题目内容
One day, Jack’s parents told him that his grandpa would retire after working for forty years. Jack said in surprise, “I’m only seven, so it means grandpa has been... er... A really long time!”
His parents said, “Yes. That’s why we are going to have a surprise party for him.”
Jack loved his grandpa and wanted to do something special for him. He remembered the business card his grandpa had given him two years before. He knew that his grandpa would no longer have the position on that card, so he decided to build a new one for his grandpa.
When the big day came, Jack was ready. But he didn’t want to put his gift together with others’. He carried it around with him the whole evening.
When all the other people left, he took his grandpa’s hand and brought him over to a chair and gave him the gift.
His grandpa smiled, “Well, it must be a beautiful gift. May I open it now?” “Sure!” Jack said excitedly.
As grandpa opened the gift, tears came into his eyes. Jack gave him the greatest gift he had ever got! They were business cards with his new position: FULL-TIME GRANDPA! Jack said, “Now your full-time job is my grandpa!”
“ Well, how much do I get paid?” his Grandpa asked, smiling. “As many hugs as you want!” With these words, Jack gave grandpa a hug. “Well, I guess that means I’m the richest man in the world!” said grandpa.
1.Who was going to retire?
A. Jack’s grandma. B. Jack’s grandpa.
C. Jack’s mother. D. Jack’s father.
2.What did Jack decide to do for his grandpa?
A. To build a new position for him.
B. To draw a picture for him.
C. To sing a song for him.
D. To buy a gift for him.
3.Which of the following is TRUE?
A. Jack was the first one to give his gift to his grandpa.
B. Jack was the last one to give his gift to his grandpa.
C. Jack gave his gift to his grandpa together with other people.
D. Jack gave his gift to his grandpa together with his parents.
4.Why were there tears in grandpa’s eyes?
A. Because he would lose his position.
B. Because he was not cared for.
C. Because he was moved by Jack’s gift.
D. Because he was unhappy.
1.B
2.A
3.B
4.C
【解析】
试题分析: 本文讲述了杰克的爷爷退休了,杰克送了他一份特别的礼物,让爷爷很感动的故事
1.细节理解题。由由文章第一句可知
2.细节理解题。由第三段最后一句He knew that his grandpa would no longer have the position on that card, so he decided to build a new one for his grandpa.他知道他的爷爷将不在是名片上的这个职位了,于是决定给爷爷在建立一个新的职位,因此选A
3.细节理解题。由第五段When all the other people left, he took his grandpa’s hand and brought him over to a chair and gave him the gift.可知他是最后一个送礼物的。
4.细节理解题。由倒数第二段第二句Jack gave him the greatest gift he had ever got!这是爷爷收到的最好的礼物,所以很感动,故选C项。
考点:社会生活类阅读。
第二节 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项多余选项。(共5小题;每小题2分, 共10分)
Bob: I’m so glad you’re back in school this semester.
Sue: Thanks. 1.
Bob: Really? But most people want to graduate in four years.
Sue: I know. But I wasn’t doing very well in my class. 2.
Bob: So, what did you do?
Sue: I helped a teacher who taught students with disabilities. I have learned a lot.
Bob: 3.
Sue: Well, I have learned to give directions very clearly. Besides, I have learned how to respond to kids who were behaving badly.
Bob: 4.
Sue: Yes. It’s really worth it. And I’ll take classes in education because I know what I want.
Bob: That’s great. 5.
A. I’m glad to see that you have learned so much. B. What have you learned? C. I needed some real world experience. D. How I regret wasting so much time. E. I didn’t want to confuse them. F. Do you think it is worth taking the year off? G. I missed the life here, but I’m really glad I took time off from my daily learning. |