题目内容
To me, the ocean is our greatest wilderness. I love swimming in it , surfing its waves, watching it from shore and thinking about all the life living unseen under the surface.
When I take my little kids to check out tide pools, we’re overjoyed when we find a sea star or some shellfish. Lately, though, I've noticed a change in my favorite pools: there are more sea grasses and fewer animals with shells.
I can't help feeling these small changes portend something more troubling about our oceans. It matches what scientists are telling us: our oceans are being troubled by carbon dioxide that threatens corals, colorful fish, salmon, sea otters, even whales. Our oceans are facing a major change.
Every hour, a million tons of carbon dioxide from cars, factories and power plants rain down on the world’s oceans. Carbon pollution brings about a chemical reaction that turns sea water more acidic (酸的) and takes away things important for sea animals .
Some of us are already feeling the effects of this growing crisis(危机). Shellfish farmers in the Pacific Northwest have reported a decrease in natural and farmed oysters(牡蛎). Just this week, a new studyproved the link between the huge reduction in the numbers of oysters and ocean acidification. As polar waters become more acidic, Alaskan fishermen are troubled by the future of smaller fish.
Without action, ocean acidification will have a disastrous influence on the food chain, affecting not only sea life but the people who depend on it for food and their living. Already, our oceans have become 30 percent more acidic since preindustrial times, and it gets worse every day. We can stop this frightening dream, but only if we act now.
That's why the Center for Biological Diversity has started a petition (请愿书) requesting President Obama and the Environmental Protection Agency to develop a plan to deal with ocean acidification. Decisive action can save sea life as we know it.
Now it isn’t too late to save our oceans and sea life. With immediate action to reduce carbon dioxide release we can start taking important steps today to deal with this disastrous situation. Join me in our petition calling for a national plan to save our oceans.
【小题1】The author’s recent visits to the tide pool brought her ___ .
| A.happiness | B.anger | C.concern | D.comfort |
| A.predict | B.prevent | C.replace | D.reduce |
| A.the harm of sea grasses |
| B.carbon pollution in the sea |
| C.that the petition may be turned down |
| D.how fishermen can make a living in the future |
| A.To inform. | B.To educate. | C.To persuade . | D.To instruct. |
【小题1】C
【小题2】A
【小题3】B
【小题4】C
解析试题分析:文章介绍了作者对海洋碳污染的担心,号召读者开始行动,说服读者加入请愿书的行列。
【小题1】从第一段的句子:Lately, though, I've noticed a change in my favorite pools: there are more sea grasses and fewer animals with shells.可知作者最近去池塘发现了担心的事情。选C
【小题2】从第二段的句子:可知这个单词是“预示”的意思。选A
【小题3】从第四段的句子:可知作者最担心的是海洋的二氧化碳污染。选B
【小题4】写作意图题:从最后一段的句子:Join me in our petition calling for a national plan to save our oceans.可知作者是在说服读者加入请愿书的行列。选C。
考点:考查环保类短文
点评:这类阅读理解要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
The First Day at My Senior High School
Today is September1,2012.It is the first day of my senior high school.Everything in the school is new to me.
The school is very modern. The gate of the school is artistic(艺术的). When you go through the main gate,you can see a high stadium (体育场)on the left side of the road, which has a 400-meter runaway and a soccer field with green grass. Buildings are tall and beautiful. The library is the most attractive building on the right side of the main road. There are many green trees and colorful flowers on both sides of the roads. The classrooms are amazing. They are big, clean and bright. In each classroom, there is a computer and a big screen,through which our teachers can show us tests,photos, and so on.
In my class, there are 60 students. We don’t know each other, but we are all friendly.Everyone has a smile on his/her face. When we meet, we always say “Hello”to each other.
Most of our teachers are young. Some students think young teachers cannot teach well, but I do not think so. In my opinion,young teachers are very energetic and easy to make friends with. What’s more, they may have a lot of new teaching methods.
I love my new school very much. I hope, in my new school, I can learn more from my teachers and make progress together with my classmates.
【小题1】The writer’s new school is a very _________one.
| A.strange | B.modern | C.artistic | D.amazing |
| A.Green trees and colorful flowers are planted on either side of the roads. |
| B.The library is on the right of the main road, while the stadium is on the left. |
| C.The soccer field is outside of the school yard. |
| D.The classrooms are big, clean and bright. |
| A.teaching methods | B.classes | C.young teachers | D.buildings |
| A.The writer’s new school is the best school. |
| B.All students in this school like old teachers. |
| C.Students say Hello to each other to introduce themselves. |
| D.The writer loves his new school at first sight. |