题目内容
California is a land of variety and contrast (对比). Almost every type of physical land feature, sort of arctic ice fields and tropical jungles can be found within its borders. Sharply contrasting types of land are often very close to one another.People 1iving in Bakersfield, for instance, can visit the Pacific Ocean and the coastal plain, the fertile San Joaquin Valley, the arid Mojave Desert, and the high Sierra Nevada, all within an area of about 100 miles. In other areas it is possible to go snow skiing in the morning and surfing in the evening of the same day, without having to travel long distances.
Contrast abounds in California. The highest point in the United States (outside A1aska) is in California, and so is the lowest point (including Alaska) Mount Whitney, l4 494 feet above sea 1evel, which is separated from Death Valley, 282 feet below sea level, by a distance of only 100 miles. The two areas have a difference in an altitude of almost three miles.
California has deep, clear mountain lakes like Lake Tahoe, the deepest in the country, but it also has shallow, salty desert lakes. It has Lake Tulainyo, l2 020 feet above sea level, and the lowest lake in the country, the Salton Sea, 236 feet below sea level. Some of its lakes, like Owens Lake in Death Valley, are not lakes at all: they are dried up lake beds.
In addition to mountains, lakes, valleys, deserts, and plateaus, California has its Pacific coastline, stretching longer than the coastlines of Oregon and Washington combined.
1. Which of the following is the lowest point in the United States?
A. Lake Tulainyo. B. Mojave Desert.
C. Death Valley. D. The Salton Sea.
2. Where is the highest point in the United States located?
A. Lake Tahoe. B. Sierra Nevada.
C. Mount Whitney. D. Alaska.
3. How far away is Death Valley from Mount Whitney?
A. About 3 miles. B. Only 100 miles.
C. 282 feet. D. 14 494 feet.
4. Which of the following is NOT mentioned in the passage as being within an area of about 100 miles of Bakersfield?
A. The Pacific Ocean. B. San Joaquin Valley.
C. Mojave Desert. D. Oregon and Washington.
5. Which statement best demonstrates(表明)that California is a land of variety and contrast?
A. The highest lake in California is Lake Tulainyo.
B. It is possible to go surfing and snow skiing in some parts of California without having to travel long distances.
C. Sierra Nevada, San Joaquin Valley, Mojave Desert and the Pacific Ocean all lie within a radius of about 100 miles.
D. Owens Lake, in Death Valley, is not really a lake at all.
解析:
| 1. 细节题。第三段作者告诉我们,在加利福尼亚,有很多鲜明的对比。其中有(除了阿拉斯加)美国的海拔最高点——Mount Whitney和海拔最低点——Death Valley,两地相距仅为100英里。
2. 细节推断题。根据第三段可以找到答案。 3. 第三自然段倒数第二句已给出。 4. 细节推断题。从第二段可知。 5. 细节判断题。文中第二段告诉我们,住在Bakersfield的人们可以眺望太平洋,浏览沿岸的平原、肥沃的山丘、干燥的沙漠、高耸的山脊,所有这些都位于方圆不到100英里的区域。由此,可判断C选项足以能表明加利福尼亚地形地貌的多样性。
|
提示:
![]()
London, Dec.17 (Xinhua) “Drivers on London Underground trains have started reading out sayings from great thinkers like Mahatma Gandhi , Frindrich Engels, and Albert Einstein in a bid to cheer up passengers ,” officials said. As well as the usual announcements urging passengers to “mind the steps” and warning of delays, the sayings such as “ an ounce ( 盎司) of action is worth a ton of theory” have taken the place of commercial ad in the underground carriages .![]()
New York, Oct.8 (Xinhua) Once as a famous actor, now the governor of California, Arnold Schwarzenegger wants to abandon textbooks in favor of digital ones. He plans to launch this program in August next year when California’s high-school pupils will have access to online math and science text. But some teachers wonder whether his idea of getting rid of textbooks might end up costing more not less, with digital textbook going for $300.![]()
Amsterdam, Nov.30 (Xinhua) A few cups of coffee a day may not only help to put off the disease—dementia(痴呆) but also can treat it, according to Dr. Arendash, who led the research. After giving mice with memory damage water containing caffeine, he found the mice developed better memories and quick thinking. The reason is that caffeine is a safe drug for most people. It easily enters the brain and directly affects the disease process. He suggested people should drink five eight–ounce cups of ordinary coffee, two cups of strong ‘coffee shop’ coffee, 14 cups of tea, or 20 cola drinks to get the same amount of 500 milligrams of caffeine.
【小题1】What’s the purpose of putting up sayings on the underground carriages in London?
| A.to help passengers to kill time. |
| B.to encourage passengers to learn. |
| C.to lift the spirits of passengers. |
| D.to make money as a commercial ad. |
| A.digital textbooks will replace traditional textbooks. |
| B.online math is already available to high-school pupils . |
| C.digital textbooks are convenient to carry anywhere. |
| D.Not all the teachers support their governor’s idea. |
| A.The more coffee you drink, the less chance there will be for dementia. |
| B.Caffeine can make mice become more and more intelligent and energetic. |
| C.Caffeine can affect the process of the disease—dementia and treat it. |
| D.Caffeine is a safe drug for all the people for everyday use so enjoy it. |