题目内容
阅读下面短文,从每题所给的四个选项中选出最佳答案.
Lillian Hanson, a college student, expects to graduate in about two years. What makes Mrs Hanson different from her classmates is her age--73 years. She has been studying at college, a few courses at a time, for 27 years.
When Lillian Hanson graduated from high school, she went to the bank to borrow money for further education. The banker gave her no encouragement. He didn't think that a country girl should borrow money to go to college. He thought she should be at home doing work in the house or around the farm. So Lillian Hanson went home and raised a family of nine children instead of going to college.
Mrs Hanson never forgot her dream of getting a higher education. When her children grew up, she tried again.
She finds it is the hardest part of going back to school at her age to be sitting in class for long periods of time. Because she is not as quick as she used to be. Mrs Hanson often gets up and walks around between classes to keep from getting stiff (不灵活的). At the beginning of a course in using the computer, the other students all stood up to give her a warm welcome when she introduced herself and explained why she was there and what her aims were.
(1)Which of the following is the best title for the passage?
[ ]
A.An Unusual Student.
B.A Kind-hearted Mother.
C.A Cruel Banker.
D.A Strange Woman.
(2)What was the difference between Mrs Hanson and her classmates?
[ ]
A.She worked hard at her lessons.
B.She was much older.
C.She was a country girl.
D.She was eager to graduate from college.
(3)Why couldn't Mrs Hanson go to college soon after she graduated from high school?
[ ]
A.Because she had got married.
B.Because she wanted to teach herself.
C.Because she was a country girl.
D.Because she wasn't rich enough.
(4)In Which order did Mrs Hanson do the following things?
[ ]
A.She had her 73rd birthday.
B.She finished high school.
C.She began her studies at college.
D.She went to the bank to borrow money.
e. She got married and gave birth to nine children.
(5)The writer wrote the passage in order to show us that ________.
[ ]
A.a friend in need is a friend indeed
B.one is never too old to learn
C.Lillian Hanson was a great mother
D.Lillian Hanson realized the importance of education
解析:
|
(1) 这是一道主旨大意题.全文叙述了Mrs. Hanson的求学经历,Mrs Hanson克服了家庭、社会、年龄等困难实现了不寻常的大学梦,A是最佳选项. (2) 这是一道语义转换题.短文第一段中what makes Mrs. Hanson different from her classmates is her age--73 years.和B项she was much old表达的是相同的意思,故答案选B. (3) 这是一道细节题.短文第二段when Lillian Hanson graduated from high school,she went to the bank to borrow money for further education.说明她中学毕业后之所以不能立即上大学是因为她不够富,答案为D. (4) 这是一道排列顺序题,通读全文可知,Mrs Hanson做事的顺序是:中学毕业--借钱无望--结婚生子--圆大学梦--73岁生日.答案has saved thousands,possibly millions,of lives worldwide.可推断出C为最佳选项. (5) B. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||