题目内容

Happiness through Honorable Actions

Do you want to live with a strong sense of peacefulness, happiness, goodness, and self-respect? The collection of happiness actions broadly categorized as “honor” help you create this life of good feelings.

Here is an example to show how honorable actions create happiness.

Say a store clerk fails to charge us for an item. If we keep silent, and profit from the clerk’s mistake, we would drive home with a sense of mean excitement. Later we might tell our family or friends about our good fortune. On the other hand, if we tell the clerk about the uncharged item, the clerk would be grateful and thank us for our honesty. We would leave the store with a quiet sense of honor that we might never share with another soul.

Then, what is it to do with our sense of happiness?

In the first case, where we don’t tell the clerk, a couple of things would happen. Deep down inside we would know ourselves as a type of thief. In the process, we would lose some peace of mind and self-respect. We would also demonstrate(证明) that we cannot be trusted, since we advertise our dishonor by telling our family and friends. We damage our own reputations(名誉) by telling others. On the contrary, bringing the error to the clerk’s attention causes different things to happen. Immediately the clerk knows us to be honorable. Upon leaving the store, we feel honorable and our self-respect is increased. Whenever we take honorable action we gain the deep internal rewards of goodness and a sense of nobility.

There is a beautiful positive cycle that is created by living a life of honorable actions. Honorable thoughts lead to honorable actions. Honorable actions lead us to a happier existence. And it’s easy to think and act honorably again when we’re happy. While the positive cycle can be difficult to start, once it’s started, it’s easy to continue. Keeping on doing good deeds brings us peace of mind, which is important for our happiness.

1.According to the passage, the honorable action in the example brings us our ______.

A. self-respect B. Financial(经济的) rewards

C. advertising ability D. friendly relationship

2.The author thinks that keeping silent about the uncharged item is equal to ______.

A. lying B. stealing C. cheating D. advertising

3.The underlined phrase “bringing the error to the clerk’s attention” means ______.

A. offering advice to the clerk B. telling the truth to the clerk

C. asking the clerk to be more attentive D. reminding the clerk of the charged item

4.How does the positive cycle work according to the author?

1.A

2.B

3.B

4.C

【解析】

试题分析:文章主要讲的是可敬的行为会带给人们快乐。可敬的想法能够促使人们做出令人敬佩的行为,这样的行为能够让人们感到更加快乐。人们如果感到快乐,他们就会更容易这样想和做事情。

1.Upon leaving the store, we feel honorable and our self-respect is increased.”可知,令人尊敬的行为能够增强我们的自尊心,故选A。

2.Deep down inside we would know ourselves as a type of thief.”可知,作者认为对未收费的商品保持沉默相当于盗窃,故选B。

3.On the contrary”可知,这里说的是相反的情况,即把实情告诉店员,故选B。

4.Honorable thoughts lead to honorable actions. Honorable actions lead us to a happier existence. And it’s easy to think and act honorably again when we’re happy.”可知,可敬的想法导致可敬的行为,这样的行为会让我们变得更开心,当我们感到开心时,我们会更容易这样思考和行动,故选C。

考点:社会类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

语法填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

1.We are ________________ (delight) you’re coming to work with us.

2.First we’ll put you as an ________________ (assist) to an experienced journalist. Later you can cover a story and submit the article yourself.

3.They must use research to inform themselves _____________ the missing part of the story.

4.Unfortunately he was bitten by a ___________ snake while working in the field. (poison)

5.Wow! It’s so messy. Please make everything ___________ place.

6.If I ________________ (be) ten years younger, I would accept the offer and do the job.

7.If I _____________ (leave) a little earlier, I would have caught the train. Now, I have to take a taxi.

8.Only then ___________ I begin my work on designing a new bridge.

【小题】9Not only ____________ she good at English, but also she is good at maths.

9.The woman felt that her life was ______________ (aim) after her children left home.

10.Please take all your personal _________________ (possess) with you when leaving the bus.

11.The rain was very heavy and ____________________ (consequent) the land was flooded.

12.But it was ________________ (evidence) that ideas were changing in the 13th century when painters like Giotto di Bondone began to paint religious scenes in a more realistic way.

13.Frick has a __________________ (prefer) for pre-twentieth century Western paintings, and these are well-represented in this excellent collection.

14.Although the future may be difficult for you, whenever you need ______________ (warm) and love, remember I’ll give it to you.

On Sept 18, they arrived before polling stations even opened, dressed in school uniforms, with book bags over their shoulders—and, for the first time in British history, ballot (选票) cards in hands.

More than 109,000 Scottish teenagers aged 16 to 17 took part in the Scottish independence referendum (公民投票), in which Scotland eventually decided not to become independent.

The age group only made up a small part of the 4.29 million total voters, but they have “demonstrated how the youngest voters can be some of the most enthusiastic in a mature democracy”, commented The Associated Press. Casting their ballots, they were “proud and passionate” to help their nation decide whether to break away from the UK after 307 years in union.

“You feel like you’ve got a say, because it is going to be you. You are going to decide what it is like when you’re older,” 16-year-old Erin Cheshire in Glasgow, who voted “yes”, told The Wall Street Journal.

At age 16, Scottish residents are allowed to join the military, get married, and work. Eighteen is the legal drinking age, as well as the UK’s voting age. But in 2013, Scottish law was changed to allow 16- and 17-year-olds in Scotland to vote in the referendum. The government pushed for the change because “younger voters are more likely to vote with their hearts, not their heads—and embrace fundamental change by voting for the pro-independence Yes Scotland campaign”, NBC News said.

But when the decision was handed down, some worried that high school students might not be as informed as adult voters. However, many experts said that assumption was wrong.

Professor Jan Eichhorn of the University of Edinburgh insisted that Scottish teenagers were as likely to read newspaper articles and campaign materials as their parents. They would simply get these resources through social media.

“There’s no evidence to suggest that they’re less capable than adults of voting, from a research point of view,” Eichhorn told NPR.

Scotland’s move to let younger teenagers vote in the referendum has led to a discussion about whether the voting age ought to be lowered to 16, both in the UK and the US.

“By 16, most people have about as stable an ideology (思想意识) as they are going to get,” Professor Jason Brennan of Georgetown University wrote for CNN, arguing that the US should also think about allowing younger US citizens to vote.

1. The Scottish independence referendum was held on Sept. 18 ______.

A. to encourage youngsters to be concerned with politics

B. to lower the minimum voting age to 16 for the referendum

C. to elect who would be the new leader of Scotland

D. to decide whether Scotland would become independent from the UK

2. According to the passage, we can learn ______.

A.It is possible for the USA to lower the voting age to 16 in the future.

B.Scotland gained its independence from the UK eventually.

C.All the people in Scotland thought highly of the government’s decision to lower the voting age to 16.

D.Scottish teenagers aged 16 are allowed to join the military, get married, work and drink alcohol now.

3.What doe the underlined word “embrace” (in para.5) probably mean?

A. Approve of B. Object to

C. Know about D. Admit to

4.What is Jan Eichhorn’s opinion of the Scottish teenagers aged 16 to 17?

A.They are too enthusiastic to make informed decisions.

B.They make no difference to the voting result.

C.They are as informed and capable as adults of voting.

D.They are unwilling to be involved in the decision of the country’s future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网