题目内容
| Take Actions for a Better World: Volunteers Needed Six months’ preparation in Denmark: Africa studies, team work combined with social work with risk group teenagers. Six months’ community work in Malawi in People to People Projects: Child Aid, HIV/AIDS. Fights and Teacher Training. Qualification(条件):18 years, hard working and social engagement. Please contact us by e-mail: takeaction@betterworld.com |
| International Summer Job Hi, I’m ESL student in China. I’m 20, quiet and polite, and I speak reasonable English. I’m looking for a summer job in an English-speaking country. I can teach Chinese or do house and garden work and cook Chinese dishes. Can anybody offer me a job? I don't need to earn much, just enough in 2 months (July-August) to pay my return ticket to China. My goal is to improve my English and see a bit more of the world. My email is: ram3462@hotmail.com |
| Part-time Work with Exchange Students YOUTH International is a non-profit high school foreign exchange students organization. We welcome teenagers from over 80 countries worldwide and provide host families. The Community Representative is a part-time position designed for people with a strong desire to do something rewarding (回报) in the community and earn some extra money. Applicants(申请人) best suited for this work should enjoy teenagers, have a strong interest in cross-culture communication, and feel comfortable networking. Full training and support will be provided through branch offices throughout the U.S. Positions available in most states. If interested, please email staff@youth.org or call 888-123-9872. |
| Call for Native Speaker of English I am looking for native speakers of English to join in an experiment. This experiment is carried out over the Internet. You don't need any specific knowledge other than understanding and speaking English at a native level. The first task will take you around 15 minutes. After this task, you can decide whether you want to continue the experiment. The task involves reading texts and designing questions and answers. If you are willing to help me, then please email me: club3564@hotmail.com |
- 1.
Who is suitable to work as a Community Representative in YOUTH International?
- A.One who wants to earn some pocket money in the program
- B.One who hopes to take action in fighting against diseases
- C.One who has a strong desire to improve his or her English
- D.One who enjoys working with teenagers from different countries
- A.
- 2.
Where will Jack, a volunteer, receive the training before he is sent to work in Malawi?
- A.In some local offices in the U.S
- B.In an ESL organization in China
- C.In a preparation program in Denmark
- D.In an exchange student center in Africa
- A.
- 3.
If Mrs. Black in the U.S. hopes to learn some Chinese at home, she may contact ___
- A.takeaction@betterworld.com
- B.ram3462@hotmail.com
- C.club3864@hotmail.com
- D.staff@youth.org
- A.
- 4.
What are volunteers for an experiment over the Internet supposed to do?
- A.To interview people online
- B.To do some housework
- C.To offer advice on Child Aid
- D.To provide language exercises
- A.
试题分析:这是一篇应用文,是发布的几份海报,分别涉及到志愿者招募,找暑期工作,交流学生的兼职工作以及英语是母语的人。
1. D细节理解题。Applicants(申请人) best suited for this work should enjoy teenagers, have a strong interest in cross-culture communication, and feel comfortable networking.句意为:最合适这份工作的人应该喜欢青少年,有强烈的文化交流欲望。故答案应为D,喜欢和来自于不同国家的青少年相处。
2.C细节理解题。Six months’ preparation in Denmark: Africa studies, team work combined with social work with risk group teenagers.在丹麦有六个月的准备工作,主要涉及非洲研究,团队合作等故答案应为C。
3.B细节理解题。 I speak reasonable English. I’m looking for a summer job in an English-speaking country. I can teach Chinese or do house and garden work and cook Chinese dishes.句意为:我能够讲英语,我正在说英语的国家找一份暑期工作,我可以教中文,做家务和做中国餐。所以Mrs.Black可以雇佣这个学生在家里学汉语,故答案应为B。
4.D段落理解题。The task involves reading texts and designing questions and answers. You don't need any specific knowledge other than understanding and speaking English at a native level. 句意为:这个任务涉及到读文章,设计问题和回答。你不需要任何特殊的知识仅仅是理解和相当于本土水平的英语就可以了。故答案应为D。去提供英语训练。
【考点】考查应用文类文章的阅读理解。
A company advertised in the newspaper for a sales position. Details of the requirements, salary and benefits were given. It was also clearly stated that applicants needed to take an aptitude test (能力倾向测试) and an interview. However, looking at the whole advertisement, one could not find any contact information of the company.
Most interested applicants thought that it was the company’s HR department’s carelessness or a printing error. They therefore waited patiently for the newspaper to publish an amendment(订正). But instead of waiting for the newspaper to publish the company details, another three applicants took the initiative(主动性) to find out the company’s contact information themselves.
Tim did a search on the Internet. By typing the company’s name, he easily obtained all the information including its contact number. Lisa called up the local telephone number search service and found out the company’s office number. She called up the office and got the required contact information. Donna put in a greater effort in her search. She remembered seeing a poster by the same company in the city so she drove all the way down and made a few rounds to search for it. She finally found it together with the company’s contact information.
Three days after that advertisement was published in the newspaper, most interested applicants were still waiting eagerly for an amendment. On the other hand, the application letters and resumes of Tim, Lisa and Donna had already reached the hands of the company’s HR manager. They were then called up for an interview. During the interview, all went well and immediately they were hired. The three of them were a little surprised at how fast things went on. They were expecting for an aptitude test as stated in the advertisement. The HR director answered them, smiling, “Our test is hidden in the advertisement itself. To be a good salesperson in this age, he or she has to be broad-minded and very importantly, does not follow rigid (死板的) steps or rules. You are all clever. In a short time, you’ve managed to find ways of contacting us. It shows clearly that you have passed the test with flying colors!”
The fools sit around waiting for their chances whereas the wise actively take actions with great initiative.
1.According to the passage the company wanted to test the applicants’ ______.
|
A.sales skills |
B.carefulness |
C.attitude |
D.initiative |
2. Whose search skill is the easiest of all?
|
A.Tim’s. |
B.Lisa’s. |
C.Donna’s. |
D.None. |
3.What can we infer from the passage?
|
A.The HR manager of the company made a mistake. |
|
B.The company meant to omit (遗漏) its contact information. |
|
C.The HR manager of the company was unfit for his / her job. |
|
D.A printing error occurred in the advertisement in the newspaper. |
4.Which of the statements is NOT correct according to the passage?
|
A.Many applicants thought the company made a mistake. |
|
B.The advertisement was very special to many applicants. |
|
C.Whoever found the company’s contact information didn’t need to have an interview. |
|
D.The company needed broad-minded and clever salespersons. |
5.The writer wants to tell us through this passage that ______.
|
A.no contact information seen in an advertisement might not be the company’s mistake |
|
B.applicants should be careful not to be fooled by the company’s advertisement |
|
C.opportunity always belongs to whoever is active and broad-minded |
|
D.there are many successful chances to be found in this age |