题目内容

Channel Islands

The two main islands, Jersey and Guernsey, are remarkable in that they present a combination of enjoyment peace and quiet. Neither island is very big (only ten miles long) and so all parts of these coasts are easily reached from the main centers — St. Helier and St. Peter Port. In both these towns and particularly in Jersey's St. Helier are concentrated (集中) the amusements of really big resorts (休养地). The nearness of France gives a continental atmosphere; the weather is far better than that in England. The other three islands, Jethou, Herm and Sark are small and quiet.

Isles of Scilly

The islands are really small and quiet; and the weather is warm but windy. The islands are excellent for those who enjoy exploring (探险) small inlets (水湾), creeks (小溪) and bays on foot, or even better in a boat.

Isle of Wight

The island is 24 miles across and therefore quite large. The scenery is good and varied. The resorts are neither overlarge nor showy. The crowds seem content with entertaining but quieter holidays. The island has the best sunshine record in Britain.

Isle of Man

An island with unique atmosphere — in some indefinable (难以描述的) way it is different from England, Scotland or Wales. Thirty miles long, with good roads and good public transport,the mountains,hills and glens (幽谷) are easily reached. Douglas is a major British resort and other resorts are lively.

1.Which is the largest of the islands mentioned?

A. Herm. B. The Isle of Man.

C. The Isle of Wight. D. Jersey.

2.If you want to be fairly sure you would have a lot of sun on holiday, which island would you choose?

A. The Channel Islands. B. The Isle of Man.

C. The Isle of Wight. D. The Scilly Isle.

3.If you are having a holiday on Jersey, where would you go for amusement?

A. Douglas. B. Sandown.

C. St. Helier. D. St. Peter Port.

4.In which way are the Channel Islands different from all the other island holiday places

A. The coasts are easily reached from the main centers.

B. There are more islands there.

C. There is something French about them.

D. The weather is better.

1.B

2.C

3.C

4.D

【解析】

试题分析:本文为广告阅读,介绍了几个可以度假的岛屿。

1.Neither island is very big (only ten miles long) 、第二个岛屿介绍中的The islands are really small 、第三个岛屿介绍中的The island is 24 miles across 以及最后一个岛屿介绍中的Thirty miles long可知,最大的岛屿应为:Isle of Man。故选B。

2.The island has the best sunshine record in Britain.可知这个岛屿阳光最充裕,而题目就是问如果你想确保有阳光,回去哪个岛屿,故选C。

3.细节理解题。通过第一个岛屿介绍中的particularly in Jersey's St. Helier are concentrated (集中) the amusements of really big resorts (休养地). 可知在这儿集中很多娱乐项目,而题目就是问where would you go for amusement?故选C。

4.细节理解题。通过第一个岛屿介绍中的the weather is far better than that in England.可知这个岛屿的天气比英格兰好,故选D。

考点:考查应用文阅读

练习册系列答案
相关题目

A nine-year-old kid was sitting at his desk when suddenly there was a puddle (some water or liquid) between his feet and the front of his trousers was wet. He thought his heart was going to stop because he couldn’t possibly imagine how this had happened. It had never happened before, and he knew that when the boys found out he would never hear the end of it. When the girls found out, they would never speak to him again as long as he lived.

He prayed this prayer, “Dear God, I need help now! Five minutes from now I’m dead meat! ” He looked up from his prayer and here came the teacher with a look in her eyes that said he had been discovered. As the teacher was walking toward him, a classmate named Susie was carrying a goldfish bowl full of water. Susie tripped (绊倒) in front of the teacher and dumped (倒) the bowl of water in the boy’s lap. The boy pretended to be angry, but all the while he was saying to himself, “Thank you. God! ”

Now all of a sudden, instead of being the object of ridicule, the boy was the object of sympathy(同情). The teacher rushed him downstairs and gave him gym shorts to put on while his trousers dried out. All the other children were on their hands and knees cleaning up around his desk. The sympathy was wonderful. But as life would have it, the ridicule that should have been his had been transferred (转移) to someone else—Susie. She tried to help, but they told her to get out.

When school was over, the boy walked over to Susie and whispered, “You did that on purpose, didn’t you?” Susie whispered back, “I wet my trousers once, too!”

1.The underlined sentence in Paragraph 1 means ________.

A. the boys would never play with him

B. the boys would treat him as usual

C. he would hardly hear any praise from the boys

D. he would be laughed at by the boys endlessly

2.After Susie dumped water in his lap, the boy was in a state of _________.

A. excitement B. relief C. anxiety D. anger

3.What did the other kids do after the incident?

A. They offered him dry clothes.

B. They laughed at the boy rudely.

C. They helped the boy do the cleaning.

D. They urged the boy to get out angrily.

4.Why did Susie dump water in the boy’s lap?

A. The boy asked her to do so.

B. She just did it by accident.

C. The teacher tripped her on purpose.

D. She knew the boy’s embarrassment.(尴尬)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网