition,they can make friends and talk with people in foreign countries.
However,there is much information that can be dagerous to children and damage their development.When children surf the internet,they can easily be tempted into something that is not proper.When kids start communicate with strangers online,they don't know that they can be talking to a sick or a harmful person and may meet the personn later.Another thing is that many children play only games rather than learn online.Too much sitting before the computer can be unhealthy and result in stress injuries,obesity and social isolation.
Parents have a big responsibility to guide and guard their children and set clear boundaries to what kids do.Parents can reduce the risks for their children by setting sensible rules and knowing what their children are interested in.
Title:Internet Effects On Young People

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网