题目内容
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
A Massive rescue operation was launched tonight after 23 people became trapped in rising tides at Morecambe Bay,England.Rescuers took one of the group to hospital,suffering from hypothermia,soon after the coastguard was called to the incident in the sea off Hest Bank just after 9∶10Pm.A coastguard spokesman said numbers of other survivors were later located in the more northern area of the Bay at Arnsied.
Those still missing in the treacherous waters remain at“serious risk of drowning”,said a Ministry of Defence spokesman .The group,all believed to be Chinese,were thought to have been out collecting cockles(鸟虾壳)when they became trapped,possibly by mud.An interpreter is thought to have been sent to the scene to assist with the rescue operation.Ric Philips,from RAF Kinloss,which has been involved in the rescue attempt,said:“There were 23 Chinese people who we understand were actually cackling at a place called Hest Bank when they were cut off by the tide.”Mr Philips said the weather was not too difficult for the rescue but the darkness was causing a problem.“The problem is that it's dark and we're searching for these people.”
Obviously,the tide went fairly rapidly from waist level on these people up to their necks.“They are now floating around so the difficulty is going to be locating them in the dark.”Walkers go past the pretty village of Hest Bank as part of a popular trek across the sands of Morecambe Bay.However,they are warned that there are many dangers to avoid such as quick sand,and that the journey should only be taken at certain times during low tide.
1.A group of Chinese people were trapped at More cambe Bay because of the________.
[ ]
2.The rescue operation was very difficult for the reason of________.
[ ]
3.Those still missing in the treacherous waters face the danger of________.
[ ]
A.drowning in the rising water
B.not noticing
C.freezing cold
D.cutting off by the tide
4.Actually,the Morecambe Bay is________.
[ ]
A.very safe to Visitors all the times
B.Very hard to walk on its quick sand
C.very dangerous sometimes
D.Very dangerous all the times
解析:
|
由最后一段第一行可知。 由第二段最后两行可知。 海水突然上涨到失踪者们的脖子处,天很黑,非常不利于搜索队员们寻找,因此,这些失踪者面临着被上涨的海水淹没的危险。 文章最后一段最后三行告诉我们,人们喜爱在Morecambe Bay散步,但要注意流沙;在涨潮时不能去那儿;只能选择落潮的时间,因此,C项是正确的。 |