题目内容
Stay-at home careers are the preferred way to earn a living for those who like to set their own hours and be their own boss, mothers of young children, and those who like to avoid office politics. There are plenty of opportunities to earn from home. Even if you earn little first, the quality of life should make up for the loss of income. Take a look at the following choices for home-birds:
Online tutoring—You can earn anything from Rs 8,000 to 30,000 a month if you are a qualified teacher with computer and communication skills. The subjects in demand these days are math, English, physics, chemistry and biology. You can either teach part-time (4 hours) or full-time (9 hours).
Freelance writers—You have a good writing skills but don’t have time to work a nine-to-five job? You can still use your skills and earn a good amount of money. Many companies these days require good writers. One can earn up to Rs 8,000 to 50,000.
Online-traders—Earn a lot of money by share trading. Just clear the NCFM (Capital Market) exam and you can start trading. You can bring in Rs 10,000 to 1000,000 per month.
Designers—If you have the creative skills and a creative gift, try becoming a designer. Designers are required in different fields. One can earn nearly Rs 8,000 to 20,000 per month.
1.According to the passage, those who likes stay-at-home careers ________.
A. perhaps can’t earn as much as those working in an office
B. needn’t do anything at home and earns a lot
C. can’t be mothers who have children to look after
D. are often worried about office politics
2. If you want to be an online-trader, you will have to ________.
A. be more than 18 years old
B. pass a kind of exam
C. have good writing skills
D. have creative skills and a creative gift
3.The passage is written mainly to ________.
A. sell products to readers
B. join the author’s company
C. give some advice to readers
D. get help from readers
1.A
2.B
3.C
【解析】
试题分析:现在很多人喜欢在家里工作,为了拥有灵活的时间,避免办公室的规定,这篇文章主要是给读者提一些关于怎么在家里面工作的建议。
1.细节题:从文章第一段的句子:Even if you earn little first, the quality of life should make up for the loss of income.可知喜欢在家里工作的人可能没有在办公室的人挣的钱多,选A
2.细节题:从文章第四段的句子:Online-traders—Earn a lot of money by share trading. Just clear the NCFM (Capital Market) exam and you can start trading.可知如果你想做一个好的网络商人,你的通过一种考试。选B
3.主旨题:从文章的内容和第一段的句子:Take a look at the following choices for home-birds:可知这篇文章主要是给读者提一些关于怎么在家里面工作的建议,选C
考点:考查日常生活类短文
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EVENTS(赛事)
Bicycle tour and race
A bike tour and race will be held on August 26 and 27(Sat. & Sun. ). At
5:30am, the riders will leave Tian'anmen Square and ride the first 35 kilometers as a training leg. Then the next 55 kilometers leg, from Yanjiao to Jixian, will be the first competitive part of the tour. The riders and their bikes will then be taken from Jixian to Changli.
The second racing leg of the tour will be from Changli to the seaside of Nandaibe, covering a distance of 20 kilometers. Saturday night includes the stay at Nandaihe and supper. Sunday morning is free for play at the seaside. At noon all the people and their bikes will be taken back to Beijing.
Cost: 20
0 Yuan Telephone: 4675027
Brazilian footballers
The Brazilian Football Club will play Beijing Guo'an Team at the Workers Stadium on August 26. The club has four national team players. Also coming is 1994 US World Cup star Romario ho has promised to play for at least 45 minutes.
Ticket prices: 60,100,150 Yuan
Time/Date: 4:30 pm,
August 26(Sat.) Telephone: 5012372
Rock climbing
The Third National Rock Climbing Competition will be held on August 26-27 at the Huairou Mountain-climbing Training Base. More than 10 teams from Beijing, Wuhan, Dalian, Jilin and other places will take part in it. A Japanese team will give an exhibition climbing. Free for spectators(观众).
Take a long-distance bus from Dongzhimen to Huairou.
Time/Dates: 9-12
am, August 26 and 27
Telephone: 7143177, 7144850, Wang Zhenghua
【小题1】 If you take part in the bike tour, you will ride for _________.
| A.35 kilometers | B.55 kilometers | C.75 kilometers | D.110 kilometers |
| A.race | B.practice | C.part of the training | D.part of the tour |
| A.A foreign team takes part in it. |
| B.You can watch it without paying. |
| C.You don't have to be a sportsman to take part. |
| D.The bus trip to the place of the competition is free. |
| A.4675027 | B.7143177 | C.5012372 | D.7144850 |