题目内容
Many Japanese never take the vacations they should enjoy, but with. the coming of “Golden Week”, series of holidays following one after another in late April and early May, they pour out of the country by tens of thousands. The most popular place they go to is Hawaii, but Hong Kong, Singapore, South Korea and Taiwan are also favored.The typical Japanese abroad, as it is reported, travel for about a week and spend, on average, $2,800 on airline tickets, hotels and gifts for friends and relatives. It may seem high, but it’s cheap for the Japanese, who would have to spend a lot more if they spend a week touring their own country1. Many Japanese ________.
A.don’t enjoy taking vacations
B.enjoy touring in Golden Week
C.don’t have vacations
D.enjoy staying at home
2. The period in late April and early May is called Golden Week because ________.
A.the week is made of gold days
B.it is warm for people to tour
C.holidays come one after another in this period
D.it is still spring then
3. Which of the following is true?
A.The Japanese never enjoy traveling more than one week.
B.The Japanese like best to travel to some part in the U.S. by air
C.Traveling at home cost less than abroad for the Japanese.
D.Hawaii is the most beautiful place to visit in Asia.
4. Which is the best title for the passage?
A.Vacations for the Japanese
B.Costs of Traveling in Japan
C.Places the Japanese Enjoy Traveling to
D.Japanese in Golden Week
提示:
| 1.
这一题最容易混淆的是A选项。从文中可以得知,日本人过去不喜欢度假,自从有黄金周以后,这种情况就改变了。不喜欢度假应该使用过去时。所以选择B
2. 被称为黄金周是对度假来说的。 3. The most popular place they go to is Hawaii日本人最喜欢的地方是夏威夷,夏威夷属于美国,选择B 4. ABC三个选项在文中均有提到,选择D
|