题目内容

【题目】When I was a child, I often dreamed of the time when I could leave home and escape to the city. We lived on a farm, in the winter especially, we wear quite out off from the outside world. As soon as I left school, I packed my bags and moved to the capital.

However, I soon discovered that one big disadvantage is money. It costs so much to go out, not to mention basics like food and housing. Another disadvantage is pollution. I suffer from asthma(哮喘), and the air is so bad that I am afraid to go outside. Then there is the problem of traveling round. Although I have a car, I seldom use it because of the traffic jams. One choice is to go by bicycle, but that can be quite dangerous.

Of course there are advantages. First, there is so much to do in the city, whatever you tastes in culture or entertainment(娱乐活动). Besides, there are wonderful jobs and greater chances of moving to a more important job or position. Finally, if you like shopping, the variety of goods is very surprising and, what is more, shops are often only a short walk away.

Is life better then, in the city? Perhaps it is, when you are in your teens(十几岁) or twenties. However, as you get older, and especially if you have small children, the peace of the countryside may seem preferable. I certainly hope to move back there soon.

【1】What was the writer always thinking about when he was a child?

A. Staying on the farm.

B. Leaving home for the city.

C. Moving to the countryside.

D. Running away from the school.

【2】Which of the following is true about the writer?

A. He lives in the city now.

B. He is in good health.

C. He prefers driving a car.

D. He is very old now.

【3】In the passage, the writer tries to ________.

A. persuade the reader to live in the city

B. describe his life in the countryside

C. show an interest in the outside world

D. express his opinions about way of life

【4】How is the passage mainly developed?

A. By inferring.B. By listing examples.

C. By comparing.D. By discussing.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】D

【4】C

【解析】

试题分析:本文讲述作者自己小时候想去城里生活,在去了城市生活之后,他发觉城市生活也有弊端,然后他比较了城市生活和农村生活的不同点。

【1】B 细节理解题。根据第一段第一句When I was a child, I often dreamed of the time when I could leave home and escape to the city.可知作者小时候想离开农村逃到城市里。故选B。

【2】A 推理判断题。根据文章“As soon as I left school, I packed my bags and moved to the capital. 我一毕业,立刻打包东西搬去了城市里”及最后一句“I certainly hope to move back there soon.我当然希望很快回到农村。”可知作者现在住在城市里。故选A。

【3】D 推理判断题。通读全文可知,文章阐述了农村生活和城市生活的不同。故文章表达了作者对不同生活方式的观点。选D。

【4】C 细节理解题。根据二,三,四段的第一句However, I soon discovered that one big disadvantage is money. Of course there are advantages.Is life better then, in the city? 可判断文章利用比较来描述农村生活和城市生活。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】We have two very good TEEL (Teach English as a Foreign Language) teaching opportunities available in Tetouan,northern Morocco with a privately owned English language school which was founded in 2011 and follows British courses.The new teachers needed by the school will begin to work on October 1st,2016.

Overview

Teach children from the ages of 7 or even younger to adults.

Teach all levels of English from beginner to the advanced.

Teach conversation classes.

Teaching hours will be 6 to 40 hours a week depending on student enrollment(登记人数).

Salary & Benefits

Provide accommodation:a small furnished apartment near the school,which is close to the center of the city and transport links.

Share an apartment with another teacher.

Each teacher will have his/her own bedroom but has to share a bathroom with another teacher.

Electricity and water bills will be paid by the teacher.

Receive weekly salary based on Moroccan standards of living of 600 dirhams(迪拉姆) a week.

Class for children

All students are local Moroccan students who live in the surrounding area.

Our school uses Macmillan books.

We have three terms in a year and each term consists of 15 weeks.Classes are mostly in the evening from 5 pm to 9:30 pm;however,some morning classes are also available,which are usually classes for housewives.

There are no classes on Saturdays.

Requirements

Bachelor’s degree (any field).

Native English speaker.

Teaching experience preferred.

To apply,please email us with a copy of your information:jobs @eslstarter.com.

1We can learn from the passage that a teacher .

A. will not give lessons on Saturdays

B. will have to teach 50 hours a week

C. can use electricity and water for free

D. will share a bedroom with another teacher

2Which of the following are needed for an applicant?

a.His/Her mother tongue is English.

b.He/She is a university graduate.

c.His/Her major is English.

d.He/She has some teaching experience.

A. a,b,c B. b,c,d

C. a,b,d D. a,c,d

【题目】书面表达

请阅读下面文字,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。

"Are you happy?" I asked my brother, Ian, one day.

"Yes. No. It depends on what you mean," he said.

"Then tell me," I said, "when was the last time you think you were happy?"

"April 1967," he said.

I added up my little moments of pleasure yesterday. First, there was enough happiness when I shut the last lunchbox and had the house to myself. Then, I spent an uninterrupted morning writing, which I love. When the kids came home, I enjoyed their noise after the quiet of the day.

You never know where happiness will turn up next. When I asked friends what made them happy, some mentioned seemingly insignificant moments. "I hate shopping," one friend said. "But there's this clerk who always chats and really cheers me up." Another friend loves the telephone. "Every time it rings, I know someone is thinking about me."

We all experience moments like these. Too few of us register them as happiness. While happiness may be more complex for us, the solution is the same as ever. Happiness isn't about what happens to us; it's about how we perceive(看待) what happens to us. It's the best way of finding a positive for every negative, and viewing a set-back as a challenge. It's not wishing for what we don't have, but enjoying what we do possess.

[写作内容]

1.用约30个单词概述上述信息的主要内容;

2.以约120个词以happiness为主题写一篇短文,内容包括:

(1)你认为幸福是什么并说明理由;

(2)怎样才能得到幸福快乐?

[写作要求]

1.写作过程中不能直接引用原文语句;

2.作文中不能出现真实姓名和学校名称;

3.不必写标题。

[评分标准]

内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

【题目】根据短支内容,从文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Sometimes willpower is a lot like the television remote control, hard to find just when you want it most. 【1】 But there are ways to increase your willpower.

Don’t try to change your economic situation,win a promotion and lose weight all on the same morning. Set one clear,specific goal and make a realistic plan to achieve it. Extra willpower sometimes requires extra energy,so don’t spread yourself too thin. 2

Whatever your goal is,don’t expect to achieve it overnight.3 If you are trying to kick a coffee habit,start by replacing your morning cup of coffee with a glass of water, instead of promising never to drink coffee again. Congratulate yourself on the small achievements. These successes help your willpower grow.

4 Ask friends,family or colleagues for assistance and tell them exactly how they can help. If your credit card bills have risen,for instance,let friends now that you are cutting back on expenses. Suggest having a common dinner instead of meeting at an expensive restaurant. Find support group or organization related to your goal and attend their meeting. You can get valuable advice, understanding and information.

If possible,change your environment to encourage positive behavior. Want to get in shape? Keep a set of workout clothes in your office as a reminder to stop by the gym on the way home. Quitting smoking? 5

A. Real success takes time.

B. Focus on one goal at a time.

C. Change your environment to change your life.

D. Improve your willpower by a support network.

E. Changing your behavior requires more than willpower.

F. Avoid bars or restaurants where you might be attracted to light up.

G. Breaking a bad habit or forming a new and healthy one can be difficult.

【题目】Teenagers at one German school are learning how to achieve happiness alongside other traditional subjects such as math and languages. The class sit in a circle with their eyes shut and they count from one to ten: someone starts, the next voice comes from the far right, a third from the other side.

The aim of the game is to listen for an opportunity to shout out the number without clashing (冲突) with another voice or leaving a pause. On the first try, most of the young Germans try to be first, while a few are too shy to join in, but by the fifth time round, they develop a rhythm (节奏).The message: give other people space but also confidently claim your own. This is a requirement for social well-being.

The Willy Hellpach School in Heidelberg is the first in the nation to develop a happiness course.

It is intended for students preparing for university entrance exams.

“The course isn’t there to make you happy,” Ernst Fritz-Schubert, the school principal, warned pupils, “but rather to help you discover the ways to become happy.”

Cooking a meal together is one of the class exercises. Improving body language under the guidance of two professional actresses is another.

The course is taught for three periods a week. Although it’s the happy subject, the pupils themselves insist it is no laughing matter.

“In the first period, we had to each say something positive about another member of the class and about ourselves. No laughing at people,” said Fanny, 17.

Research by the school shows it is not the first to start happiness classes: they also exist at some US universities, mainly based on positive thinking, using findings from studies of depression.

【1】What’s the writing purpose of this passage?

A. To describe all the traditional courses.

B. To introduce the happiness course.

C. To develop the readers’ interest in happiness.

D. To help students struggle against being sad.

【2】According to the passage, the happiness course is ________.

A. created by the Willy Hellpach School

B. to make all the students happy all the time

C. required to be taken by the first year students

D. to help students discover the way to happiness

【3】It can be inferred from the passage that ________.

A. the students’ self-respect can also improve happiness

B. the students just took the course as a laughing matter

C. the students can certainly become happy after the course

D. the students waste time learning something without value

【题目】As one of the world’s oldest holidays, Halloween is still celebrated today in several countries around the globe, but it is in North America and Canada that it maintains its highest level of popularity. Every year, 65% of Americans decorate their homes and offices for Halloween. Halloween is the holiday when the most candy is sold and is second only to Christians in terms of total sales.

Austria

In Austria, some people will leave bread, water and a lighted lamp on the table before retiring on Halloween night. The reason for this is that it was once believed such items would welcome the dead souls back to earth on a night which for the Austrians was considered to be brimming(溢)with strong cosmic energies.

Belgium

The Belgians believe that it is unlucky for a black cat to cross one’s path and also unlucky if it should enter a home or travel on a ship. The custom in Belgium on Halloween night is to light candles in memory of dead relatives.

Canada

Modern Halloween celebrations in Canada began with the arrival of Scottish and Irish immigrants in the 1800s. Jack- O- Lantern is carved and the festivities include parties, trick-or-treating and the decorating of homes with pumpkins and corn stalks.

France

Unlike most nation of the world, Halloween is not celebrated by the French in order to honor the dead and departed ancestors. It is regarded as an “American” holiday in France and was unknown in the country until around 1996.

1】In which countries does Halloween have its highest level of popularity?

A. France and North America.

B. Canada and North America.

C. Austria and Canada.

D. Belgium and Canada.

【2】Why will people leave bread, water and a lighted lamp on the table in Austria?

A. These items would welcome the dead souls back to earth

B. These items are used to respect ancestors

C. These items are just for fun

D. The other items can replace them

【3】In which country does Halloween is not celebrated as the others?

A. Canada. B. Belgium. C. Austria. D. France.

【题目】While it may seem like everyone surfs the web these days, there is fine line between casually checking your social media pages and having a full blown Internet addiction. If you fear that you may lose interest in other aspects of your life because you prefer to be on the Internet, you may be on your way to an Internet addiction.1

Admit you are at risk of an addiction.

More and more people in the world are becoming addicted to the Internet. You are not the only one with this problem; it is becoming more and more common and more and more well known.2.

Set aside limited time for computer use.

Make sure not to turn it on too many times a week. If you have a laptop, make sure to put it somewhere that you can remember but not somewhere that you see every day. Try keeping the lid closed when you are not using it; 3 If you have a desktop PC, try not to go near it or put something over it like a sheet.

Call people instead of sending instant messages or texts.

If you are free on weekends, call friends and ask them to go outside. This will distract you from the computer.4

Use an alarm clock or timer.

Before using your computer, decide on a time limit such as 30 minutes. Set the clock or timer and make sure that you get off the computer when the time is up. Alternatively create a shutdown timer on your desktop. 5.

A. Make a small list of what you want to do within that time.

B. When the computer is not looking at you, you are less likely to use it.

C. This can be programmed to shutdown your computer after the set time

D. Luckily, there are ways to avoid living your life in front of the computer.

E. This will stop you from using the Internet so often or going on to another page.

F. If you have a problem on weekdays, phone your friends or ask for help in person.

G. Do not be embarrassed; find others with the same problem and help each other beat it.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网