题目内容

阅读理解

  After 60 hours without sleep, flying at 17 000 feet over India, Judith began to hallucinate(使产生幻觉).Faces of relatives and friends began to appear around her.But even if she was physically and mentally worn out, she decided to continue her record breaking round-the-world flight and fly on to Sri Lanka.

  “I had planned to land in India, ”she says, “but I couldn’t take the risk of being delayed.” Later in the flight Judith found herself flying through a storm during which the plane was struck by lightning.“In all many years of flying, I’ve never been so frightened,” she says.

  And then, within four hours in Australia, there was something wrong with the engine, which nearly forced her down into the ocean.On reaching Sydney, Judith decided she was able to fly on and when she finally touched down at London, Heathrow, her tiny single-engine plane had taken her over 27 000 miles in 15 days.She had broken 29 world records including the fastest-ever-round-the-world flight by a woman.During those 15 days she had slept for less than 40 hours.

(1)

Flying over India, Judith ________.

[  ]

A.

began to see her relatives and friends

B.

seemed to be in a dream-like state

C.

felt too tired to imagine her relatives

D.

didn’t feel like sleeping at all

(2)

The plane was probably struck by lightning ________.

[  ]

A.

on the way to India

B.

over Australia

C.

over Sri Lanka

D.

near London

(3)

Which of the following is true?

[  ]

A.

The plane had only one small engine.

B.

Judith landed at a country named Heathrow.

C.

Judith flew for 15 hours without a stop.

D.

Judith broke 30 world records in this flight.

(4)

The writer wrote the article with ________.

[  ]

A.

excitement

B.

astonishment

C.

admiration

D.

disappointment

(5)

From the passage we learn that Judith was the first woman ________.

[  ]

A.

to fly around the world

B.

to brave the storm

C.

to cover the longest distance

D.

to fly fastest round the world

答案:1.B;2.C;3.A;4.C;5.D;
解析:

(1)

该题为细节题。由短文开头第一句话“After 60 hours without sleep,flying at 17 000 feet over India,Judith began to hallucinate(使产生幻觉).”可知,正确答案为B项。

(2)

该题为细节题。由第一段的最后一句话和第二段可得知,正确答案为C项。

(3)

该题为细节题。由短文最后一段可知,正确答案为A项。

(4)

该题为推理题。推断作者意图要从全文去理解。特别是她打破了29项世界纪录,可以推断出作者对这位女飞行员的敬佩。

(5)

该题为推理题。由短文第一段最后一句话的“her record”可见上一次环球飞行是她自己的纪录。


练习册系列答案
相关题目

阅读理解

  To extinguish(熄)different kinds of fires, several types of fire extinguishers(灭火器)have been invented.They must be ready for immediate use when fire breaks out.Most portable(手提式的)kinds operate for less than a minute, so they are useful only on small fires.The law requires ships, trains, buses and planes to carry extinguishers.

  Since fuel, oxygen(氧气)and heat must be present for fire to exist, one or more of these things must be removed or reduced to extinguish a fire.If the heat is reduced by cooling the material below a certain temperature, the fire goes out.Water is the best cooling material because it is low in cost and easy to get.

  Another method of extinguishing fire is by cutting off the oxygen.This is usually done by covering the fire with sand, steam or some other things.A blanket(毯子)may be used to cover a small fire.

  A third method is called separation, which includes removing the fuel, or material easy to burn, from a fire, so that it can find no fuel.

  The method that is used to put out a fire depends on the type of fire.Fires have been divided into three classes.Fires in wood, paper, cloth and the like are called C1ass A fires.These materials usually help keep the fire on.Such fires can be stopped most easily by cooling with water.

(1)

If a fire breaks out on a bus, which of the following should be ready there for you to use?

[  ]

A.

Sand

B.

Water

C.

A blanket

D.

An extinguisher

(2)

To cover a small piece of burning wood with a basin(盆)in order to stop the fire is aft example of ________

[  ]

A.

separating the fire

B.

reducing the heat

C.

removing the fuel

D.

cutting off the oxygen

(3)

In choosing how to put out a fire, we should first be clear about ________

[  ]

A.

when it breaks out

B.

how it comes about

C.

what kind it is

D.

where it takes place

(4)

What would the writer probably discuss in the next paragraph?

[  ]

A.

Another class of fire.

B.

Another type of extinguishers.

C.

How fires break out.

D.

How fires can be prevented.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网