题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
Sleep is something we all do. But some people need to sleep more than others. Babies sleep most of the time. Children in school sleep about ten to twelve hours a night. Most adults sleep only seven or eight hours.All parts of our bodies have to rest after they work.. Our arms need a rest after we lift heavy thing, When we run fast, our legs work hard. They get tired. We have to rest them. Our brains workhard, too. We can sit quite still and rest our arms andlegs. But our brains aren’t resting. They go right on thinking as long as weare awake.
Our brains slow down a bit when we sleep and dream. Instead of thinking wide-awake thoughts, our brains make up dreams. Some dreams are very pleasing. Some are not. Most of thetime we forget them when we wake up.
Scientists have tried to find out what would happen if people were not allowed to sleep. They asked some people not to go to bed. The people stayed up all night and all the next day. They stayed up the next night too,and the day after. They played games, but they made mistakes. They forgot things. The people grew rude and mean. They became angry with their friends. Finally they were too tired to stand up. When they sat down, they fell asleep.
Scientists have found that if people are not allowed to sleep and to dream, they act in an unusual way.But we do know that we need it to stay well. So tonight have a goodsleep. Lie down under the covers. Shut your eyes. Let your thoughts wander.Soon you’ll stop thinking. You'll be asleep.
A. It was hard for their tired brains to work.
B. When we are awake, they help us pay attention to the worldaround us
C. But babies, children, and adults----all of us need to haveour sleep
D. Good sleep helps to improve one’s memory
E. No one knows why sleep is so good for us
F. But even as we sleep our brains are doing some work
G. Of course you will have a good sleep
【答案】C;B;F;A;E
【解析】本文属于说明文阅读,介绍了为什么睡眠对人类如此重要的原因。
①C 根据横线前三句Babiessleep most of the time. Children in school sleep about ten to twelve hours anight. Most adults sleep only seven or eight hours. 可知婴儿、儿童和成年人睡眠的时间都不一样。尽管他们的睡眠时间不同,但他们都需要睡眠。故C项正确。
②B 根据横线前句Ourbrains work hard, too. 可知我们的大脑很努力。可知本句在介绍大脑的作用。故B项“When we are awake, they help us payattention to the world around us.当我们醒着的时候,他们帮助我们注意周围的世界”与前面一句相一致。故B正确。
③F 根据横线前句Ourbrains slow down a bit when we sleep and dream.当我们睡觉做梦的时候,我们的大脑减慢了一点速度,但是仍然在工作。也就是说当我们睡觉的时候,我们的大脑也在做同样的事情。横线后一句Insteadof thinking wide-awake thoughts, our brains make up dreams说明在睡觉的时候我们的大脑仍在工作。故F项正确。
④A 根据本段前半段内容可知如果我们让人连续工作不睡觉的时候,人们就会犯错。因为疲惫的大脑很难一直在工作。横线后句也说明疲惫的大脑对我们的生活会产生不好的影响。所以A项“It was hard for their tired brains towork.”与本段中心思想一致。
⑤E 根据横线后句But we do know that we need it to stay well.我们确实知道我们需要大脑保持良好状态。句首的but说明前面一句表示与本句相反的意思,故E项“Noone knows why sleep is so good for us没有人知道为什么睡眠对我们有好处。”与上下文一致。