题目内容
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项。
Beijing is determined to build a complete renewable resource recycling network in the years to come so that 30 percent of the trash (废物) in the city can be recycled before 2008.
In accordance with a plan regarding the promotion, standardization and construction of a renewable resource recycling network in the urban districts of Beijing, 1,800 recycling station will be established in the eight urban districts of the city, of which 1,400 will be constructed in 2002 and 2003.
“The plan has been developed jointly by nine departments of the Beijing Municipal Government.”said local sources.
According to the sources, 56 new recycling trucks will be put into operation throughout the eight urban districts this year to replace the former fleet.
To promote the construction of a sound recycling network for renewable resources, Beijing will make efforts to sort trash and transform the practice into a systematic practice in 250 residential quarters. Varying amounts of subsidies, with the highest amounting to 60,000 yuan (about 7,228 US dollars), will be given to residential sectors which effectively implement the trash-sorting practice.
The Beijing Municipal Commission of Commerce will soon draw up a plan to establish markets for the collection and distribution of renewable resource in an effort to overcome the rather confused(混乱的) situation at present.
According to the plan, the city will build ten standardized renewable resource markets.
Statistics show that the urban districts of Beijing currently produce one million tons of trash each year, of which wasted paper accounts for 13.33 percent and waste glass 6.5 percent. Recycled paper is principally used for printing business cards, textbooks and postcards.
1.Beijing is to build a complete renewable resource recycling network so as to ________.
[ ]
A.make preparations for the 2008 Olympics
B.provide jobs fur those people who can't find jobs
C.deal with most of the waste in Beijing
D.replace the former ways to deal with waste
2.Which of the following is NOT true according to the passage?
[ ]
A.Less than 30 percent of the recycling stations will be constructed after 2003.
B.Beijing has eight urban districts at present.
C.To sort waste in residential quarters is good to recycle.
D.If a resident isn't willing to distribute renewable resources, he will be punished seriously.
3.The underlined word“fleet”in Paragraph 4 probably is the name of ________.
[ ]
4.The author wrote the passage to ________.
[ ]
A.tell us Beijing is to build a renewable resource recycling network
B.tell us why Beijing is to build a renewable resource network
C.collect money for the renewable resource recycling network in the years to come in Beijing
D.think highly of what Beijing will do to deal with renewable resources
解析:
|
1.A 提示:由第一段可知。 2.D 提示:由全文可知,文章并没有提到对不遵守垃圾分类人的处罚,所以D项不正确。 3.B 提示:由第4段中的“56辆新的处理废物的卡车将在八个市区投入使用以代替以前的fleet”,可以推断出该词表示“车辆”比较恰当,所以选B项。 4.A 提示:通读全文,可知北京要建立可再利用资源网,以及采取了什么措施,从而可知作者写这篇文章的意图。 |