题目内容

Mozilla has shown off a prototype(雏形) for a $25 (?15) smart phone that is aimed at the developing world.

The company, which is famed mostly for its Firefox browser(浏览器), has partnered with the Chinese low-cost chip maker Spreadtrum.

While not as powerful as more expensive models, the phone will run apps and make use of mobile internet.

It would appeal to the sorts of people who currently buy cheap “feature” phones, analysts said.

Feature phones are highly popular in the developing world as a halfway point between “dumb” phones --- just voice calls and other basic functions --- and fully-developed smart phones.

Mozilla hopes that it will take an early lead in a market that is now being targeted by mobile phone producers who see the developing world as the remaining area for massive growth.

It will face fierce competition from bigger, more popular brands, however --- with more announcements of this kind expected over the course of the next couple of days at the Mobile World Congress in Barcelona.

“These solutions expand the global accessibility of open web smart phones to first-time and entry-level smart phone buyers by reducing the time and cost required for handset makers to bring these phones to market,” said Spreadtrum in a press statement.

Mozilla said the phone “redefines”(重新定义) the entry-level phone market.

The concept of a cheap smart phone may seem likely to appeal to consumers in developed countries, particularly those who locked into long contracts in order to pay part of the cost of the likes of the Apple iPhone and Samsung Galaxy range.

But analyst Carolina Milanesi, from Kantar World panel, said it should not be seen as a competitor.

1.Which of the following is true about the $25 smart phone?

A. It has all the functions of an iPhone.

B. It is specially designed for the developed world.

C. It will attract the present “feature” phone users.

D. It is made by the Chinese low-cost chip maker Spreadtrum.

2.What is the feature of a “feature” phone?

A. Though cheap, it can completely replace the iPhone.

B. It is just used for voice calls and other basic functions.

C. It has nearly all the functions of a fully-developed smart phone.

D. Its functions are between those of a “dumb” phone and a fully-developed smart phone.

3.We can learn from the text that at the Mobile World Congress in Barcelona ________.

A. new cheap smart phones will beat high-end ones

B. the $25 smart phone coming from Mozilla will be the best seller

C. quite a few companies will announce their new cheap smart phones

D. Mozilla will be the only company to announce its new cheap smart phone

4.Which of the following held a negative attitude towards the cheap smart phone?

A. Mozilla. B. Spreadtrum.

C. Samsung. D. Carolina Milanesi.

1.C

2.D

3.C

4.D

【解析】

试题分析:本文根据Mozilla公司宣布的便宜智能手机的即将上市,讲述了这种便宜的智能手机的特征,人们就可能的上市情况发表的观点等。

1. not as powerful as more expensive models,然而不是和更昂贵的手机一样强大,故A不正确。选项B,从文中第一段Mozilla has shown off a prototype(雏形) for a 25(?15)smartphonethatisaimedatthedevelopingworld.Mozilla25BDThecompany,whichisfamedmostlyforitsFirefoxbrowser(),haspartneredwiththeChineselowcostchipmakerSpreadtrum.MozillaSpreadtrumthe25 smart phone的制造者是谁?故D不正确。选项C, 从文中第四段It would appeal to the sorts of people who currently buy cheap “feature” phones, analysts said.可知,这种手机会吸引目前想买便宜的性能手机的人。故选C。

2. 细节理解题。从文中第五段Feature phones are highly popular in the developing world as a halfway point between “dumb” phones --- just voice calls and other basic functions --- and fully-developed smart phones.性能手机高度受欢迎,是在无声音手机——仅仅有语音通话和别的基本功能——和全发达是智能手机之间的一个转折点。可知选C。

3.Mozilla公司的the $25 smart phone 会成为最好的卖家,文章提到此类便宜智能手机会面临来自更大,更流行品牌的激烈竞争,故不B正确。D项,with more announcements of this kind expected over the course of the next couple of days at the Mobile World Congress in Barcelona.这种很受期待的便宜智能手机,有许多公司都会公布。故D不正确。故C项正确,故选C。

4. 细节分析题。从文中最后一段的But analyst Carolina Milanesi, from Kantar World panel, said it should not be seen as a competitor., Carolina Milanesi,认为便宜的智能手机不应该被视作一个竞争者。故选D。

考点:考察科普说明类阅读

练习册系列答案
相关题目

Why do men die earlier than women? The latest research makes it known that the reason could be that men’s hearts go into rapid decline when they reach middle age.

The largest study of the effects of ageing on the heart has found that women’s longevity may be linked to the fact that their hearts do not lose their pumping power with age.

“We have found that the power of the male heart falls by 20-25 percent between 18 and 70 years of age,” said the head of the study, David Goldspink of Liverpool John Moores University in the UK. “Within the heart there are millions of cells that enable it to beat. Between the age of 20 and 70, one-third of those cells die and are not replaced in men,” said Goldspink. “This is part of the ageing process.”

What surprises scientists is that the female heart sees very little loss of these cells. A healthy 70-year-old woman’s heart could perform almost as well as a 20-year-old one’s.

“This gender difference might just explain why women live longer than men,” said Goldspink. They studied more than 250 healthy men and women between the ages of 18 and 80, focusing on healthy persons to remove the confusing influence of disease.

“The team has yet to find why ageing takes a greater loss on the male heart,” said Goldspink. The good news is that men can improve the health of their heart with regular exercise. Goldspink stressed that women also need regular exercise to prevent their leg muscles becoming smaller and weaker as they age.

1.The underlined word “longevity” in the second paragraph probably refers to “________”.

A. health B. long life C. ageing D. effect

2.The text mainly talks about ________.

A. men’s heart cells B. women’s ageing process

C. the gender difference D. hearts and long life

3.According to the text, the UK scientists have known that ________.

A. women have more cells than men when they are born

B. women can replace the cells that enable the heart to beat

C. the female heart loses few of the cells with age

D. women never lose their pumping power with age

4.If you want to live longer, you should ________.

A. enable your heart to beat much faster

B. find out the reason for ageing

C. exercise regularly to keep your heart healthy

D. prevent your cells from being lost

5.We can know from the passage that ________.

A. the rea son why ageing takes a greater loss on the male heart has been found out

B. scientists are on the way to finding out why the male heart loses more o f the cells

C. the team has done something to prevent the male from suffering the greater loss

D. women over 70 could lose more heart cells than those at the age of 20

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网