题目内容
【题目】Two traveling angels (天使) stopped to spend the night in the home of a wealthy family. The family was rude and refused to let the angels stay in the guest room. Instead the angels were given a space in the cold basement. As they made their bed on the hard floor, the older angel saw a hole in the wall and repaired it. When the younger angel asked why, the older angel replied “Things aren’t always what they seem.”
The next night the pair came to rest at the house of a very poor but very hospitable (好客的) farmer. After sharing what little food they had, the couple let the angels sleep in their bed where they could have a good night’s rest. When the sun came up the next morning, the angels found the farmer and his wife in tears. Their only cow, whose milk had been their only income, lay dead in the field.
The younger angel was very angry and asked the older angel, “How could this happen?” “Why didn’t you watch out for the cow? The first man had everything, yet you watched over his house,” she accused(指责). “The second family had little but was willing to share everything, and you did not help.”
“Things aren’t always what they seem,” the older angel replied. “When we stayed in the basement, I noticed there was gold stored in that hole in the wall. Since the owner was so greedy and unwilling to share his good fortune, I asked God if I could seal(封口)the wall so he couldn’t find it. Then last night as we slept in the farmer’s bed, the angel of death came for his wife. I asked God if the angel could take the cow instead. Things aren’t always what they seem.”
【1】Why did the older angel repair the hole for the rich family?
A. Because she didn’t like the greedy owner.
B. Because she wanted to save the gold for the poor.
C. Because the basement was too cold to stay in.
D. Because she believed that one should always be ready to offer help.
【2】In paragraph two, the pair refers to _____________.
A. the rich couple B. the angels C. the guests D. the poor couple
【3】The younger angel was very angry because________________
A. the older angel killed the farmer’cow
B. the angel of death took the xowaway
C. the wealthy man gave them abad place to live in
D. the older angel treated the two families unfairly
【4】Thestory tries to tell the reader that____________
A. angels are always ready to help the poor
B. sometimes things are not what they seem
C. angels rre always ready to help the rich
D. the young should always learm from the old
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】文章主要介绍了两个旅行天使分别住在一个富人家里和一个穷人家里受到了不同的对待。他们在富人的地窑里发现了有个储藏黄金的洞,就把它堵上了,富人就发现不了;而第二个是死亡天使要带走农民妻子的命,那个老天使就让上帝救了她。这个故事主要是为了告诉我们事情往往不是我们看到的样子。
【1】A
细节推理题。根据第四段When we stayed in the basement, I noticed there was gold stored in that hole in the wall. Since the owner was so greedy and unwilling to share his good fortune, I asked God if I could seal(封口)the wall so he couldn’t find it.可知,是因为那个洞里储藏着金子,他觉得富人太贪婪,所以不想让他得到金子,所以那个老天使修理了富人家的洞。故选A.
【2】B
猜测词义题。根据第二段Two traveling angels stopped to spend the night in the home of a wealthy family. The next nightthe paircame to rest at the house of a very poor, but very hospitable(好客的)farmer and his wife.(两个旅行天使在一个富人的家里住了一个晚上。第二个晚上,这两个天使就去一个穷人的家里,他们虽穷,但他们很好客。),可以猜测出划线词the pair的意思是B. the angels(这两个天使)。故选B.
【3】D
细节理解题。根据Why did you not watch out for the cow? The first man had everything, yet you watched over his house.(那个年轻的天使说:你为什么不警惕那头奶牛呢?第一个人拥有一切,但是你却查看了他的房子。)可知,他生气的原因是对待穷人和富人的不公平。故选D.
【4】B
主旨大意题。文章主要介绍了两个旅行天使分别住在一个富人家里和一个穷人家里受到了不同的对待。他们在富人的地窑里发现了有个储藏黄金的洞,就把它堵上了,富人就发现不了;而第二个是死亡天使要带走农民妻子的命,那个老天使就让上帝救了她。这个故事主要是为了告诉我们事情往往不是我们看到的样子。故选B.