题目内容

阅读理解

  More than 3 million years ago, our ancestors(祖先)were already on the march, rising on two legs to search for food, seek greener lands and, above all, to grow in body and brain.Let’s meet some of them:

  1.Australopithecus afarensis:

  They had apelike(像猿一样的)faces and their brains were a third the size of modern humans’ brains.They lived in 3.9 million years ago.Fossils(化石)were found in Ethiopia(埃塞俄比亚)in 1974.

  2.Paranthropus boisei:

  Covered with fur, they had strong arms and gorilla-like(像大猩猩一样的)faces.They lived 1-2.5 million years ago.Fossils were found in Tanzania(坦桑尼亚)in 1959.

  3.Homo habilis:

  Homo habilis, which actually means “handy man”, was the first species to make and use primitive stone tools.They lived 1.6-2.2 million years ago.Fossils were found in Tanzania in 1960.

  4.Homo erectus:

  With skeletons(骨骼)very similar to those of modern humans, they were probably the first to use fire.They lived 30 000-1.8 million years ago.Fossils have been found in Africa and Asia since 1893.

  5.Homo heidelbergensis:

  They were skilled hunters who used spears to kill animals.Their bodies were similar to ours, although more muscular(肌肉发达的)and larger boned.They lived 200 000-500 000 years ago.Fossils have been found in Ethiopia, Germany, France and Spain since 1921.

  6.Homo Neanderthal:

  Their brains were at least as large as the average modern humans’, while their smaller bodies helped them deal with cold climates.They lived 30 000-230 000 years ago.Fossils have been found in France and Iraq since 1856.

(1)

What is considered more important in the development of the human?

[  ]

A.

Man could stand on two feet.

B.

Man’s brain became big enough.

C.

Man’s arms became strong.

D.

Man could use the stone tools.

(2)

Handy man’s fossils were found in ________.

[  ]

A.

Tanzania in 1960

B.

Germany in 1921

C.

France in 1856

D.

Tanzania in 1959

(3)

Which of the following lived earliest on the earth?

[  ]

A.

Homo Neanderthal.

B.

Homo habilis.

C.

Paranthropus boisei.

D.

Australopithecus afarensis.

答案:1.B;2.A;3.D;
解析:

(1)

细节理解题。根据文中的“above all, to grow in body and brain”可知人类大脑变大是人类进化中较重要的环节。

(2)

细节题。从文中“Homo habilis, which actually means ‘handy man’…Fossils were found in Tanzania in 1960”可知答案。

(3)

细节题。比较他们生活的年代可知Australopithecus afarensis生活的年代最久远。


练习册系列答案
相关题目

阅读理解

  We have met the enemy and he i s our s.We bought him at a pet shop.When monkey-pox, a di sea se u sually found in the African rain fore st suddenly turn s up in children in the American Midwe st, it' s hard not to wonder of the di sea se that come s from foreign animal s i s homing in on human being s.“Mo st of the infection s we think of a s human infection s started in other animal s, ” say s Stephen Mor se, director of the Center for Public Health Preparedne s s at Columbia Univer sity.

  It' s not ju st that we're going to where the animal s are; we're al so bringing them clo ser to u s.Popular foreign pet s have brought a whole new di sea se to thi s country.A strange illne s s killed I sak sen' s pet s and she now think s that keeping foreign pet s i s a bad idea, “I don't think it' s fair to have them a s pet s when we have such alimited knowledge of them.” say s I sak sen.

  “Law s allowing the se animal s to be brought in from deep fore st area s without stricter control need changing.” say s Peter Schantz.Monkey-pox may be the wake-up call.Re searcher s believe infected animal s may infect their owner s.We know very little about the se new di sea se s.A new bug(病毒)may be kind at fir st.But it may develop into something harmful.Monkey-pox doe sn't look a major infectiou s di sea se.But it i s not impo s sible to pa s s the di sea se from per son to per son.

(1)

We learn from Paragraph 1 that the pet sold at the shop may ________.

[  ]

A.

come from Columbia

B.

prevent u s from being infected

C.

enjoy being with children

D.

suffer from monkey-pox

(2)

Why did I sak sen advi se people not to have foreign pet s?

[  ]

A.

Becau se they attack human being s.

B.

Becau se we need to study native animal s.

C.

Becau se they can't live out of the rain fore st.

D.

Becau se we do not know much about them yet.

(3)

What doe s the phra se “the wake-up call” in Paragraph 3 mo st probably mean?

[  ]

A.

A new di sea se.

B.

A clear warning.

C.

A dangerou s animal.

D.

A morning call.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网