题目内容
阅读下面短文,掌握其大意,然后从11~30各题所给四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项.
Alex felt restless. Along with his sister Rosita and his friend Hugo, Alex had been waiting in the cave for nearly three hours 1 either an attack from the returning robbers or the 2 of a rescue party, but nothing had happened. He and Rosita had some 3 and a sleep, and now it was Hugo's turn to sleep after his meal. Rosita was 4 in the entrance to the cave keeping watch on the valley below. Alex threw himself down beside her.
“I do hope Ruark is all right,”she said, her eyes on the view outside.“I keep hoping I will 5 him somewhere.”
“I'm sure he's okay,”answered Alex.“I'm pretty 6 the enemy thought it was a ground 7 Anyway, they were too busy rushing to 8 in their jeep to 9 time firing at a condor(神鹰). I'm not worried about him. What I am worrying about, though, are the words on that 10 that was tied to Ruark's leg. I keep saying the words to myself.
What about the cave? There's a two-meter hole at the back of it. No one will find it. There are so many caves...
The money they stole is hidden somewhere out there and I should hate them to come back and 11 it from under our noses.”
“Well,” replied his sister,“you 12 what the man said. There are so many caves. At a 13 , I can see about two hundred of them dotted around. It could take a week to 14 in them all.”
“Yes. It's a 15 hiding place, but I think we have one clue(线索) that might help us. Ruark was perched(落) somewhere 16 enough for the tape to pick up their 17 . He was probably situated just above the entrance. Condors are not 18 tiny birds so he may have been on a shelf or an overhanging rock 19 enough to take his big feet and body.”Alex 20 closed his eyes against the strong light outside and tried to examine the opposite side of the valley.
(1)
[ ]
(2)
[ ]
(3)
[ ]
(4)
[ ]
(5)
[ ]
(6)
[ ]
(7)
[ ]
(8)
[ ]
(9)
[ ]
(10)
[ ]
(11)
[ ]
(12)
[ ]
(13)
[ ]
(14)
[ ]
(15)
[ ]
(16)
[ ]
(17)
[ ]
(18)
[ ]
(19)
[ ]
(20)
[ ]
解析:
|
(1) C 根据上半句“Alex had been waiting in the cave for nearly three hours”可推断该空填“expecting(期望)”. (2) D “the arrival of a rescue party”指期待“援救队的到来”. (3) B 其他三项表示“吃……”都不能用动词“have”.所以只能选food. (4) A 根据上下文的意思,可推断 Rosita 躺在洞穴的入口处. (5) A 我一直希望我会在某个地方看到他. (6) C “I'm pretty certain...”表示“我十分肯定……”,根据上下文的意思,此处填 certain 最合适. (7) B 根据上下文的意思,此处应填 attack. (8) C 此处考查动词词组的用法,比较选项“get away”(逃脱),get down(从……下来),get through(到达,通过),get back(回来,恢复),可知 C项最合适. (9) A 根据上下文的意思,此处是选 waste time(浪费时间). (10) D 从“are the words on that________ that was tied to Ruark's leg”可推断出. (11) D “take it from...”意思是“从哪里把它带走”. (12) A 根据上下文,可推断本句应是“你听那个人说的”. (13) B 根据上句“There are so many caves”可判断此处应填guess. (14) C look in是“顺便过访,看望”的意思,根据上下文,应选C. (15) C 根据上一段所作的描述,可推断出此处应填 clever. (16) B 此处应填 near,作 somewhere 的定语. (17) C 根据前半句“enough for the tape to pick up their ________”可知此处应填“声音”(voices). (18) A 根据上下文的意思可知此处应选A. (19) D large enough to...作an overhanging rock 的定语. (20) C 因为外面的光线太强,所以他半闭着眼睛. |