题目内容

13.There are three branches of medicine.One is called"doctor medicine,"or"scientific medicine."Scientific doctors try to observe sicknesses,look for logical patterns,and then find out how the human body works.From there they figure out what treatments may work.This kind of medicine is believed to date from the 4th century BC.Although nowadays it is successful,in the ancient world this approach probably did not cure many patients.
A second kind of medicine is called"natural cures,"or"folk medicine,"in which less educated people try to cure sicknesses with various herbs.These folk healers also use observation and logic,but they are not so aware of it.They try things until they find something that seems to work,and then they keep doing that.
Folk medicine flourished long before the development of scientific medicine and was more successful in ancient times than doctor medicine.
The third kind is called"health spas,"or"faith healing."Sometimes this may be as simple as touching the holy man and being immediately healed.Other times,a magician may make you a magic charm,or say a spell(符咒)l,to cure you.Some religious groups organize special healing shrines(圣殿) for the sick.In these places people rest,get plenty of sleep,eat healthy food,drink water instead of wine,and exercise in various ways.They also talk to the priests and pray to the gods.If you are feeling depressed or you have been working too hard,going to these places may be just the right thing to make you feel better.

80.Doctor medicineC.
A.has a longer history than folk medicine
B.has been practiced for around 1,600 years
C.bases its treatments on observation and logic
D.was very successful in curing sicknesses in ancient times
81.According to the passage,which of the following is NOT used in health spas?B
A.Magic power.
B.Various herbs.
C.Religious faith.
D.A healthy life style.
82.According to the passage,which of the following statements is true?D
A.Folk healers choose different herbs to cure diseases without any sound basis.
B.People who practice folk medicine need lots of formal education on herbs.
C.The success of folk medicine led to the development of doctor medicine.
D.Natural cures worked better than scientific medicine in ancient times.
83.The author's primary purpose in this passage is toA.
A.describe different types of medicine
B.argue for the importance of medicine in health care
C.show the crucial role religion plays in medical treatments
D.compare the educational background of three different types of patients.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了各种不同类型的药物,药有三个分支,医学博士,自然疗法和健康温泉,各有不同.

解答 80.C.细节理解题.根据第一段:"Scientific doctors try to observe sicknesses,look for logical patterns,and then find out how the human body works.由此可知Scientific doctors 尽力的去观察病情,寻找逻辑方式,从而得出人们身体的运作方式来治疗疾病,结合选项,故选C.
81.B.细节理解题.根据第三段可知魔术力量.宗教信仰.健康的生活方式被用于健康温泉;故选B.
82.D.细节理解题.根据第二段:Folk medicine flourished (繁荣) long before the development of scientific medicine and was more successful in ancient times than doctor medicine可知在古代自然疗法比古代医学更好;故选D.
83.A.主旨大意题.文章主要介绍了各种不同类型的药物,药有三个分支,医学博士,自然疗法和健康温泉,各有不同;故选A.

点评 本文是科教类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关题目
1.Smile,when making an introduction
Every day we meet people in a number of business and social situations.(36)FIt's important to do so in a proper way,no matter whether you are introducing yourself to someone,or introducing two people to each other.To keep you aware of this,we have gathered tips to make a proper introduction.
Always stand when making an introduction
When you are seated and someone comes up to greet you,make the effort to stand up.(37)E.
Always maintain eye contact while making an introduction
Many people are not aware of the value of this simple action.(38)B.
Always introduce a person of less authority to one of greater authority
(39)C.For example,when introducing your supervisor to a job candidate,you would give your supervisor's name first.
In a situation where rank is unimportant,an introduction is based on sex and age
A man is presented to a woman and a younger woman to an older woman.What if you find yourself in a situation where you have forgotten the other person's name?(40)A.By doing this,you will usually cause the other person to do the same.This is not the ideal situation,but it does happen to all of us.

A.Start with a handshake and reintroduce yourself.
B.When you make eye contact,you are giving a confident image.
C.The most important thing to remember is to say the most important person's name first.
D.Standing up is the most important to meet a person.
E.By doing this,you show respect for yourself and the other person.
F.And the way we meet and greet them creates an impression.
G.By staring at the other person,you show your interest.
8.At a time when many students still see college as their best hope for a rewarding career,higher education has become more expensive,far more than the steady increase in the cost of living.As a consequence,average student debt at graduation is currently pushing $30,000.In some cases,student debt reaches six figures.
But falling beyond the reach of these frightening statistics are many capable students who don't accumulate student debt because they can't afford to go to college in the first place.
Which raises a question:Wouldn't our nation be better off if all American students were encouraged,or even assisted,by public policy to push their intellectual capacities to their maximums?What if all higher education in our country were extremely affordable?Or even free?
As it happens,the Associated Press reported that both Oregon and Tennessee are considering the feasibility (可行性) of no-tuition policies for their community colleges.
The logic behind these efforts is well explained by Oregon State Senator Mark Hass:"I think everybody agrees that with a high school education by itself,there is no path to the middle class.There is only one path,and it leads to poverty.And poverty is very expensive."
Hass may overstate the case slightly.Despite the lack of good blue-collar jobs in our country obs that would firmly establish a worker in whatt's left of the middle class and provide paid vacation,a pension,and health insurance high school graduate might still  piece together enough work to keep himself more or less above the poverty line,even though access to the true"American Dream"will still be very difficult.
But the second part of Hass's argument is undeniable.Our failure to educate ourselves to our full potential is very expensive.Hass refers to research from the Oregon University System that indicates that Oregonians with only a high school degree make less money and,therefore,pay fewer taxes than those with college degrees.They are also more likely to require food stamps and other sorts of public assistance.Republicans and Democrats agree on this.
Clearly,the closer we come to reaching our full educational capacity,as individuals and as a nation,the less likely we are to become criminals and prisoners.In fact,it's hard to think of a social ill that's unlikely to be improved by more education.
But,of course,there's no such thing as"free college".The taxpayers have to come up with the money.
But,would our country be better off if all students had a real opportunity to push their educational capacities to the limit?Of course.There are long-term social benefits that ideology fools us into believing are unattainable.But versions of these goods and others have been achieved elsewhere,and they could be achieved in the United States as well.They may require some remedy (矫正,补救) to our nation's unfair redistribution of wealth in the direction of the already-wealthy,but more equality in income and wealth would be a healthy step,as well.
So,good for you,Oregon and Tennessee.Most of the world's problems come from ignorance,intolerance,greed and backwardness.Education is a very important remedy.

62.What's the problem with the current college education?C
  A.It can't prepare students for a promising future.
  B.It fails to recognize and admit talented students.
  C.It becomes less accessible to students financially.
  D.It lacks a set of evaluating criteria for students.
63.According to the passage,a graduate with only a high school degree willD.
  A.likely become an established worker
  B.have no means to make a living
  C.never be a member of middle class
  D.find it hard to realize American Dream
64.What does the underlined part in Paragraph 5 probably mean?A
  A.Poor people are a costly burden to society.
  B.Poor families can't afford schooling.
  C.Education for poor children is expensive.
  D.Poverty is related to high education fees.
65.What's the purpose of the author writing this passage?B
  A.To describe the long-term plans for education.
  B.To argue for free higher education.
  C.To explain the importance of education.
  D.To fight against unfair wealth distribution.
1.High Efficiency Solar Power System for Household Lighting
Brand Name:SUNUSE
Certification:CE ROHS
Packaging:We use Doublewall Corrugated Fiberboard to do the package which ensures good protection.Also we can do the package according to your request.
Delivery Time:3-7 working days for sample,about 15-20 working days for bulk (大批)
Payment Terms:L/C,T/T,Western Union,MoneyGram,Paypal,Escrow,e-Credit Line
Features:
1.Compact foldable solar panel allows for easy transport and storage
2.High surge protection plus automatic over-temperature and overload shutdown
3.Low voltage (电压) alarm and shutdown prevents deep battery discharge
4.Battery level indicator confirms charge level
5.Easy-to-read digital monitor displays output and charge status (状态)
Application+Benefits:
1.The system is a green,environmental,low-carbon ene rgy product.It needs no gasoline,coal and has no pollution and waste.
2.It is ideal home backup power for household lighting,outdoor working and exploration,village area,grazed and frontier post where there is no stable electricity.
3.It consists of 400WP high efficiency solar panels with toughened glass and aluminum frame pressure layer,water proof,practically strong.
4.With digital display,you will know electricity state and electricity needs.It is also equipped with AC charging socket.If there is no sunshine outside,it will be charged by commercial electricity.
5.With home electricity charging function (When the government electricity stops,automatic identification system will turn to solar energy charging; when there is no sunshine outside,automatic switching will turn to home electricity charging.) it can be designed as customer's demand.(If no demands,the machine will be designed to use solar to charge first.)
Our Services:
All inquiries will be responded within 24 hours.If needed,our staff will contact you for further details.
For large orders,if needed,our engineer can go to your place to help installation (安装),and we will offer spare parts and technology support after sale.
Warranty period:(Battery not included) one year
21.What can we learn about the solar power system?A
A.It can shut down automatically.
B.It is designed to work with low voltage.
C.Only engineers can read the charge status.
D.It can use solar energy even on rainy days.
22.If you buy the system in bulk,you will be offered service thatC.
A.they'll deliver it to you in a week
B.they'll respond to your inquiry right away
C.an engineer will help you install the system
D.they promise to replace the battery within a year
23.What type of writing is this text?C
A.A user's guide.
B.A direction for use.
C.An announcement.
D.A product instruction.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网