题目内容
Some people believe that a Robin Hood is at work, others that a wealthy person simply wants to distribute his or her fortune before dying. But the donator who started sending envelopes with cash to deserving causes, accompanied by an article from the local paper, has made a northern German city believe in fairytales(童话).
The first envelope was sent to a victim support group. It contained
10,000 with a cutting from the Braunschweiger Zeitung about how the group supported a woman who was robbed of her handbag; similar plain white anonymous(匿名) envelopes, each containing
10,000, then arrived at a kindergarten and a church.
The envelops keep coming, and so far at least
190,000 has been distributed. Last month, one of them was sent to the newspaper's own office. It came after a story it published about Tom, a 14yearold boy who was severely disabled in a swimming accident. The receptionist at the Braunschweiger Zeitung opened an anonymous white envelope to find 20 notes of
500 inside, with a copy of the article.The name of the family was underlined.
“I was driving when I heard the news,”Claudia Neumann, the boy's mother, told Der Spiegel magazine.“I had to park on the side of the road; I was speechless.”
The money will be used to make the entrance to their house wheelchairaccessible and for a course of treatment that their insurance company refused to pay for.
“For someone to act so selflessly, for this to happen in such a society in which everyone thinks of himself, was astonishing,” Mrs Neumann said. Her family wonder whether the donator is a Robin Hood character, taking from banks to give to the needy.
Henning Noske, the editor of the Braunschweiger Zeitung, said:“Maybe it is an old person who is about to die. We just do not know.”However, he has told his reporters not to look for the city's hero, for fear that discovery may stop the donations.
16.The Braunschweiger Zeitung is the name of ________.
A.a church B.a bank
C.a newspaper D.a magazine
17.Which of the following is TRUE about the donation to Tom?
A.The donation amounted to
190,000.
B.The donation was sent directly to his house.
C.The money will be used for his education.
D.His mother felt astonished at the donation.
18.It can be inferred from the passage that ________.
A.the donator is a rich old man
B.the donation will continue to come
C.the donation comes from the newspaper
D.the donator will soon be found out
19.What would be the best title for the passage?
A.Money Is Raised by the Newspaper
B.Newspaper Distributes Money to the Needy
C.Unknown Hero Spreads Love in Envelopes
D.Robin Hood Returns to the City
本文是一篇记叙文。介绍了城市英雄以匿名信的形式在经济上帮助需要帮助的人。
16.C 推理判断题。从第一段“But the donator who started sending envelopes with cash to deserving causes, accompanied by an article from the local paper”和第二段“with a cutting from the Braunschweiger Zeitung”可推出Braunschweiger Zeitung是当地一家报纸。
17.D 细节理解题。从倒数第二段Tom的妈妈所说的话可知答案。
18.B 推理判断题。从最后一段“…he has told his reporters not to look for the city's hero, for fear that discovery may stop the donations.”可知捐赠还会继续。
19.C 主旨大意题。本文介绍了城市英雄以匿名信的形式在经济上帮助需要帮助的人。