题目内容

10.Tristan da Cunha,a 38-square-mile island,is the farthest inhabited island in the world,according to the Guinness Book of Records.It is 1,510miles southwest of its nearest neighbor,St.Helena,and 1,950miles west of Africa.Discovered by the Portuguese admiral(葡萄牙海军上将) of the same name in 1506and settled in 1810,the island belongs to Great Britain and has a population of a few hundred.
Coming in a close second-and often wrongly mentioned as the most distant island-is Easter Island,which lies 1,260miles east of its nearest neighbor-Pitcairn Island,and 2,300miles west of South America.The mountainous 64-square-mile island was settled around the 5th century,supposedly,by people who were lost at sea.They had no connection with the outside world for more than a thousand years,giving them plenty of time to build more than 1,000huge stone figures,called moat,for which the island is most famous.
On Easter Sunday,1722,however,settlers from Holland moved in and gave the island its name.Today,2,000people live on the Chilean territory(智利领土).They share one street,a small airport and a few hours of television per day.

21.It can be learned from the text that the island of Tristan da CunhaA.
A.was named after its discoverer
B.got its name from Holland settlers
C.was named by the British government
D.got its name from the Guinness Book of Records
22.Which of the following is most famous for moat?A
A.Easter Island.
B.Pitcairn Island.
C.St.Helena.
D.Tristan da Cunha.
23.Which country does Easter Island belong to?B
A.Britain.  B.Chile.  C.Holland.  D.Portugal.

分析 文章介绍了Tristan da Cunha岛的情况,包括谁发现的,岛名字的由来以及岛上居民的现状.

解答 AAB
21.A 细节题.根据第一段Discovered by the Portuguese admiral(葡萄牙海军上将) of the same name in 1506and 可知,该岛是由葡萄牙海军上将发现的,也以他的名字命名,故答案为A.
22.A 细节题.根据第二段最后一句They had no connection with the…figures,called moat,for which the island is most famous.可知,Easter Island跟外界已经有一千多年不接触,把大量的时间用来建造1000多个石雕像,所以该岛以这些而著名,故答案为A.
23.B 细节题.根据最后一段Today,2,000people live on the Chilean territory(智利领土).They share one street,a small airport and a few hours of television per day可知,如今2000个人生活在智利,所以该岛属于Chile,故答案为B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
19.Study will be easy if you master the right learning method.Here are six tips for you to improve your study.
Pay attention in class
Do you have trouble paying attention in class?Are you sitting next to a loud person?Tell your teacher or parents about any problem that is preventing you from paying attention.
Take good notes
Write down facts that your teacher mentions or writes on the blackboard.Try to use good handwriting so you can read your notes later.It's a good idea to keep your notes organized by subject.
Plan ahead for tests and projects
Waiting until Thursday night to study for Friday's test will make it hard to do your best.One of the best ways to make sure that doesn't happen is to plan ahead.Write down your test dates.You can then plan how much to do after school each day,and how much time to spend on each topic.
Break it up
When there's a lot to study,it can help to break things into several parts.Let's say you have a spelling test on 20words.Instead of thinking about all of the words at once,try breaking them down into five-word groups and work on one or two different groups each night.
Ask for help
You can't study effectively if you don't understand the material.Be sure to ask your teacher for help.If you're at home when the confusion occurs,your mum or dad might be able to help.
Sleep tight
So the test is tomorrow and you've followed your study plan-but suddenly you can't remember anything!Don't panic(恐慌).Your brain needs time to digest (消化) all the information you've given it.Try to get a good night's sleep and you'll be surprised by what comes back to you in the morning.
12.We know from the passage that a loud person isC.
A.a person who makes a lot of noise in public places
B.someone who likes to talk with others in a loud voice
C.a student who likes speaking with others in class
D.a student who always answers questions loudly in class
13.According to the author,which of the following is an effective studying method?C
A.To read all your notes the night before the test.
B.Try to review what you've learned all at once(一下子).
C.Don't try to review everything you have learned all at once.
D.Try to remember everything on the first try.
14.If you don't understand what you have learnt,you canC.
A.read your notes over and over again
B.put aside the material for later review
C.turn to people around you for help      
D.ask your teacher to explain it the next day
15.By saying"Sleep tight",what does the author mean?B
A.Sleep holding your breath deep.
B.Get a good night's sleep.
C.Sleep again after waking up.
D.Go to sleep early every night.
5.Earlier this month,blogger Lisa Henderson announced that she and her husband John had decided not to have Christmas.The family,who lives in Utah,will still put up decorations,but presents from Santa are a no-go this year.
"John and I feel like we are fighting a very hard uphill battle with our kids when it comes to their rights,"Henderson wrote on her blog."It is one of the biggest struggles as a parent these days in middle class America.Our kids have been acting so ungrateful lately…John said,"We shouldn't just celebrate Christmas.And,so that's what we did."
Instead,the Hendersons are putting the money they would have spent on gifts toward service projects in order to teach their three sons the"pleasure of giving."The children will still receive gifts from grandparents and other family members,but this year,she saidtheir letters to Santa will be asking him to find someone who needs presents more than they do.
In an interview with ABC News,11-year-old Caleb Henderson admitted that he and his brothers had been behaving badly."We would hit each other.We were fighting and crying,"he admitted,and Lisa said that when she broke the news to her sons,they cried pretty hard.
But so far,Henderson told Fox News last week,the family is having a sudden turning this into a different kind of gift.They have already held a clothing drive and sent boxes of clothes and candy to a village in the Philippines that was hit hard last year by Typhoon Haiyan.
"The children were excited and kept wanting to give more and more,"she reported on her blog.
Many readers responded positively to Henderson's post.Some sharing their own stories of limiting Christmas in order to teach their children to be charitable(仁慈的) or grateful."As parents you're giving your kids something so much more special than a bunch of gifts on Christmas,"one wrote.
But Henderson received negative follow-ups as well on her blog.Responding to critics,she updated her blog with a statement that reads,in part:
I just wanted to explain a couple of things.First,my kids are in no way hurt for things…They have reacted by making gifts for each other and packing them into each other's stockings stealthily(偷偷地).They are learning exactly what we wanted them to learn,because they are not moving around feeling sorry for themselves.They are thinking of others.
The second thing I wanted to explain is why I wrote this post.Some people seem to think I wrote this for attention.Ummm,the attention you get from posts like this is not good and actually extremely difficult to deal with…The reason I wrote this post is I want to empower parents to feel like it's okay to take a stand…I wanted to share what we are doing,so any parents that feel they are struggling with the same issues in their home can see what others are doing and get ideas for their family.My intention is to help support other parents and to raise amazing kids.

32.The Hendersons decided not to spend Christmas becauseC.
A.their kids could receive presents from their other family members
B.the struggling couple tried to save some money to buy kids gifts
C.they wanted to make their kids understand the pleasure of giving
D.the whole family would go to the disaster areas in the Philippines
33.After joining their parents in doing volunteer services,the Hendersons'kids becameD.
A.selfish and stubborn
B.determined and devoted
C.hopeful and honest
D.grateful and generous
34.The underlined sentence in Paragraph 4can be replaced byB.
A.all the kids let out an excited cry when Santa sent them Christmas presents
B.when Lisa told the kids they didn't spend Christmas,they felt extremely sad
C.the moment Lisa said the Philippines washit by typhoon,they burst into tears
D.when their grandparents didn't send them gifts,the kids couldn't help crying.
35.From the last two paragraphs we can conclude thatA.
A.the writer wants to share his experiences of raising amazing kids
B.educating kids needs regular communication and great patience
C.the writer strongly called on people to care for the unfortunate
D.parents should praise children for their kindness to other people
36.Which of the following can be the best title?A
A.Why These Parents Decided Not To Celebrate Christmas.
B.How Americans Spend A Traditional Christmas Nowadays.
C.A Hard Battle between Kids And Parents At Christmas.
D.What American People Do To Have A Nice Christmas.
2.Woman Uses Daughter's Key to"Steal"CarCharlie Vansant,a college student of Athens,Ohio,who reported that his car was stolen,got a surprise when he learned a woman had mistaken it for her daughte's car and taken it-using her key.
Kate Anderson became an accidental car thief when picking up her daughter's car near an Ohio University building last week.Anderson spotted the Toyota Camry(丰田凯美瑞)and used her daughter's key to unlock the car,start the engine and drive home-without realizing that the car wasn't her daughter's.
When Charlie Vansant leftclass a short time later,he found only an empty parking spot.He first assumed the car had been towed,but when the police couldn't find a record of it,they took a theft(偷窃) report.
The morning after Anderson took the car,her daughter discovered the Camry in the driveway wasn't her.Anderson said she was able to find Vansant's name on paperwork in the glove compartment and look up his phone number on the website for the university.
When Anderson told Charlie the car was in her driveway,"It sounded really suspicious at first,as she wanted to hold the thing for ransom (赎金),"said Vansant.He eventually went to the house with a police officer,where he was reunited with his car.According to the police report,the case was closed"because of mistaken car identity",and Anderson wasn't charged.
Vansant seemed to blame the car company more than the"thief"."Her key fit not only my lock,but my ignition(点火装置)as well-so high-five for Toyota,I guess."he said.
27.What does the underlined word"towed"mean in paragraph 3?C
A.sold    
B.damaged.
C.remove     
D.stolen.
28.Which of the following is NOT true according to the passage?B
A.Mrs.Anderson's daughter discovered the car her mother drove was not hers.
B.Mrs.Anderson stole Charlie's car at the request of her daughter.
C.Charlie had thought he had to give Anderson money to get his car back.
D.Mrs.Anderson used her daughter's key to unlock Charlie's car and drive home.
29.What does Charlie mean by"high-five for Toyota"?D
A.He should thank Toyota for returning his car.
B.He thinks highly of Toyota for producing large quantities of cars.
C.He wants to celebrate with Toyota for getting his car back.
D.He is blaming Toyota for the poor quality of car keys.
30.What is likely to happen next according to the passage?D
A.Mrs.Anderson was charged with stealing a car.
B.Charlie blamed Mrs.Anderson for mistakenly taking his car.
C.The Toyota Company would give Charlie a new car as compensation.
D.Charlie would ask the Toyota Company to give him an explanation.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网