题目内容
阅读下面短文,从每题所给的四个选项中选出最佳答案.
Some time people call each other “seared-cat”, but have you ever thought about this expression? When a cat is frightened, its heart starts beating faster, its muscles get tense, and there are changes in the chemicals in its bloodstream. Although the cat doesn't realize this, its body is getting ready for action. If the danger continues, the animal will do one of two things. It will defend itself, or it will run away as fast as it can.
Something like this also happens to people. When we are excited, angry, scared, or aroused by other emotions(feelings), our bodies go through many physical changes. Our hearts beat faster, and our muscles get tense. All of these changes make us more alert and ready to react. We, too get ready to defend ourselves or run.
Human beings, however, have a problem that animals, never face. If we give way to our feelings and let them take over, we can get into trouble. Have you ever said something in anger--or hit somebody--and regretted it later? Have you ever shouted at a teacher, told somebody you were lonely, or said you were in love, and then wished later you had kept your mouth shut? It isn't always wise to express your feelings freely.
Does this mean that it's smarter always to hide our feelings? No! If you keep feelings of anger, sadness, and bitterness hidden away or bottled up inside, your body stays tense. Physical illness can develop, and you can feel churned up inside. It can actually be bad for your health.(It isn't good to keep pleasant feelings inside either; all feelings need to be expressed.)
Feelings that you keep all bottled up inside don't just go away. It's as if you bought some bananas and stuck them in a cupboard. You might not be able to see them, but before long you'd smell them. And if you opened the cupboard, chances are you'd see little fruit flies hovering all over them. They'd be rotten.
You can try to treat emotions as if they were bananas in the cupboard. You can hide them and you can pretend they don't exist, but they'll still be around. And at last you'll have to deal with them, just like those bananas.
(1)The best title for this article is ________.
[ ]
A. Emotions Affect Our Bodies
B. What Happens to a Frightened Cat
C. What Happens to An Excited Person
D. Feelings that People Have
(2)The underlined words “churned up” in the fourth paragraph mean ________.
[ ]
A. gradually they'll disappear
B. they won't exist any more
C. they will hover all over
D. your body stays tense
(3)The author wrote this article in order to ________.
[ ]
A. tell us that it isn't good to keep feelings inside
B. give us some advice on how to express our feelings
C. make us face the problem that we have to deal with feelings
D. make us know that it isn't always wise to express our feelings freely
解析:
|
(1) A 这是一道主旨大意题. 全文叙述了感情对我们身体的影响,尤其是根据短文第二段中When we are excited,angry, scared,or aroused by other emotions(feelings),our bodies go through many physical changes. 就可以确定. A是本文最佳标题. (2) C 这是一道猜测词语意义题. 划线词语所在的句子阐明了抑制感情带来的恶果.我们再根据下一段的比喻,如果你买了香蕉便塞在橱柜里,虽然你可能看不见,但不久你会闻到它们.当你打开橱柜时,你就会发现香蕉腐烂了.由此可推断出,churned up在该句中是使内心感到“困扰”的意思,故答案选C. (3) C 这是一道猜测作者写作意图的题目.短文倒数第二、三段说明了抑制感情是有害的,也是不可能的,我们只有正确面对这一点,故C是最佳选项. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||