题目内容
2.Directions:Read the following three passages.Each passage is followed by several questions or unfinished statements.For each of them there are four choices marked A,B,C and D.Choose the one that fits best according to the information given in the passage.分析 本文介绍了一个很不起眼的小餐厅,里面良好的环境及其健康的饭菜等各方面的特点,以说明其独特的一面.
解答 56.B 细节理解题.根据第一段的"When first entered,Vanak Restaurant does not look like much of a restaurant,but once the pleasant smells of kabob(烤肉串)hit the senses,you are incapable of calling it anything less."可知一走进饭店,就可以闻到烤肉串的香味,故选B.
57.A 细节理解题.根据第五段的"A common sight is that of old Persian men sitting in the corner talking loudly about world topics,watching news events on TV,drinking a black tea"可知在饭店除了吃饭外还可以看新闻,所以A项正确.B项与"drinking a black tea"不符;C项与"reading local Persian newspapers"不符;D项与"talking loudly about world topics"不符.故选A.
58.D 细节理解题.根据第七段的"The food especially appeals to healthconscious eaters because each dish is very healthy"可知饭店的饭菜非常的健康,故选D项.A、C两项与第六段"The variety of food at the restaurant is limited,but the amount of each dish is fairly large."不符;B项与第六段"Most of the meals can serve two people and are under $10,so not only is it affordable but practical as well."不符.
59.B 细节理解题.根据第九段"One delicious and extremely healthy dish is the Joojeh Kabob,which is made of grilled chicken pieces served with either rice or bread."可知,这道菜主要由烤鸡肉块组成,故选B.
60.C 推理判断题.根据最后一段的"Although the restaurant is small,the atmosphere and the food is delicious.It is a place that should not be overlooked."说明这家餐厅出名是因为他的食物,故选C.
点评 本文是广告布告类阅读.阅读这类文章时,要在整体把握文章结构的前提下,主要注意细节信息.一定要找到题干在原文中的出处,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案.
A. | are determined | B. | determines | C. | determined | D. | determine |
A. | has reached | B. | reached | C. | will reach | D. | reaches |
A. | am meeting | B. | met | C. | have met | D. | was meeting |
A. | when | B. | where | C. | whose | D. | which |
A. | is repaired | B. | has repaired | ||
C. | is being repaired | D. | will repair |
A. | the royal couple were aware | B. | were the royal couple aware | ||
C. | were aware the royal couple | D. | the royal couple aware were |
What news stories do you read? | |
Division of news stories | •People expect to get (71)rewards/rewardedfrom reading news. •News stories are roughly divided into two classes. •Some news will excite their readers instantly while others won't. |
(72)Explanationsof the two classes | •News of immediate reward will seemingly take their readers to the very frightening scene without actual (73)involvement. •Readers will associate themselves closely with what happens in the news stories and (74)sharesimilar feelings with those involved. |
•News of delayed reward will make readers suffer,or present a(75)threatto them. •News of delayed reward will induce the reader to (76)preparefor the reality while news of immediate reward will lead the reader to (77)withdraw from the reality. | |
Unstable boundaries of the two classes | What readers expect from news stories are largely shaped by their (78)profession(s)/intention. Serious readers will both get excited over what happens in some news stories and (79)adapt themselves to the reality. Thus,the division,on the whole,(80)dependson the reader. |