题目内容
What is a good education? The question is far from being answered. Once more, colleges and universities are revising their programs: they drop “fun courses” and reestablish some of the traditional subjects neglected since the 1960s. Many great schools are again requiring the students to take a number of classes in English, history, literature, the social sciences, philosophy, the natural sciences, and art if they want to get a degree. Meanwhile, the experts are trying to define the good education of our time. Obviously the purely vocational training once favored is not enough. But neither is the gentleman's education of nineteenth century. Educational programs must meet the demands of a modern world where men and women have to work and to deal with enormous problems.What, then, is a good education at the beginning of the 21st century? Some educators suggest that it should include foreign languages and the study of foreign cultures; a mastery of English, including the ability to write and speak well, because communications have become all-important in the modern world, and also because “a person who doesn't speak and write clearly doesn't reason clearly either”; some knowledge of the social sciences (sociology, psychology) that deals with human relations and human problems; some basic knowledge of modern science, which would enable future voters to be better informed about current problems. Finally, many educators insist that all college graduates should be familiar with computers and modern information system, since the educated professionals of tomorrow will have to understand their machines. Is that all? “No, of course not,” answer the educators. “We have not mentioned the two great building block of education: History and Literature!”
1. The passage shows that the question as to what a good education is——.
A. has been answered fairly well
B. hasn't been put forward yet
C. has been dealt with successfully
D. has not been answered satisfactorily
2. The word “drop” in the third sentence of the first paragraph means——.
A. desert B. dislike C. decline D. neglect
3. Which of the following statements is not related to the passage?
A. Educational programs must meet the demand of a modern world.
B. The students will not get a degree unless they take a number of classes in English, history, literature, social sciences, philosophy, the natural sciences and art.
C. A good education should include foreign languages and the study of foreign culture.
D. Every student ought to take part in military training.
4. The best title for this passage might be——.
A. A Good Education B. A Mastery of English
C. Education D. Something About Study
解析:
| 1.D。细节题。文章第二句“The question is far from being
answered?”即说明选项D正确。far from意为“绝没有,远非,一点也不……”。其他三项均错。
2.A。语义题。“drop”意为“遗弃,放弃”。通过上下文,不难猜出此意。其他三项词义不符。 3.D。细节题。第一段最后一句与选项A一致;第一段第四句与选项B一致;第二段第二句与选项C一致;惟独选项D与本文无关,故选D。 4.A。主旨题。文章共有两段,每一段都在段首有一个主题句。第一段的主题句是“What is a good education?”第二段的主题句是“What,then,is a good education at the beginning 0f 21st century?”两段都围绕a good education来论述。选项A正确。选项B是第二段中提到的一个细节,不宜作标题;选项C中的education范围太大;选项D偏离主题。
|
提示:
How can you find out what is going on inside a person’s
body without opening the patient’s body up? Regular X rays can show a lot. CAT scans can show even more. They can g
ive a complete view of body organs.
What is a CAT scan? CAT stands for a kind of machine. It is a special X-ray machine that gets a 360-degree picture of a small area of a patient’s body.
Doctors use X rays to study and determine diseases and injuries within the body, X rays can find a foreign object inside the body or take pictures of some inside organs to be X-rayed.
A CAT scanner, however, uses a group of X rays to give a cross-sectional(横截面)view of a specific part of the body. A fine group of X rays is scann
ed across the body and around the patient from many different directions. A computer studies the information from each direction and produces a clear cross-sectional picture on a screen. This picture is then photographed for later use. Several cross sections, taken one after another, can give clear “photos” of the entire body or of any body organs. The latest CAT scanners can even give clear pictures of active, moving organs, just as a fast-action camera can “s
top the action”, giving clear pictures of what appears unclear to the eye. And because of the 360-degree pictures, CAT scans show clear and complete views of organs in a manner that was once only shown during operation or examination of a dead patient.
Frequent appearance before X rays can cause skin burns, cancer or other damage to the body. Yet CAT scans actually don’t cause the patient to more radiation than regular X rays do. CAT scans can also be done without getting something harmful into the patient, so they are less risky than regular X rays.
CAT scans provide exact, detailed information. They can quickly find such a thing as bleeding inside the brain. They are helping to save lives.
【小题1】What is NOT true of a CAT scan?
| A.It is safer than regular X rays. |
| B.It makes use of computer techniques. |
| C.It can stop the action of an organ for a short time. |
| D.It gives clear pictures of active, moving body parts. |
| A.a badly injured part inside the body |
| B.a new thing that is unknown to the doctor |
| C.a strange organ that has grown in the body |
| D.an object that gets inside the body by chance |
| A.It provides clear photos of moving organs. |
| B.It can take 3-dimension(三维)pictures of inside organs. |
| C.It won’t cause serious skin burns, cancer or other damage to the body. |
| D.It helps to find out what is going on inside a person’s body without opening it up. |
| A.patients in front of CAT may suffer from a bit of radiation |
| B.doctors need no opening-up of the body with CAT scanners |
| C.CAT scanners are more expensive than regular X-ray machines |
| D.CAT scanners can take photos of either the whole body or a part of it |
| A.the Newest Medical Invention |
| B.New X-ray Machine to Save Lives |
| C.How to Avoid the Damage of X Rays |
| D.Advantages and Disadvantages of CAT Scanners |
What is a dream?
For centuries, people have wondered about the strange places that they seem to visit in their sleep. 1 However, they have been valued as necessary to a person's health and happiness.
Historically people thought dreams contained messages from God. It was only in the twentieth century that people started to study dreams scientifically believing that they tell about a person's character. 2 He believed that dreams allow a person to express fantasies or fears, which would be socially unacceptable in real life.
The second theory to become popular was Carl Jung's compensation theory. Jung, a former student of Freud, said that the purpose of a dream is not to hide something, but rather to communicate it to the dreamer. 3 Thus, people who think too highly of themselves may dream about falling; those who think too little of themselves dream of being heroes.
Using more recent research, William Domhoff from the University of California found that dreaming is a mental skill that needs time to develop in humans. , 4 Until they reach age five, they can not express very well what their dreams are about. Once people become adults, there is little or no change in their dreams. The dreams of men and women differ. For instance,
The characters that appear in the dreams of men are often other men, and often involve physical aggression.
The meaning of dreams continues to be difficult to understand. 5 If you dream that a loved one is going to die, do not panic. The dream may have meaning, but it does not mean that your loved one is going to die.
| A.Dreams make up for what is lacking in waking life. |
| B.However, people should not take their dreams as reality. |
| C.They have been considered as meaningless nighttime journeys. |
| D.It gives scientists chances to better understand human mind. |
F.They think their mind is trying to tell them something.
G.First, there was Sigmund Freud’s theory.