题目内容
A month went by in this manner , but a month was all I could bear .
The memory of Marguerite accompanied me wherever I went . I had loved that woman --- still loved her --- too much for her suddenly to mean nothing to me . Whatever feelings I might have for her now , I had to see her again . At once .
…
I knew Marguerite . Meeting me so unexpectedly must have thrown her into a state of great confusion . Probably , she had heard of my departure which had set her mind at rest as to the consequences of our sudden parting . But , seeing me back and coming face to face with me , pale as I was , she had sensed that my return had a purpose , and must have wondered what was going to happen .
If , when I saw her again , Marguerite had been unhappy ; if , in taking my revenge (复仇), there had also been some way of helping her , then I might well have forgiven her , and would certainly never have dreamed of doing her any harm . But when I saw her again , she was happy , at least on the surface . Another man had ensured her the luxury (奢侈)in which I had been unable to keep her . She brought shame both to my pride and my love ; she was going to have to pay for what I had suffered .
I could not remain indifferent (冷漠)to what she did now . It followed that the thing that would hurt her most would be exactly for me to show indifference . Indifference , therefore , was the feeling which I now needed to pretend , not only in her presence but in the eyes of others .
I tried to put a smile on my face , and I went to call on Prudence with whom Marguerite was staying .
Prudence saw me to the door , and I returned to my apartment with tears of anger in my eyes and thirst for revenge in my heart and thought only of finding a way to make the poor creature suffer .
1.This passage is most probably _______________ of a love story .
A. the beginning????? B. the introduction?????? C. a summary?????? D. a chapter
2.According to the passage , the hero(男主角)wanted to _____________ .
A. forgive Marguerite because he found her unhappy
B. stop the relationship with Marguerite because he couldn’t keep her in the luxury
C. make up the relationship with Marguerite because he still loved her
D. give Marguerite sufferings because his pride and his love were hurt
3.What kind of feelings did the hero most probably have ?
A. Indifference and love .???????????
B. Indifference and hate .
C. Love and hate .?????????????????
D. Hate and sadness .
4.What would the author most probably write about next ?
A. Why he changed his mind suddenly .
B. How he made up his relationship with Marguerite .
C. How he made Marguerite suffer.
D. Why he wanted Marguerite to pay for what he had suffered .
1.D
2.D
3.C
4.C
【解析】
试题分析:文章讲述男主角在爱情和骄傲被女主角伤害后,决定要对她进行报复,让她尝一尝自己遭受的痛苦。
1.推理题:从文章的内容是写男主角和Marguerite的爱恨纠葛,但是文章没有开头结尾,所以可以推断是一个爱情故事的章节,选 D
2.细节题:从文章第四段的句子:She brought shame both to my pride and my love ; she was going to have to pay for what I had suffered .可知男主角想要给Marguerite 痛苦,因为他的骄傲和爱受到伤害,选D。
3.推理题:从文章第二段的句子:I had loved that woman --- still loved her --- too much for her suddenly to mean nothing to me .可知男主角的感觉是又爱又恨,选C。
4.推理题:从文章最后一段的句子:I returned to my apartment with tears of anger in my eyes and thirst for revenge in my heart and thought only of finding a way to make the poor creature suffer .
可知作者下一步最有可能写是是他怎么让Marguerite痛苦,选C
考点:考查故事类短文
请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。
首先阅读以下学校各社团的介绍。
| A. | Photography Club --- We are looking for artistically inclined students to join our new club. We plan to meet every Tuesday and Thursday evening after school from 6 to 8 pm. Each member must have their own equipment. | |
| B. | Hiking Society --- Members meet every Saturday to discuss their hiking trips and twice a month, we arrange trips to different parts of the province for members to go on breathtaking scenic mountain walks. Get to understand our local geography, keep fit and have fun. | |
| C. | Film Club --- The club is perfect for students who love artistic movies. Every Tuesday and Friday evening we hold a seminar in which a great new movie or a classic film is discussed and reviewed. | |
| D. | Dancing Club --- We are the largest club in the university with over 400 members. Members are invited to dancing practice every Monday evening from 7 pm to 10 pm and we hold dance parties with students from other universities once a month. Perfect way to keep fit and meet new friends. | |
| E. | English Society --- A new group organized by the University English Dept. gives all students on campus a chance to practice and improve their English. We plan to have regular foreign guests come to our weekly meetings every Wednesday evening at 7:30 and we show English language movies that can help you both practice your English and be entertained as well. | |
| F. | Book Club --- Members meet each week to discuss and recommend books to each other. Meetings are lunch times on Fridays. Membership is free. All members qualify for a 20% discount on all books purchased from the Xinhua Book Store. |
阅读以下学生的相关信息。匹配适合他们的社团。
【小题1】Cherry wants to join a club that will keep her fit and active but because she has a part-time job every workday evening she is only available to take part on the weekends.
【小题2】David is a new student at the university, whose major is English literature. He is a little shy so is hoping to join a club that can help him get to know new people and build his confidence.
【小题3】Bonnie is majoring in drama and wants to be a scriptwriter when she graduates. She is interested in discovering new stories that she may one day be able to turn into movies. As her home is far from the university she is only free during the day to take part.
【小题4】Betty is studying film making and one day hopes to become a director. But she thinks her ability to create beautiful visual images is not strong enough so she has recently purchased a camera to help her practice.
【小题5】Jack is a first year geography student who would like to learn more about the geography of the local area. He is also worried about passing the English test that all students must take at the end of their first year of study. He has to return to his home to help his parents every weekend so is only free during weekdays.