题目内容
Housing reform (改革) is considered as tied 1 China's economic reform. It is 2 by selling of housing and 3 rents. It intends to 4 statefunded housing into commercialization (商品化) 5 privatization (私有化) of housing. This transformation (改观) has brought some benefical 6 on society.
One major benefit is that it has greatly relieved (减轻) housing 7 which have long been a headache of the government. As city-dwellers are 8 to invest (投资) in and buy their 9 houses, the state's financial burden is resolved, and the housing construction is 10 up. Then the money collected from house 11 can be further used as investments to build 12 residential dwellings. 13 a result, many people have not 14 obtained their own houses, but also had 15 spacious (宽敞的) rooms.
However, there exist some 16 on housing reform. Some people complain that they 17 afford to buy a dwelling house if the price is too high. 18 are worried that if they do not purchase one 19 , they will have to pay much more in the future. Anyway, these complaints and worries are surely 20 the consideration of the government.
1.
[ ]
2.
[ ]
3.
[ ]
4.
[ ]
5.
[ ]
6.
[ ]
7.
[ ]
18.
[ ]
19.
[ ]
10.
[ ]
11.
[ ]
12.
[ ]
13.
[ ]
14.
[ ]
15.
[ ]
16.
[ ]
17.
[ ]
18.
[ ]
19.
[ ]
20.
[ ]
解析:
|
1.tied to与……紧密相连. 2.由it与by的关系可知D正确. 3.raising rent表示房租上涨. 4.transform…into把……转变成……. 5.观察前后两个词组的特点,可知为选择关系. 6.由some可知effects正确. 7.由从句的have可知shortages正确. 8.该处就是城市居民(被)政府鼓励……,故B正确. 9.本句意思是城市的居民受政府鼓励;投资给自己买房子. 10.speed up sth.的被动语态为:sth.be sped up.speed up加速. 11.house sales卖房. 12.本文线索:居民楼由少到多,故more正确. 13.as a result结果,因此. 14.not only…but also不但……而且……. 15.由spacious可知,不用比较级,故D正确. 16.改革必然带来问题,由就近原则可知problems(问题). 17.由下文if the price is too high可知cannot正确. 18.由上文some(一些)可知,此空为others(另一些人). 19.只有right now可以表现出他们购房的急切心态. 20.under the consideration of sb.在某人的考虑之中. |