题目内容
Studies show that children who eat breakfast do better in school. It doesn’t take much further thought to know that adults will feel better and do better at work as well. Whether you work at home, on the farm, at the office, at school, or on the road, it is not a good idea to have no breakfast.
If we have no breakfast, we are likely to become tired when our brains and bodies run low on fuel (食物). By mid-morning, a lot of us grab a cup of coffee or eat a sugary candy bar to wake up again. This might work for a few minutes, but by lunch time we are hungry. Eating a good breakfast sets the tone for the rest of the day.
Having no breakfast is a popular way to lose weight, but not a smart one. Many people believe that they will lose weight if they have no meals, but that just isn’t true; the body expects to be refueled a few times a day, starting with a healthy breakfast. Eating breakfast is good for losing weight. In fact, people who eat breakfast are more likely to keep a healthy weight.
A healthy breakfast should have some protein (蛋白质) and some fiber (纤维). Protein can come from low fat meats, eggs, or beans. Fiber can be found in whole grains, vegetables and fruits. A good example of a healthy breakfast might be something simple like a hard boiled egg, an orange, and a bowl of whole grain cereal with low fat milk. Stay away from sugary foods and white bread because they are digested (消化) quickly and will leave you hungry and tired in several hours. Protein and fiber will keep you feeling full until lunch time
- 1.
The first paragraph mainly tells us that ______
- A.it is necessary to have a good breakfast every day
- B.many adults are too busy to have breakfast every day
- C.many adults go to work without having breakfast
- D.many children go to school without breakfast
- A.
- 2.
According to the passage, we feel tired at work probably because __
- A.we need to have a cup of coffee
- B.we don’t have a good breakfast
- C.our brains don’t work any longer
- D.we don’t have enough sleep at night
- A.
- 3.
What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?
- A.Having a good breakfast can help you to finish your work
- B.Eating a good breakfast is enough for the whole day
- C.Breakfast is really the most important meal in a day
- D.You will be happier if you have a good breakfast
- A.
- 4.
We can learn from the last paragraph that ______
- A.it is healthy only to have beans and eggs for your breakfast
- B.you mustn’t have meat for your breakfast
- C.you should eat sugary foods if you feel hungry
- D.you should eat something which has protein and fiber for breakfast
- A.
试题分析:文章介绍吃早餐是很必要的。不吃早餐有什么害处,我们应该吃什么样的早餐。
1.主旨题:文章第一段中的Whether you work at home, on the farm, at the office, at school, or on the road, it is not a good idea to have no breakfast.可知吃早餐是很必要的。选A
2.细节题:这一点从文章第二段中的:If we have no breakfast, we are likely to become tired when our brains and bodies run low on fuel (食物).可知没有吃早餐。选B
3.句意理解题:这句话的意思是:早餐是最重要的一顿饭。选C
4.细节题:从最后一段的句子:A healthy breakfast should have some protein (蛋白质) and some fiber (纤维).可知答案是D。
考点:考查健康类短文
点评:文章结构清晰,内容简单,题目设置合理,考查了细节题,推理题和猜词题,要求考生仔细阅读全文,做好相应的标志,以提高阅读的效率和速度,推理题的解答不能流于表面,要深层次的思考,主旨题应该抓住主题句。
Microblogging is a broadcast medium in the form of blogging. A microblog differs from a traditional blog in that its content is typically much smaller, in both actual size and aggregate file size. Microblogs “allow users to exchange small elements of content such as short sentences, individual images, or video links”.
As with traditional blogging, microbloggers post about topics ranging from the simple, such as "what I'm doing right now," to the thematic(主题的), such as "sports cars.” Commercial microblogs also exist, to promote (促进) websites, services and/or products, and to promote collaboration within an organization.
Some microblogging services offer features such as privacy settings, which allow users to control who can read their microblogs, or other ways of publishing rights besides entering the web-based interface.(界面) These may include text messaging, E-mail, or digital audio.
The first microblogs were known as tumblelogs. The term was invented in a blog post on April 12, 2005. However, by 2006 and 2007, the term microblog came into greater usage for such services provided by Tumbler and Twitter. Other leading social networking websites Facebook, MySpace, LinkedIn, and XING also have their own microblogging features, better known as status updates.
Several studies, especially by Harvard Business School have tried to analyze the usage behavior of Microblogging services. Many of these studies show that for services such as Twitter, there is a small group of active users contributing to most of the activity.
Twitter, Facebook and other microblogging services are also becoming a platform for marketing and public relations, with a sharp growth in the number of social media marketers. The Sysomos study shows that this specific group of marketers on Twitter is much more active than general user population, with 15% following more than 2,000 people.
【小题1】Why is a microblog different from a traditional blog?
| A.Because a microblog doesn’t include pictures, but a traditional blog does. |
| B.Because a microblog doesn’t include videos, but a traditional blog does. |
| C.Because a microblog has smaller contents than a traditional blog in actual and total file size. |
| D.Because a microblog can only be written on the cell-phones. |
| A.deciding the readers of the microblogs |
| B.allowing readers to publish their views |
| C.readers’ deleting what a microblog says |
| D.deciding whether readers can enter it |
| A.microbloggers always post about the thematic topics instead of the simple ones |
| B.microblogging has developed so quickly and brought the owners more and more benefits. |
| C.microblogging protects both the owners’ and the readers’ privacy |
| D.the studies by Harvard Business School have analyzed the usage of microblogging services |
When you get in your car, you reach for it. When you're at work, you take a break to have a moment alone with it. When you get into a lift, you play with it.
Cigarette? Cup of coffee? No, it's the third most addictive thing in modem life, the cell phone. And experts say it is becoming more difficult for many people to curb their longing to hug it more tightly than most of their personal relationships.
The costs are becoming more and more evident, and I don't mean just the monthly bill. Dr. Chris Knippers, a counselor at the Betty ford Center in Southern California, reports that the overuse of cell phones has become a social problem not much different from other harmful addictions: a barrier to one-on-one personal contact, and an escape from reality. Sounds extreme, but we' ve all witnessed the evidence: The person at a restaurant who talks on the phone through an entire meal, ignoring his kids around the table; the woman who talks on the phone in the car, ignoring her husband; the teen who texts messages all the way home from school, avoiding contact with kids all around him. Jim Williams, an industrial sociologist based in Massachusetts, notes that cell - phone addiction is part of a set of symptoms in a widening gulf of personal separation. He points to a study by Duke University researchers that found one-quarter of Americans say they have no one to discuss their most important personal business with. Despite the growing use of phones, e - mail and instant messaging, in other words, Williams says studies show that we don't have as many friends as our parents. " Just as more information has led to less wisdom, more acquaintances via the Internet and cell phones have produced fewer friends," he says.
If the cell phone has truly had these effects, it's because it has become very widespread. Consider that in 1987, there were only l million cell phones in use. Today, something like 300 million Americans carry them. They far outnumber wired phones in the United States.
1. From the first two paragraphs, we can know________.
|
A.cell phones have become as addictive as cigarettes |
|
B.cell phone addiction is good for building personal relationships |
|
C.people are longing to have their own cell phones |
|
D.cell phones are the same as cigarettes |
2.Cell phone addiction has caused the following effects EXCEPT________ .
|
A.a barrier to personal contact |
B.fewer friends |
|
C.an escape from reality |
D.a serious illness |
3. The underlined word "curb" in Paragraph 2 means “________. ”
|
A.ignore |
B.control |
C.develop |
D.rescue |
4.The example of a woman talking on the phone in the car supports the idea that________ .
|
A.women Use cell phones more often than men |
|
B.talking on the phone while driving is dangerous |
|
C.cell phones do not necessarily bring people together |
|
D.cell phones make one - on - one personal contact easy |
5.Which of the following is the best title for the passage?
|
A.Cell phones Are the New Cigarettes |
|
B.Cell phones Are Harmful to the Society |
|
C.The New Report about the Cell phone |
|
D.The Disadvantages of the Cell phone |