题目内容

With the average temperature for January standing at 50 it is no wonder the Russian village of Oymyakon is the coldest permanently inhabited settlement in the world.Known as the“Pole of Cold”the coldest ever temperature recorded in Oymyakon is 71.2 .This is the lowest recorded temperature for any permanently inhabited location on Earth and the lowest temperature recorded in the northern hemisphere(北半球)

IronicallyOymyakon actually means“non?freezing water”due to a nearby hot spring.Most homes in Oymyakon still burn coal and wood for heat and enjoy few modern conveniences.

Nothing grows there so people eat reindeer(驯鹿)meat and horsemeat.A single shop provides the town's bare necessities and the locals work as reindeer?breedershunters and ice?fishermen.

There are few modern conveniences in the village—with many buildings still having outdoor toilets—and most people still burn coal and wood for heat.When coal deliveries are irregularthe power station starts burning wood.If the power ceasesthe town shuts down in about five hoursand the pipes freeze and crack.

Daily problems that come with living in Oymyakon include pen ink freezingglasses freezing to people's faces and batteries losing power.Locals are said to leave their cars running all day for fear of not being able to restart them.Even if there was coverage for mobile phone receptionthe phones themselves would not work in such conditions.

Another problem caused by the frozen temperatures is burying dead bodieswhich can take anything up to three days.The earth must first have thawed(融解)sufficiently in order to dig itso a bonfire is lit for a couple of hours.Hot coals are then pushed to the side and a hole couple of inches deep is dug.The process is repeated for several days until the hole is deep enough to bury the coffin.

Travel companies offer tourists the opportunity to visit the village and sample life in the freezing conditions.

1.From the passage we can infer that people in Oymyakon ________.

Aprefer meat to any other kind of food

Bseldom have fresh vegetables and fruits

Ccan buy anything in the shop

Dmight row a boat to catch fish

2.Which of the following is the first step when burying a dead body?

AThe coffin must be put in place.

BA bonfire has to be lit first.

CHot coals have to be pushed to the side.

DA hole couple of inches deep is dug.

3.Mobile phones would not work in Oymyakon because ________.

Athe batteries are of poor quality

Bthere was no coverage for phone reception

Cbatteries can't be charged in such conditions

Dthe extreme coldness makes the batteries lose power

4.Why do the locals have their cars running all day?

AThey are afraid they can't get the car started.

BThey want to keep warm in the car.

CThey have abundant oil resources.

DThey have little awareness of saving.

 

【答案】

1.B

2.B

3.D

4.A

【解析】俄罗斯的奥伊米亚康村庄一月份的平均气温达到零下50度,是全球最寒冷的永久居住点。

1.考查推理判断。 根据第三段中的“Nothing grows there so people eat reindeer(驯鹿)meat and horsemeat.”可推知,那里的人很少吃到新鲜的蔬菜和水果。

答案 B

2.考查细节理解。根据倒数第二段中的“The earth must first have thawed(融解) sufficiently in order to dig itso a bonfire is lit for a couple of hours.”可知,要先点燃篝火,把土地解冻。

答案 B

3.考查推理判断。根据第五段中的“include pen ink freezingglasses freezing to people's faces and batteries losing power”“Even if there was coverage for mobile phone receptionthe phones themselves would not work in such conditions.”可知,手机在那儿不能用的原因是D项。

答案 D

4.考查细节理解。 根据第五段中的”Locals are said to leave their cars running all day for fear of not being able to restart them.”可知,他们这样做是因为他们害怕不能让车重新启动。

答案 A

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网