题目内容
阅读理解
In most towns today, you can see teenagers standing before electronic machines with flashing lights, shooting at spaceships from other planets and dropping bombs on strange monsters(恶魔). The machines have names like Space Warrior, Dark Invader and so on. It used to be believed that damage was done only to these strange visitors from outer space, but now it seems that they are striking back.
Many teenagers like electronic games so much that they can't stop playing. They spend hours tightly holding the joy-stick controls and constantly pressing buttons marked with“fire.”They develop pairs on their fingers because of the constant pressure. They play and play so that the pains have no chance to heal properly. The rapid wrist movement required to guide the spaceship across the screen causes another problem, the muscles of the wrist and arm become so inflamed and swollen(充血红肿)that they press against the bones. This condition is what doctors now call“Space Worrior's Wrist”. Other strange aches and pains also tend to affect the elbows and shoulders.
Another even more alarming problem is shown by the case of a 17-year-old girl which was recently reported in the British Medical Journal. She had been playing various kinds of electronic games for more than two hours a day. Her father repaired games and machines and she could use the cassettes and systems in his workshop as often as she liked. One day, after playing a game called Dark Invador, she lost consciousness (晕倒) and fell to the floor.
Doctors who examined her found she was suffering from an unusual illness caused by lights flashing at a particular frequency.
1.Electronic games are found very popular with ________.
[ ]
A.people living in towns
B.students studying in high schools
C.girls working in their father's workshops
D.young people aged about 15~20
2.“Space Warrior's Wrist”is caused by ________.
[ ]
A.constantly pressing the buttons
B.rapidly moving across the screen
C.tightly holding the joy-stick controls
D.inflamed and swollen muscles of the wrist
3.The case of a 17-year-old girl given by the writer shows that the writer ________.
[ ]
A.supports playing electronic games
B.feels very sorry for the girl
C.complains about young people's playing electronic games
D.feels worried about young people's poor health
4.From the passage we can conclude that playing electronic games is ________.
[ ]
A.enjoyable and helpful to the study
B.exciting but harmful to the health and study
C.interesting but harmless to the eyes
D.amusing and satisfying
解析:
|
1.D 导解:由第一句中的teenagers(意为“十几岁的孩子”)可知,D项为正确答案。 2.B 导解:第二段中的The rapid wrist movement required to guide the spaceship across the screen…向我们提供了答案。 3.C 导解:通读全文,就会发现作者写这篇文章在于抱怨、并揭露电子游戏机对青少年的摧残。 4.B 导解:选项B体现了文章的主旨,即电子游戏机带来了刺激,但对身体和学习十分有害。 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||