题目内容
One fine afternoon I was walking along the Fifth Avenue, when I remembered that it was necessary to buy a pair of socks. I the first sock shop that caught my eye, and , not more than 17, came forward. "What can I do for you, sir?" "I wish to a pair of socks." glowed. "Did you know that you had come into in the world to buy socks?" I had not been that, as my entrance had been accidental. "Come with me,” said the boy happily. He began to down from the shelves box after box.
" , boy, I'm going to buy only one pair!" "I know that, but I want you to see how beautiful these are. Aren't they wonderful?" There was an expression of joy, he were revealing(透露) to me the of his religion. I became far more interested in him than in the socks. "My friend," said I, "if this is the enthusiasm from freshness, and you can keep it up , in ten years you’ll own every sock in the United States."
My amazement at his pride in will be understood by all who read this article. In many shops the customer has to wait for someone to him. When some clerk does notice you, you are made to feel as if you were interrupting him. possibly that very clerk who is now so began his career with enthusiasm. The freshness ; he became a mechanical salesman.
I’ve observed such change in the lives of so many men in so many occupations that I've come to the that the fastest road to failure is to do things mechanically.
1.A. turned into B. broke into C. came across D. met with
2.A. a female clerk B. a boy clerk C. a girl clerk D. an old man
3.A. buy B. find C. see D. have
4.A. His face B. The room C. His eyes D. The fire
5.A. the worst B. the right place C. the wrong D. the best place
6.A. curious about B. aware of C. sensitive to D. attached to
7.A. push B. force C. look D. drag
8.A. Hold up B. Just you wait C. Hold on D. Hang up
9.A. on his face B. to my surprise C. for some reason D. to some degree
10.A. when B. as if C. even if D. while
11.A. beliefs B. stories C. values D. mysteries
12.A. hardly B. only C. no more than D. not merely
13.A. day after day B. day by day C. the other day D. to this day
14.A. passion B. salesmanship C. enthusiasm D. job
15.A. serve on B. care for C. wait upon D. deal with
16.A. accidentally B. occasionally C. finally D. disrespectfully
17.A. Yet B. So C. Then D. For
18.A. enthusiastic B. unconcerned C. different D. responsible
19.A. wore of B. wore on C. wore over D. wore off
20.A. response B. realization C. conclusion D. circumstance
1.A
2.B
3.A
4.C
5.D
6.B
7.D
8.C
9.A
10.B
11.D
12.D
13.A
14.B
15.C
16.C
17.A
18.B
19.D
20.C
【解析】
试题分析:文章主要讲的是对待工作要有热情,不能只是为了图一时的新鲜感。作者进入一家店买袜子,男孩对待工作的热情让作者感到惊讶。作者认为,当新鲜感消失之后,人们在工作上就会变得消极、怠慢。
1.I the first sock shop that caught my eye当发现需要买一双袜子时,作者转向进入了他看到的第一家卖袜子的店,turn有“转向”的意思,turn into在此意为“转向进入......”,故选A。
2.not more than 17”可知,店员的年龄不超过17岁,排除D;根据第一段最后一行“said the boy happily”可知,接待作者的是一个男孩子,故选B。
3.it was necessary to buy a pair of socks”可知,作者想买袜子,故选A。
4.
5.I want you to see how beautiful these are”可知,男孩告诉作者他的店里的袜子是最好的,故选D。
6.as my entrance had been accidental”可知,作者是偶然进入这家店的,作者对这家店并不了解,之前不知道这家店是最好的,故选B。
7.He began to down from the shelves box after box.男孩开始从架子上往下拉装有袜子的盒子,故选D。
8.I'm going to buy only one pair!"”可知,作者是在提醒男孩他只买一双袜子,故选C an expression of joy男孩的脸上带着喜悦的表情,故选A。
9.
10. he were revealing(透露) to me the of his religion男孩似乎在向作者透露宗教中的秘密,故选D。
11.and you can keep it up 保持这份热情”可知,作者的意思是“如果这不只是一时的新鲜感”,故选D。
12.in ten years you’ll own...”可知,作者让男孩一直保持这种热情,十年之后......,这里表示“日复一日地保持热情”,而不是“热情一天天逐渐地增加”,故选A。
13.My amazement at his pride in 作者对男孩在销售中表现出的自豪感而感到惊讶,故选B。
14.In many shops the customer has to wait for someone to him.在许多商店里,顾客能做的只是等着有人来招待他,故选C。
15.When some clerk does notice you, you are made to feel as if you were interrupting him.当顾客最终被注意到时,他会感到似乎是自己打断了那个店员,故选C。
16.began his career with enthusiasm”可知,然而,每个店员都是带着热情开始工作的,前后表示转折,故选A。
17.the customer has to wait for someone to him. When some clerk does notice you...”可知,店员对待顾客很冷漠,没有了当初的热情,故选B。
18.The freshness ; he became a mechanical salesman.当新鲜感逐渐消失,他就会变成一个毫无热情的、呆板的销售员,故选D。
19.作者在很多职业中都发现了这样的现象,以至于他得出这样的结论:机械地做事会最快导致失败。come to a conclusion得出结论,故选C。
考点:故事类短文阅读