题目内容
Of all the sports shoes, Peter bought pair. Then he had some money for socks.
A. a cheaper B. the most wonderful
C. the least expensive D. the dearest
C
【解析】
试题分析:句意:在所有的运动鞋中,Peter买了一双最便宜的。然后还有一些钱买袜子。因为前面是 of all the sports shoes 所以用最高级,由句意可知, 他买了双最便宜的就有钱再去买袜子。所以选the least expensive。
考点:考查形容词比较级和最高级的用法。
Parents whose children show a special interest in a sport feel very difficult to make a decision about their children’s careers.Should they allow their children to train to become top sportsmen and sportswomen? For many children it means starting schoolwork very young.And going out with friends and other interests have to take a second place.It’s very difficult to explain to a young child why he or she has to train five hours a day, even at the weekend, when most of his or her friends are playing.
Another problem is of course money, In many countries money for training is available from government for the very best young sportsmen and sportswomen.If this help can not be given, it means that it is the parents who have to find the time and the money to support their child’s development and sports clothes, transport to competitions, special equipment, etc.All can be expensive.
Many parents are worried that it is dangerous to start serious training in a sport at an early age.Some doctors agree that young muscles may be damaged by training before they are properly developed.Professional trainers, however, believe that it is only by training when young that you can reach the top as successful sports person.It is clear that very few people do reach the top, and both parents and children should be prepared for failure even after many years of training.
1.Where can we most probably find this passage?
|
A.An advertisement. |
B.A diary. |
|
C.A newspaper. |
D.A notice board. |
2.What does the underlined phrase “to take a second place ”in the first paragraph mean?
|
A.to become less important |
|
B.To put it at another place |
|
C.To happen again |
|
D.They are the most important of all the things |
3.Which of the following statements is true according to the passage?
|
A.It’s easy to make a decision when your children want to take up sports. |
|
B.Most of the students may become top sports men after a long period of training. |
|
C.Early training may damage young muscles. |
|
D.It’s not very expensive for parents to support their children’s development in sports. |