题目内容
We went to the swimming pool today. I had my first swimming lesson. At first I was very afraid. I hated it when the water went up my nose and into my ears. I kept my eyes closed all 1._____ time.
Slowly, however, I became more confident. The teacher made sure 2.____ would always touch the bottom of the pool with my feet and 3.____ my head was above water. By the end of the lesson I could float on the water for 4.____ least a minute.
I’m glad I’m learning to swim; it can be lots of fun. Soon I hope to be able to dive into the pool 5.____ swim underwater.
1.the
2.I
3.that
4.at
5.and
【解析】
试题分析:本文叙述了作者第一次去上游泳课,起初很害怕,后来在老师的指导下,有了自信,在下课前作者能够在水中漂浮大约一分钟的时间。最后指出作者对于游泳变得很感兴趣了。
1.考查固定短语。这是固定短语all the time一直,始终。
2.考查代词。因为made sure 后是宾语从句,这里缺少从句的主语,根据上文I became more confident可知应是I.
3.考查连词。这里是made sure 后有两个宾语从句,第一个that可以省略,and后的第二个that不能省略,故用that.
4.考查固定短语。at least至少。
5.考查连词。and表示前后是并列关系。
考点:短文填空。
点评:考查了高中要求掌握最基础的知识点,有固定短语、连词、代词等,需要考生有扎实的基础知识,熟悉短文的意思,牢记一些短语及单词的用法。
After 21 years of marriage,my wife wanted me to take another woman,my widowed mother, out to dinner and a movie.Due to the 31 of my work and my three children,I visited her only 32 .That night I called inviting her to go out.Though a bit 33 ,she accepted it happily.
That Friday after work,I drove over to 34 her up.On reaching her house,I noticed that she seemed to be nervous about our 35 .Wearing the dress she had worn to 36 her last wedding anniversary,she smiled like an angel.
We went to a 37 that,although not elegant,was very comfortable.After we sat down,I 38 my eyes and saw Mom sitting there staring at me.A smile was on her lips.“I used to have to 39 the menu when you were smal1,”she said.“Then it’s time you relaxed and let me return the 40 ,”I responded.During the dinner,we had such a 41 conversation-all about each other’s life—that we 42 the movie.When back home, she said, “Pity we didn’t see the film.Yet I’ll go out with you again, but only if you let me 43 you.” I agreed.
A few days later,Mother died of a massive heart attack.It 44 so suddenly that I had no 45 to do anything for her.some time later,I 46 an envelope of a copy of a restaurant receipt from where mother and I had 47 .An attached note said,“I paid this 48 in advance.I wasn‘t sure whether I could be there;but nevertheless,I paid for two—one for you and the other for your wife.You’ll never know 49 that night meant for me.I love you, son.”
At that moment.I understood the importance of giving our loved ones the time they 50 because these things can never be put off till “some other time”.
|
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
7. |
|
|
8. |
|
|
9. |
|
|
10. |
|
|
11. |
|
|
12. |
|
|
13. |
|
|
14. |
|
|
15. |
|
|
16. |
|
|
17. |
|
|
18. |
|
|
19. |
|
|
20. |
|