题目内容

7.Nowhere is the place you never want to go.It's not on any departure board,and though some people like to travel so far off the motherland that it looks like Nowhere,most wanderers ultimately long to get somewhere.Yet every now and then-if there's nowhere else you can be and all other options have gone-going nowhere can prove the best adventure around.
Nowhere is entirely uncharted; you've never read a guidebook entry on it or followed others'suggestions on a train ride through its suburbs.Few YouTube videos exist of it.Moreover,it's free from the most dangerous kind of luggage,expectation.Knowing nothing of a place in advance opens us up to a high energy we seldom encounter while walking around Paris or Kyoto with a list of the 10things we want-or,in embarrassing truth,feel we need-to see.
I'll never forget a bright January morning when I landed in San Francisco from Santa Barbara,just in time to see my connecting flight to Osaka take off.I hurried to the nearest airline counter to ask for help,and was told that I would have to wait 24hours,at my own expense,for the next day's flight.An unanticipated delay is exactly what nobody wants on his schedule.The airline didn't answer for fog-related delays,a gate agent declared,and no alternative flights were available.
Millbrae,California,the drive-through town that encircles San Francisco's airport,was a mystery to me.With one of the world's most beautiful cities only 40minutes to the north,and the unofficial center of the world,Silicon Valley,27 miles to the south,Millbrae is known mostly as a place to fly away from,at high speed.
It was a cloudless,warm afternoon as a shuttle bus deposited me in Millbrae.Locals were taking their dogs for walks along the bay while couples wandered hand in hand beside an expanse of blue that,in San Francisco,would have been crowded with people and official"attractions."I checked in to my hotel and registered.
Suddenly I was enjoying a luxury I never allow myself,even on vacation:a whole day free.And as I made my way back to my hotel,lights began to come on in the hills of Millbrae,and I realized I had never seen a sight half so lovely in glamorous,industrial Osaka.Its neighbor Kyoto is attractive,but it attracts 50million visitors a year.
Who knows if I'll ever visit Millbrae again?But I'm confident that Nowhere will slip into my schedule many times more.No place,after all,is uninteresting to the interested eye.Nowhere is so far off the map that its smallest beauties are a discovery.
The Unexpected Joys of a Trip to Nowhere
Passage outlineSupporting details
Introduction to Nowhere●Although many choose to travel beyond the (71)boundaries/borders,they actually hope to get somewhere.
●Getting nowhere can be the best adventure when we are (72)runningout of options.
(73)Benefits/Advantages of Nowhere●You don't have to be (74)dependent/reliant on a guidebook entry or others'advice.
●With limited information of a place and little expectation,we will encounter a (75)rare high energy that doesn't exist when visiting Paris or Kyoto.
The author's experience of getting nowhere●The airline wasn't (76)responsiblefor unexpected delays and there were no alternative flights available.
●He decided to visit the mysterious Millbrae,(77)located/lying between San Francisco and Silicon Valley.
●He (78)failed to enjoy such a luxurious and free time in big cities before.
Conclusion●Though (79)uncertain/unsureabout whether to visit Millbrae again,Nowhere will be included in his schedule.
●Nowhere is entirely uncharted with its beauties to be (80)discovered/explored.

分析 本文是一篇记叙文,讲述了作者探索未知之地的一次经历.相比于旅游景点,探索一个未知的地方更加具有挑战性,我们可以自己选择旅游路线,并且路上的风景都是免费的.

解答 71.boundaries/borders  72.running 73.Benefits/Advantages 74.dependent/reliant  75.rare 76.responsible 77.located/lying 78.failed  79.uncertain/unsure 80.discovered/explored
71.boundaries/borders边界,考查细节理解.  根据"though some people like to travel so far off the motherland that it looks like Nowhere"可知,很多人选择去国外旅行.即:走出国家的边界.故填"boundaries/borders边界".
72.running,考查细节理解.根据"Yet every now and then-if there's nowhere else you can be and all other options have gone-going nowhere can prove the best adventure around"可知,当你把所有选择都用尽,实在想不出要去哪里时,可以选择去一个未知的地方.run out of 用尽,故填"running".
73.Benefits/Advantages 好处,考查细节归纳.根据后面的内容可知,表格该行内容讲述的是无名之地的好处.故填"Benefits/Advantages 好处".
74.dependent/reliant 依赖,考查细节理解.根据"you've never read a guidebook entry on it or followed others'suggestions on a train ride through its suburbs"可知,在一个无名之地,你不再依赖于旅游指南或者导航系统.故填"dependent/reliant 依赖".
75.rare稀有的,考查细节理解.根据"Knowing nothing of a place in advance opens us up to a high energy we seldom encounter"可知,在巴黎或京都,我们会遇见一种罕见的能源.
76.responsible可靠的,考查细节理解.根据"I hurried to the nearest airline counter to ask for help,and was told that I would have to wait 24hours,at my own expense,for the next day's flight"可知,那里的航班并不可靠,飞机的起飞时间不固定,时时都会改变.故填"responsible可靠的".
77.located/lying位于,考查细节理解.根据"Millbrae,California,the drive-through town that encircles San Francisco's airport,was a mystery to me"可知,Millbrae位于旧金山和硅谷之间.
78.failed,failed to 未能,考查细节理解. 根据"Suddenly I was enjoying a luxury I never allow myself,even on vacation:a whole day free"可知,这是作者之前未能享受的免费体验.故填"failed".
79.uncertain/unsure不确定,考查细节理解.根据"Who knows if I'll ever visit Millbrae again?"可知,作者自己也不确定会不会再去一次Millbrae.故填"uncertain/unsure不确定".
80.discovered/explored发现/探索,考查细节理解.根据"Nowhere is so far off the map that its smallest beauties are a discovery"可知,未知的地方正在等着我们去探索.故填"discovered/explored发现/探索".

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关题目
8.Besides summer break,the best time of the year of for most students is spring break.This is a week-long vacation where students can get away from all schoolwork as well as the cold weather.Spring break is usually filled with parties and beaches,but there are many other things you can do.(36)G
Make a plan(37)ESet up a time to sit down with your friends and figure out what everyone wants to do.This will prevent you from worrying about any scheduling problems during spring break.
(38)BSpring break is a great time to make memories with some of your closest friends; however,it can become a bad thing if you go down there with people you are not familiar with.You need to make a list of who you want to spend the week with and stick to the list.Save money.Plan way ahead to start saving money for spring break.When the school term starts,mark down which week is spring break and create a plan to save a certain amount of money before that time.(39)CBe safe.Even though this is not really a part of the fun,it can help you keep the fun.One of the worst things that can happen is that you,or someone you know,gets hurt or in trouble(40)D Nothing can kill a good feeling more than tragedy(悲剧).

A.What is sprig break like?
B.Select good friends to join you
C.This allows you to afford what you want to do
D.Be sure to keep everyone's safety in mind and act responsibly
E.Before thinking about having fun,you have to have a game plan
F.These are just a few of the safety tips needed for a student at school
G.The following will help you have a good time during your spring break.
15.Tips for healthy skinGood skin care and healthy lifestyle choices can help delay the natural aging process and prevent various skin problems.(36)A
◆Don't smoke
Smoking makes your skin look older and contributes to wrinkles.Smoking narrows the tiny blood vessels in the outermost layers of skin,which decreases blood flow.(37)GSmoking also damages the fibers that give your skin strength and elasticity.Besides,the repetitive facial expressions you make when smoking can contribute to wrinkles.
◆Manage stress
Uncontrolled stress can make your skin more sensitive and cause other skin problems.To encourage healthy skin and a healthy state of mind,take steps to manage your stress.Set reasonable limits,cut down on your to-do list and make time to do the things you enjoy.(38)E
◆Have a healthy diet
A healthy diet can help you look and feel your best.(39)FThe association between diet and acne isn't clear,but some research suggests that a diet rich in vitamin C and low in unhealthy fats and processed or refined carbohydrates might promote younger-looking skin.
◆(40)B
One of the most important ways to take care of your skin is to protect it from the sun.A lifetime of sun exposure can cause wrinkles,age spots and other skin problems as well as increase the risk of skin cancer.

A.Get started with these four tips.
B.Protect yourself from the sun
C.Try to stay indoors as often as possible.
D.Don't eat anything that contains fat or oil
E.The results might be more dramatic than you expect.
F.Eat plenty of fruits,vegetables,whole grains and lean proteins.
G.This depletes the skin of oxygen and nutrients that are important to skin health.
16.It was a cold March day in High Point,North California.The girls on the Wesleyan Academy softball were waiting for the next turns at bat during practice,stamping their feet to stay warm.
English-grader Taylor Bisbees shivered(发抖)a little as she watched her teammate Paris White play.
The two didn't know each other well---Taylor had just moved to town a month or so before.
Suddenly,Paris fell to the ground,"Paris's eye rolled back,"Taylor says."She started shaking.I knew it was an emergency."
It certainly was,Paris had suffered a sudden heart failure.Without immediate medical care,Paris would die."Does anyone know CPR?"
CPR is a life-saving technique.To do CPR,you press on the sick person's chest so that blood moves through the body and takes oxygen to organs.Without oxygen the brain is damaging quickly.
Amazingly,Taylor had just taken a CPR course the day before.Still,she hesitated.She didn't think she knew it well enough.But when no one else came forward,Taylor ran to Paris and began doing CPR,"It was scary.I knew it was the difference between life and death,"says Taylor.
Taylor's swift action helped her teammates calm down.One girl called 911.Two more ran to get the school nurse,who brought a defibrillator,an electronic devices(器械)that can shock the heart back into work.Luck stayed with them:Paris's heartbeat returned.
"I know I was really lucky,"Paris say now."Most people don't survive this.My team saved my life."
Experts say Paris is right:For a sudden heart failure,the single best chance for survival is having someone nearby step in and do CPR quickly.
Today,Paris is back on the softball team.Taylor will apply to college soon.She wants to be a nurse."I feel more confident in my actions now,"Taylor says."I know I can act under pressure in a scary situation."

21.What happened to Paris on a March day?B
A.She caught a bad cold.
B.She had a sudden heart problem.
C.She was knocked down by a ball.
D.She shivered terribly during practice.
22.Why does Paris say she was lucky?C
She made a worthy friend.
B.She recovered from shock.
C.She received immediate CPR.
D.She came back on the softball team.
23.Which of the following words can best describe Taylor?B
Enthusiastic and kind.
B.Courageous and calm.
C.Cooperative and generous.
D.Ambitious and professional.
17.I worked from the time when I was four and raised seven children,all of them college graduates.It seemed I'd done everything I'd ever wanted to do in my life,but I had one regret.I was born in 1898,the oldest of five kids.Papa couldn't spare me to go to school,so I worked in the fields with him till l was 21 years old.
Everywhere I went,I learned some hard lessons about what happens to a man who even can't read the alphabet.People cheat you out of wages.They sell you a ticket to one city,take your money and hand you a ticket to somewhere else.By 1928,I'd been wandering for nine years.I met a woman named Elzenia.We fell in love,married and moved to D allas,where I got work fixing roads for the city.WhenA melia,the oldest of our seven children,first went to school,I took my wife aside."Elzenia,"I said."I don't want the kids to know I can't read or write."
In 1938,one day my boss called me in."George,"he said."No one knows those machines like you do.I'd like to promote you."But my thrill and surprise were cut short when he said,"Fill out this application and we'll get you a raise."I couldn't admit the truth.I thanked him and walked out of his office.I did stay right where I was,until I turned 65 and my boss made me retire.But I didn't stop working.For the next 25years,I lived a happy life,but it still seemed to me like something was missing.A young fellow handed me a piece of paper.It's information about adult education classes.People can learn to read and write.Now I'm 98.I thought of my friends and neighbours and what they might think if they found out I couldn't read.After all these years,my secret would be out.But all my life I've wanted to read.It was high time for action.
注意:1.所续写短文的词数应为150左右;
2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语.
Paragraph 1:
The young man drove me to…The young man drove me to a huge building and led me into a spacious classroom,which was crowded with elderly people like me.Through chatting,I learned that they had all been longing to read and write out never had the chance to go to school.As the bell rang,in came the teacher,a woman well past forty.After a warm and brief greeting,we started our lesson.First we learned to read the alphabet and though I made mistakes at times,no one laughed at me.Everyone helped each other with open-hearted enjoyment.
Paragraph 2:
I'm still going to school.I'm still going to school.Though faced with the most challenging event of my life,I'm full of courage and confidence.With the generous help of my teacher,friends and my children,I have made huge progress in study.Now I'm never shy about admitting the truth that once I was not able to read and write at all.Besides,I'm eager to encourage more elderly people to attend the adult education classes,because it's never too late to learn..

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网